Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • rlazol

    addikt

    Mikor behozták az angol tízes mediumot, csak tíz csatát mentem vele, hogy megnézzem milyen lett és már akkor feltűnt, hogy mennyire brutális köröket lehet vele menni. Elkönyveltem magamban, hogy nagyon jó lett, aztán elő sem vettem egészen a múlt hétig, amikor is belegyűrtem 16 meccset. Ami feltűnt, hogy ebből 15-öt megnyertünk. Ekkor elgondolkodtam, hogy megyek vele egészen száz csatáig, majd a tapasztalatokat egy rövidke szösszenetben leírom Nektek, hogy segítsek egy picit abban a döntésben, hogy kell e nektek ez a tank.

    A kis AMX 12t miatt fent volt a napi stat mod, mert jelenleg ezzel a light-tal gyúrom a T55a küldetéseket és kíváncsi voltam, hogy ugyanúgy elbaszott WN8-at ad e, mint korábban. Jelentem igen, aki netán WN8-at akar húzni, az vegye meg és menjen vele, a végeredmény gusztustalan lesz... Szóval mivel fent volt a mod, így nem reseteltem a napi eredményeket egészen addig, amíg össze nem gyűlt a 100 csata az Action Man-nel. Már csak azért is jó döntés volt ez, mivel a drága Wargaming nem lépte meg a Centurion X-nél azt, amit a SPIC-nél, hogy teljesen új statisztikát kapott, hanem átnevezte a FV4202-vel elért eredményeket Action X-re, azt nesze paraszt, menjél így. Viszont a napi statisztika segítségével össze tudtam hasonlítani azt, amit az FV-vel és a Centurionnal értem el.

    Kb 530 csatát mentem az FV4202-vel, pedig nem tartottam kimondottan izmos közepes tanknak. A lassúsága majdnem teljesen alkalmatlanná tette az alapvető med szerepkör betöltésére, mivel nem értem oda indulás után a szükséges pozíciókba, nem tudtam gyorsan oldalt váltani a pályákon, hogy segíthessek a csapatnak, nem tudtam vele eredményesen elmenekülni, folyamatosan attól rettegtem, hogy popón szexuálnak, miközben kemény negyvennel száguldottam elfelé a naplementébe. Akkor mire fel a sok meccs? Egyrészt a rettenetesen troll frontpáncélja miatt (JagdpanzerekE100-ak sírták magukat álomba miután pattantak a frontról) és a kiváló ágyú miatt. Egyéni preferencia, de nekem egy medium tankon a 390-es alfa kell. Ehhez még kellemes töltésidő társul és nem fog rajtam röhögni az ellenfél csapata, mikor 300 alatti pofonokkal próbálom terelgetni őket (helló ruszki közepes tankok).

    Elképesztően jó ez az ágyú. Standard 268-as átütés, 390 alfa, kellemes 7,42-es töltésidő, jó pontosság és egész jó célzásidő. Volt még rajta valami HESH lőszer, de az inkább volt vicces, mint hasznos és ki ne felejtsem a másik nagy hátrányát a lassúsága mellett, a toronypáncél majdnem teljes hiányát. Hiába a tízfokos csőlehajlás, ha csak akkor pattintott toronnyal, ha éppen olyan kedve volt és sajnos elég kevésszer volt olyan kedve.

    Szóval volt egy lassú, puha tornyú, erős frontú, jó puskájú közepes tankunk. Szerény véleményem szerint nem ilyennek kell lennie egy hatékony tízes közepes tanknak és ezt felismerte a WG is és olyat alkottak a Centurion Action X személyében, ami kimeríti a nagyon-nagyon szuperjó top tier medium fogalmát.
    Kis túlzással, mindent felcseréltek. Gyengébb és kevésbé döntött frontpáncélzat, kicsit másabb alakú és erősebb torony, jobb végsebesség, és HESH helyett HEAT, hogy végszükség esetén legyen mit tölteni kemény célpontokra. Amitől szenvedett az FV, az mind eltűnt! Lépést tud tartani a többi meddel, gyors helyváltoztatásokat lehet végrehajtani és olyan tornyozást lehet vele levágni, hogy öröm nézni a meglepett tízes tankokat. Alapesetben nem túl erős a tornya, még a homlokpáncélt (!) is be lehet ütni 180-190-es pennel egy jobb roll esetén, ami azért nagyon durva. Magyarul csak akkor mutatja meg erejét a torony, ha kihasználjuk a csőlehajlást, így adva igen nagy effektív páncélt a fejünknek. Amire figyelni kell az az, hogy ha szemből rápillantunk a tornyunkra, akkor a cső alatti részt (képzeljünk el egy vízszintes vonalat a cső mentén) ne mutogassuk, mert az még így is gyenge. Nem mindig lesz lehetőségünk rálőni a célpontra, de bőven elég az, ha pont annyira mutogatjuk a tornyunkat, hogy azt higgye át tudna lőni, hát nem nagyon fog. A tíz fok nagyon sok helyen fog előny jelenteni másokkal szemben és végre nem kell attól rettegni, hogy minden egyes lövés átüti a tornyunkat.

    A teste habkönnyű angol alufóliából készült az időjárás viszontagságai ellen, bár az UFP néha érdekes lepattanókat tud generálni sarokszéli harcok alkalmával, de erre alapozni a csatákat nem érdemes.
    Tornyozás közben nagyon lessük az artykat hová dolgoznak és ne legyünk restek futni pár felesleges kört (!) amíg leesik a spot rólunk, ne adjunk az artynak lehetőséget belőni minket, mert nem kellemes ezer hp-től búcsút inteni csak azért, hogy még egyet lőhessünk egy tankba. Sniperkedni is kiválóan lehet van van spot a többiek részéről, nem muszáj bemenni a darálóba, ha azt látjuk, hogy nem jövünk ki onnan élve. Viszont messzi célpontoknál érdemes megvárni a majdnem teljes szűkülést, mert én éreztem a pontosság nerfet és nem beszűkült célkereszttel képes a szomszéd galaxisba lőni. Sajnos a lőszerrekesze nagyon érzékeny, szemből és oldalról is gyakran ellövik neki, ha lehet, tartogassuk erre a javítókészletet. Érzékeny még az ágyú, ha olyanja van, illetve a célzó (lövegkezelő). Csupán egyszer robbantam fel a száz csata alatt, az is egy nagy Waffentróger miatt volt, mert nem voltam elég gyors, hogy megjavítsam a sérült lőszerrekeszt.
    Amikor az FV-vel mentem, éreztem az ágyúban az erőt, csak a szükséges platform nem volt meg alá, így cirka 530 csata után is gyalázatos 51%-ot tudtam vele menni. Viszont az új szuperhős, Action Man, elképesztő teljesítményre képes ha ráérez az ember, ennek a következő kép a bizonyítéka.

    Ebből a száz csatából ötöt mentem szakaszban, abból is csak kettőt nyertünk meg, a többi az mind random csata volt hol kisebb, hol nagyobb bénázásokkal. Replayeket ugyan válogattam, de a verzióváltás miatt sajnos nem tudok semmit sem küldeni, pedig voltak rettentő izgalmas meccsek is, majd legközelebb. Illetve egy képet mégis kivágtam, íme :D

    Összességében én azt tudom mondani, hogy a Centurion Action X egy kis gyakorlás után igazi meccsdöntő tényező lehet jó kezekben, hasonló, mint a Batchat, csak egy kicsit könnyebb megtanulni. Erőlködni meg egyik tankkal sem szabad, mert nem vezet az semmi jóra. 

    Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!

Új hozzászólás Aktív témák