Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz mdraco #27816 üzenetére

    Nagyon nem... :)
    Jellemzően SSL csatornán egy izlandi vagy más OPERA Inc.-hez tartozó szerverrel kommunikál... szerveroldali tömörítést használva. Tehát te elküldöd a kérést a szerverüknek(!), az letölti neked a weboldalt... becsomizza és tömöríti... abban a hitben, hogy ezáltal annak tartalma nem sérül (na ez nem mindig van így), aztán megkapod az SSL protokollal a telefonodra, ahol az Opera ismerve azt a katyvasz formátumot, amit az anyacég használ... visszabontja és megjeleníti a weboldalt. Az adatforgalom akár tizedére is eshet egy átlagos weboldalhoz képest... de természetesen ezek az átalakítgatások okozhatnak megjelenítésbeli vagy egyéb gondot. De meg lehet szokni.
    Az UC Browsernek is van ilyen üzemmódja ott Speed Mode-nak nevezik... de nekem az UC Browser Speed-es üzemmódja sokkal instabilabb és gyakrabban lép ki, mint az Opera Mini Beta.
    Az Opera Mobile az más, mint az Opera Mini! Gyakran keverik! Tehát az Opera Minivel szükség esetén 2G-n is meg lehet tekinteni a mobilra optimalizált weboldalakat... más böngészővel elég nagy türelem kellene hozzá.
    Én Opera Mini-t használtam még a butafonokon K750, K810 stb... majd Xperia P-n, most meg L925-ön is.
    Remélem tudtam segíteni. :R

    [ Szerkesztve ]

    Meliora sunt bono inimica

Új hozzászólás Aktív témák