Hirdetés

  • Retro Kocka Kuckó 2024

    lo Megint eltelt egy esztendő, ezért mögyünk retrokockulni Vásárhelyre! Gyere velünk gyereknapon!

  • Hauntii teszt

    gp Ki gondolta volna, hogy az élet és halál közti rés ennyire élvezetes lehet? Igaz, szín nem sok fért ebbe a birodalomba, de a Hauntii hangulatával, harcaival és apró fejtörőivel is képes elvarázsolni.

Új hozzászólás Aktív témák

  • ontheground

    tag

    válasz Frawly #49833 üzenetére

    Fel kéne tenned egy belső winyóra/belső SSD-re az XP-t, amin egyetlen egy, akkora partíció lenne az XP-nek, mint az USB-s SSD mérete, mellette semmi más, max. üres partícionálatlan terület.
    Ez amiatt kell, mert az XP az USB-s cuccokról csak az első partíciót látja(kivéve, ha a Flash egy része CD/DVD-nek van formázva gyári progikkal, de ebbe ne menjünk most bele).

    Előkészületnek az USB SSD-ről meg kéne bizonyosodni, hogy USB Hard Disk-ként látja a rendszer, nem pedig szuperfloppyként, mint a legtöbb pendrive-ot(valószínűleg igen, tehát nem kell állítani semmit, de sosem tudni).
    Ezután a belső winyós rendszert át kéne klónozni az USB-s SSD-re valami programmal(akár ezzel is meg lehetne próbálni, de a szektorméretnek egyeznie kell a két eszközön: [link]).
    Ezután ki kell terjeszteni a partíciót az SSD teljes méretére, ha szükséges.
    Ezt meg lehet tenni például egy régebbi, ingyenes Minitool Partition Wizard-dal, illetve Aktív-nak kell jelölni az USB SSD egyetlen partícióját, amin mostmár az XP van.
    Ezután, ha ismeri a gép BIOS-a/EFI-je USB HDD bootot(újabb gépeken Legacy boot, EFI boot/GPT tábla XP-n esélytelen), akkor indulnia kéne a rendszernek USB-ről.
    Ha az aktívnak jelölés nem elég, lehet próbálkozni a Syslinux rendszerbetöltővel(pl a Universal USB Installer-ben van ilyesmi).

    Hangsúlyozom, szerintem ez egy járható út, de ki tudja.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák