Hirdetés

Aktív témák

  • Arpee78

    senior tag

    15-0 végeredményű csata, van rá magyarázat? Néha az az érzésem, hogy a fejlesztők belepiszkálnak a csatákba. Azaz kedvező helyzetbe hozzák az egyik felet, pl valószínűbb találat, nagyobb sebzés, stb... Voltam már ilyen csatákban mindkét félen, de egyik esetben sem találom szórakoztatónak.

    Ebben a himmelsdorfi csatában az egyik könnyű tankot szinte célzás nélkül lőttem ki(forró volt a helyzet), meg is lepődtem rajt. Vagy a vakszerencse vagy a fejlesztők játszadozása segített a találathoz, szóval nem én. Gyanús, mintha manipulálnák a szerencse faktort.

    Nemrég volt az eddigi legszerencsésebb(?) csatám, a sok szerencsétlen között. Szintén M12-vel voltam a havas pályán.
    Félidőig semmi különös, a megszokott enyhén vesztésre állunk helyzet volt. Aztán megjelent a közelemben egy heavy, rálőttem amitől a lánca leszakadt. Menekülőre fogtam, egy közeli szikla mögé egy vadászpáncélos csapatárs mellé igyekeztem, közben vagy a heavy vagy az ellenséges SPG 1%-ra amortizált. A vadászpáncélosunk kilőtte a heavyt, de a szikla túloldalán egy ellenséges közepes-harckocsi volt. Az ellen SPG miatt így nem volt ott biztonság. Hogy értelme legyen végzetemnek előjöttem a fedezékből és becéloztam a közepest, ő könnyedén kilőhetett volna de nem tette, ehelyett én végeztem vele. Nem volt idő csodálkozni, gyorsan le kellett onnan lépni. Nem tudom miért nem lőtt ki a med, vagy óriási lag-ot küldtek rá az isteni fejlesztők vagy épp a mamája kérdezte a vacsoráról. "Szergejke drága, cékla vagy uborkasalátát kérsz a krumplistésztához?"
    Miután újra fedezékbe jutottam, látom a sziklánál maradt vadászpáncélosunk roncsait, közben valaki bejutott az ellenfél bázisára és egy kis időre megjelenik a térképen az ellen SPG, rálövök a helyére, mint kiderült ott is maradt. Az ellenfélnél így már csak egy kis JagdPz maradt, a mi csapatunkból az én M12-m és egy Object 704. Oké megnyertük a csatát, az Object jóval erősebb és már támad. Én nem tudom lőni a Jagdpz-t, biztos ami biztos elindulok feléjük pozíciót keresve. Jön a következő meglepetés, az Object vesztett, ettől és az új helyzettől felmegy a szemöldököm.
    Most mit csináljak? Lesz ami lesz alapon elindultam az ellenfél bázisa felé, ez nem feltétlenül volt jó ötlet. Feszült figyelemmel vártam a Jagdpz feltűnését, a várható végem és a vesztett csatát. Ez meg is történt, baloldalt egész közel megjelent, láthatóan útban volt a bázisunk felé. Rögtön ráfordulok, a kellően összeszűkült karikában látom amint ő is befejezi a fordulást. Egy tizedmásodperccel hamarabb húzom meg a ravaszt és ellenfelem füstölgő ronccsá változik. Nem számított rám, úgy hitte a bázisom közelében vagyok, így nyerhettem azt a tizedmásodpercet.
    E csatában sorozatban volt szerencsém, az esetlegesen manipulálton felül is. Feltételezem az ellenfelek ekkor "The luckiest arty ever!" szövegeket firkáltak a chatbe.

    A csaták rövidsége ami nem tetszik e játékban. Átlag 5 perc körül lehet egy csata, SPG-vel valamivel hosszabb. Valamivel nagyobb térképekkel, 15 perces limit nélkül és kötelező haditerv készítéssel stratégiai játék lehetne.

Aktív témák