Hirdetés

Aktív témák

  • Flagstaff2

    senior tag

    Holnap lesz egy hete hogy kibontottam a Blade dobozát. Erről megemlékeznék egy kis irománnyal.
    Az egész úgy kezdődött, hogy a jó öreg kis Mio A702-est kezdtem megunni. Nem tudott a gyengécske proci miatt csevegésen kívül mást. Nem ment vele a nagy fájlok (hárombetűs francia, német, olasz térkép például) kártyára másolása a telón keresztül, akkuja már kezdett meghalni és még egy csomó mindennapos apróság akadt vele, de stabilan működött. Tehát lassan kellene egy utód. Mi legyen? 100e-t nem dobálunk ki ilyen eszközre, van annak jobb helye is. Előfizetést nem veszek, annyit nem használom a magán telefonom. Vagyis maradt a max 50e HUF-os telókból válogatás. Mivel navit elég gyakran használok ezért a 3" alatti kijelzőket elvetettem, még autóban csak-csak használhatóak, de a motoromon távolabb van a készülék tőlem, alig látni. OS megkötés nem volt ugyan, de az ársáv eléggé behatárolta hogy mi legyen. Tesztek olvasgatása, majd a tré Webshopon rendelésre rákatt. Utána fórum olvasgatás. Aztán bosszankodás. Basszus kijelzőhibával küszködik mindenki! No mindegy, hátha nekem nem lesz. Vagy nem annyira látható. A 256M RAM nem bosszantott mert a MA-s tesztben is ennyi volt, erre számítottam. De az utolsó néhány oldal a rendelésem feladása után már arról szólt a fórumban hogy "nini ez 512-es és hogy bármennyit nézem nem hibás a kijelző". Mit ne mondjak, nem kis izgalommal vártam a futárt. :-) Aztán a dobozból előkerült egy 512-es hibátlan kijelzős Blade. :-)

    Maga a doboz elég kicsike. Nem véletlenül. Van benne egy töltő, egy adatkábel, a telefon, az akku a telefontól külön meg egy füles. Persze a töltőből csak egy kis csonk lóg ki normál USB aljzattal. Remélem sokat spóroltak ezzel a megoldással.

    A készülék ami a dobozból előkerül, egész pofás jószág. Az anyaghasználat sztem rendben van, a csúszásmentes matt külső amellett hogy kellemes tapintású stabil fogást is biztosít. Az oldalsó króm csíkok még épp elfogadható mennyiségűek. Na és ha már Blade akkor legyen katana alakú a csík. :-) Ahogy a fényképező optikájának a kerete is ilyen alakú.

    Első bekapcs, zöld robot majd egy inkább diavetítésnek mint bootanimációnak tűnő valami után lehet bepötyögni a PIN-t (basszus ennek más a PIN-je hol a fenében is van?) utána már lehet is kalamolni a géppel.

    No akkor próba. Nézzük hogy kell telefonálni, aha ez a névjegyalbum, ez a menü, így lehet visszamenni, nagyon eltalálták a kezelését, ha valakinek a kezébe kerül, max 10 perc és alap dolgokra már képes vele. Kicsit bonyolultabb dolgokat már lehet hogy tovább tart meglelni, például hívószámkijelzés küldése/tiltása nekem nem lett meg csak sokadszori próbálkozásra tegnap. Amikor már untam hogy nem lelem, végigtúrtam minden menüt és minden képernyőnél megnyomtam a Home gombot.

    Van Wifi, idehaza is rendelkezésre áll, mailek csekkolása, böngésző megkukkolása és az eddig megszokott tempóhoz képest fénysebességgel működése elégedettséggel töltött el. Mit is lehet még ezzel? Ja igen. Irány a Market. Nézzük meg az mi a szösz. Pár óra után könnyes szemmel (nem a meghatódottságtól hanem mert már fáj a szemem ilyen közelre ilyen sokat nézni) összegyűjtögettem egy rakás érdekesnek tűnő marhaságot. Talán 30-ból 1 az arány ami még megvan. :-)

