Hirdetés
-
Mobilarena
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
iwu
addikt
elvben nem kell belépni ahhoz, hogy menjen az rdp. de be tudod állítani a control userpasswords2 parancsal, hogy jelszavastól belépjen újraindítás után. javaslom még a shutdown /? parancsot, ha jól vettem ki a problémád.
Üdw:iwuajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...
-
-
Lenry
félisten
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
Lenry
félisten
őőőőőő...
lövésem nincs, valódi Vistát használok
Vista Inspiratot meg nem használtam régóta (egy időben tetszett, aztán megtetszett a Mac OS X kinézete, akkor inkább azt szimuláltam)Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
Hogy a fenébe ne lenne a win alatt?
Normális helyen nem rendszergazdaként nyomulnak az userek, és simán lehet bármilyen jogot osztani bármelyik mappára, így csak a másik account-al lehet hozzáférni.| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
Laybee
őstag
Várj várj. Nem ilyen egyszerű. Van nekem egy xp-m. Aztán feltettem az xp-n belülre az ubuntut, de rossz volt, mondták hogy akárikor lehet törölni, mint egy sima programot, aztán mégsem lehet leszedni. Nem törődtem vele és feltettem az ubuntut élesben, xp nélkül. És most úgy bootol a gép, hogy GRUB, itt lehet választani ubuntu és xp között, de ha xp-t választom újra előjön egy menü ami a xp és a win alatti ubuntu között lehetséges. Na én most az utóbbit szeretném eltüntetni. Remélem lehet érteni
-
kételkedem
addikt
A registryben is matathatsz, hátha úgy el tudod érni amit szeretnél.
A HKEY_LOCAL_MACHINE kulcs alatt a "Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run" címre be kell jegyezni egy sztringet, melynek tetszőleges neve lehet, az értéke pedig a futtatandó fájl neve elérési útvonallal.Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823
-
sfdrakex
nagyúr
Nem vagyok hsz vadászatban, tőlem ki is szedhetik a hsz számlálást a profilomból nem zavar. Régen sokat olvastam a pH-t még 2004-2005ben. Aztán sokáig nem és most ujra, sok szabadidőm van melohelyen multkor kerestem valamit itt találtam meg és utána láttam olyan kérdést amire nem reagált senki segítettem és gondoltam próbálok másoknak segíteni ha tudok. Lehet pár hónapig leszek aztán ha eszembe jut más elfoglaltság majd azt csinálom és nem jövök ide megint egy darabig. F1 es forumon volt eddig de most nincs f1 meguntam ottaniakat most itt vagyok többet ha zavarok mehetek is akár.
Egyébként itthon szorakoztam laptopon wifivel és kapcsolodott aztán nem stb és a firefox kapcsolatnélkülibe vágta magát nem tudom mitől, ezért gondoltam hogy esetleg mivel készenlétiben kilővi a mobil netet lehet hogy a böngésző is át megy kapcsolat nélkülibe, egy tipp volt ezekszerint nem jött be.
Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!
-
brd
nagyúr
A Microsoft a 32 bites desktop OS-ekben az egyszerre kiosztható memóriát 4 GB-ra limitálta és ebben a HW eszközökkel való kommunikációra fenntartott memória is benne kell legyen; emiatt alaplapfüggően kb. 2.5-3.5 GB-ot láttat csak.
The only real valuable thing is intuition.
-
brd
nagyúr
Ha ez az oka, akkor írsz egy batchfile-t, a következő tartalommal, és kirakod az asztalra:
ipconfig /release
ipconfig /renewA parancsok végére esetleg odaírhatod a kapcsolat nevét is (azt, amit a hálózati kapcsolatokban látsz, és ha szóköz van benne, akkor idézőjelbe téve, pl. ipconfig /release "kapcsolat neve").
The only real valuable thing is intuition.
-
brd
nagyúr
Nem volt szó bitről, de 64bit-es XP-t csak a mazo'-k használnak, ill. azt már talán mindenki tudja, hogy bármelyik 64 bit-es Win OS több memóriát kezel, mint 4 GB.
