Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Andie

    őstag

    Sziasztok!

    Egy érdekes jelenséget tapasztalok mostanában.
    Az egész Karácsony előtt kezdődött, mikoris a céges laptoppal az ölemben néztem a TV-t, közben az Internet Explorerben épp apám újonnan vásárolt panasonic dvd játékosának leirását olvastam a hivatalos oldalon. Ekkor váratlanul megszólalt egy zene a gépből.
    Elég kisérteties volt, néztem, neme valami flash indult el az oldalon, de az elég reklámmentes volt amúgy is, és nem is indult el semmi ilyesmi. Azért gyorsan bezártam az egész IE-t, de a zene tovább ment, még pár mp-ig. Az egész kb 15 mp volt ,és ilyen reklámzene szerüség hangzása volt, de szöveg nélkül. Gyanús volt, hogy mégsem az IE-böl jöhetett, hisz annak bezárása után még szólt. Ezért a taskmanagerben megnéztem, mik futnak. Bár céges laptop lévén elég sok marhaság megy, azért kb tudtam mi az a 40-45 folyamat mi szokott lenni. Megdöbbenve láttam, hogy iexplore.exe is ott a listán, holott már nem volt nyitva. Bezártam, majd böngésztem tovább a listát, mire újra megjelent!
    Ablak nem nyilt meg, a böngészö nem indult el, de a folyamatok között ott volt az iexplore.exe, és nőtt. 25 megánál megállt, és egy kinai faszi kezdett beszélni a gépemből!!! :Y
    Ekkor már éreztem, ennek fele sem tréfa. Arra biztattam a rezidens Mcafee virusirtót, hogy hamár eddig csak nyüg volt, és akadályozta a munkámat, most legalább tegye már a dolgát, azonnali system scan-t kértem. Talált is a taskmanager.exe-ben 2 trójait, amit le is irtott.
    Újrainditottam a gépet, és lekopogtam, hogy nem indult el az iexplore.exe, és nem is volt semmi gondom egészen máig.

    Valami oknál fogva megint a taskmanagerben jártam, és láttam, hogy ott az iexplore.exe, holott nem is fut a böngészö. Lelőttem, mire pár perc múlva ismét megjelent, futott 5 mp-ig, majd magától eltünt. Ezt megcsinálta kb percenként.
    Megkerestem az iexplore.exe-t (C:\program files\internet explorer\), és átneveztem. Megdöbbenve láttam, hogy pár mp múlva megjelenik ismét az exe, iexplore.exe néven. Mérete ugyanaz volt, mint a korábban átnevezettnek, 685 kbyte körül.
    Rákerestem még a gépen, és 6-7 helyen találtam, többek közt az i386 mappában, az ie7update mappában, cachedll-ben, stb. A cachedll-ben lévö ugyancsak 685 kbyte körüli volt, de az ie7 könyvtárban lévö csak 93 kbyte. Fogtam, átnevezte ma cache-est is, és vártam. Rövidesen ismét megjelent az exe az eredeti helyén, de már csak 93kybteos volt, és ugyanigy a cachedll könyvtárban is ez jelent meg.
    Közben futtattam egy Mcafeet, plusz egy hijackthist és spybot s&d-t is. Egyedül a spybot talált néhány tracking cookiet, azokat leirtottam.
    Most lekopogom, ismét nyugton van, fél órája nem jelent meg az iexplore.exe a tasklistában (firefoxról irok).

    Szerintetek mi lehet ez? És hogy bizonyosdhatnék meg róla, hogy eltünt a gépemről, bármi is volt? :F

    Samsung Galaxy A50 - Samsung UE46D6100 - BNet Tag: Andie#2999

Új hozzászólás Aktív témák