    No csináljunk most mást amíg a szemem pihen. Cimboráltassuk a PC-vel USB-n, mert a melóhelyen az kell, nincs Wifi. Meg amúgy is ha a gépet nem piszkálom, nem megy a Wifi (töltőn hagyva be lehet állítani hogy menjen, töltő nélkül 9-10 órán át érdekes lenne ha bírná) szóval kell valami progi hogy USB-re kötve menjen a net. Driver felrak, nem megy. Nofene. Google elővesz, nem egyedi a probléma, az Android eddigi turkálásom alapján NEM TUD USB-ről netet szivattyúzni az asztali gépről!!! Kiszolgálni persze ki tudja azt nettel ha a szükség úgy hozza. :-( Ez sajnos nagyon nagy negatívum számomra. Hiszen épp azért vettem komolyabb telót hogy mondjuk a melóhelyen is elérjenek Skype-on beszélgetésre, de így hogy? Igaz van bent egy kalóz saját gépem, valami megoldás biztos lesz, de ha valaki olyan helyen melózik ahol nem lehet a gépbe Wifi karit installálni akkor mit csináljon? Ja hogy vegyen mobilnetet? Aha. Lehet ezért népszerűsítik annyira a zöld robotot az újabb reklámok? Mivel mostanra a gépen turkálást untam meg, nézzük mit ajánlottak még a fórumon. Ja igen! 2G bekapcs, adatforgalom tiltása a meglepetések elkerülése végett. Jó tegyük meg. Kíváncsi vagyok egy átlag user akinek ez az első droidja mit fog szólni amikor szembesül vele hogy a telefon a tudtán és az akaratán kívül szépen szivattyúzik a netről esetleg netes előfizu híján a jó drága start csomagok valamelyikével. vagy ezzel is csak a szolgáltató jár jól? Lehet nem véletlenül nyomják a zöld robotot annyira mostanság. Első nap jól eltelt, van is hajnal fél egy, go aludni.

    Másnap a telefon testreszabása kezdődik. Ez a mai napig tart is és még egy ideig el fogok vele szüttyögni. :-) Hogy hogy nem, de nincs olyan widget ami igazán tetszik mondjuk a Wifi ki-bekapcsolgatására, kiírja a csatlakoztatott háló SSID-jét és még a térerőt is kijelzi. Illetve van ami tetszene, csak az meg baromira nem passzol azokhoz a widgetekhez ami tetszik az idő kijelzéséhez. :-D

    Sokat használom még navira is a gépet, ezért igencsak meglepett hogy kifejezetten butuska a hárombetűs Androidon. Lehet hogy van aki csak A-ból B-be szeretne eljutni, nekik talán megfelel, de van jobb. Nekem ennél speciálisabb igényeim vannak. Vannak más, hasonló célt szolgáló alkalmazások, ezek közül talán a Sygic Aura az ami a legjobban bejön, Marketen van fönt próbaverzió. A navi próbálgatásakor derült ki még két számomra bosszantó dolog. A kijelző landscape módja csak az egyik irányba tud elfordulni. Ez pont az az oldal ahol alul van az USB csati. Így nem tudom behelyezni a direkt motorokhoz tervezett navitartó kistáskámba, kell valami derékszögű USB csatira megoldás. A másik, bár erre akár számítani is lehetett volna az az hogy a kistáska PVC ablaka alatt nem tudom kezelni a gépet. Bár ez azért érthetetlen picit, mert ha fóliát rakok a kijelzőre, azon keresztül veszi a tapicskolást.

    Játékokat kipróbáltam pár félét, de valahogy nem kötnek le, a sokat emlegetett Angry Birds durván negyed óra után akkora uninstallt kapott hogy füstölt.

    Főzött ROM-okra egyelőre még nem izgultam rá, ha lesz hivatalos FroYo és abból a gyári valamiért hiányos lesz akkor majd nekiugrok főzöttel tökölni, addig nem.

    Azt hiszem mindent egybevetve nem volt rossz ötlet lecserélni a régi gépem erre. Hasonló paraméterekkel rendelkező akár Android, akár Windows Mobile-t nem ennyiért vesztegetnek, ezért könnyebben elnézi az ember az olyan bakikat mint a már említett USB-n keresztüli netkapcsolat.

    X2 4000+,AC Freezer64Pro,MSI K9N SLI-2F+HR-05 SLI,Sapphire X1950GT+AC Accelero S1,2x1024M Kingmax DDRII/800MHz,ASUS DRW-1814BLT

Aktív témák