Ha az az ok, akkor igen. De ezt én innen nem tudom megmondani. Az eseménynaplóból kiderülne esetleg; olyasmi üzenetet keress, amit a topictárs linkelt az imént képként.
Nem csinál semmi bajt a két parancs. Az első eldobatja (felszabadítja) a DHCP-től kapott IP-t, a másik pedig kér másikat (ill. megújítja, ha már van).The only real valuable thing is intuition.
-
-
egykori
őstag
Nekem is Soundmax hangkártyám van, és én is ugyanezzel a gonddal kinlódtam. Viszont kb. 2-3 hete érkezett frissítés a hangkarira. A telepítéskor megkérdezte mit akarok defaultként használni, megadtam a külső (line) eszközt, azóta nem mászik el a mikrofonra, és néha skype-on is telefonálok - ez pl. mindig elállította, most már nem.
(Dellbe integrált Soundmaxom van.) Próbáld meg frissíteni a hangkártyát. -
félisten
Winrar ezt is tudja. Ha belenéz, teljesen üres mappát lát, nem lát a tömörítvényben semmit.
Amikor megadod a jelszót, akkor a fájlnevek titkosítása opciót pipáld be.[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
törölt tag
Használhatod a Truecrypt nevű programot is. Ezzel virtuális meghajtókat lehet létrehozni, többféle kódolási eljárással, jelszóval, továbbá kulcsfájllal. Ez a virtuális meghajtó tartalmát egy fájlban tárolja, amelyet be lehet mountolni, mint merevlemezes meghajtót. Ez a fájl hordozható akár pendrive-on is, kinyitásához kell a Truecrypt. Nálam most a 7.0-s verzió van fenn, működik XP-n, Vistán és Win7-en is.
-
félisten
Számos megoldás létezik fájlok/mappák titkosítására/elrejtésére, de Én sajnos nem ismerek olyat, ami a hordozhatóságot is megoldja, mivel általában azon progiknak minden gépen telepítve kell hogy legyen. Nem tudom pontosan mekkora adatmennyiségről van szó, de lehet, hogy esetleg érdemes lenne felhő alapú adattárolásban gondolkodni(már ha megbízol ilyen szolgáltatásokban), mint pl a SkyDrive (25G tárolókapacitás ingyen), mert végül is így bárhonnan, géptől függetlenül eléred az adatokat.
(Csak itt meg az a bibi (vagy legalább is lehet bibi), hogy egy agyonfertőzött gépen nem egészséges dolog megadni a belépéshez szükséges adatokat, mert ha azt lenyúlják, akkor ugyebár nem kell ecsetelni mekkora szívás lehet belőle)Mindezek ellenére szerintem tedd fel a kérdésed ebben a topikban, hátha valakinek van egy remek ötlete...
UI: A winrar-al nem kötelező tömöríteni, lehet "raktározni" is, ami olyan sebességgel megy végbe, mint ahogy a vinyód olvasni/írni képes.
Ne offoljuk szét az XP topikot, thx...
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
addikt
-
MODERÁTOR
Szia!
Tegyél fel egy Process Explorer-t, és nézd meg mi húzza a
procitHDD-t.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
cocka
veterán
Futtatáshoz írd be, hogy control userpasswords2, ott megnézheted hogy milyen fiókok vannak a gépen. A speciális fülön a speciális gombra kattintva meg elvileg a felhasználók listájánál az is kiderül, hogy melyik fiók lett esetleg letiltva.
Ha ez mégsem menne, akkor javaslom az Offline NT Pass használatát, ahol lényegében infót kaphatsz arról, hogy milyen accountok is vannak a rendszerben plusz a letiltottakat újra is tudod aktiválni stb..
De amúgy meg szerintem érdemes átállítani az xpt klasszikus bejelentkezésre, hogy neked kelljen beírni a felhasználónevet és a jelszót.
Új hozzászólás Aktív témák
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest