Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • jonnyjoker01

    veterán

    Gondoltam megosztom veletek a közeli rémséges Windows élményem. (Lenovo miix 510)

    Nem engedtem neki felrakni eddig a 2018 októberi frissítést, de ma rávettem magam ami hatalmas hiba volt. Szépen települt majd a következő bootoláskor dobott egy kékhalált. Mondom király. Bebootolt, használtam max 10 percig, kékhalál. Újraindult, elkezdett felkészülni a javításra majd eközben kékhalál. Újraindult, kékhalál... Ez így ment egy pár percig amíg meguntam. Kikapcsoltam teljesen a tabletet, tápkábel be, bekapcs -> kékhalál. Majd felhozta hogy a Windows megsérült tegyek fel egy régebbi verziót.

    Ez a szar pedig elfelejtett backupot csinálni telepítés előtt. (eddig mindig csinált, nem gondoltam, hogy manuálisan kéne csinálnom bármit is, korábban is volt gondom a frissítéssel és mindig vissza tudtam rakni a frissítés előtti állapotot).

    Elindítottam safe módban (így nem kaptam kékhalált), lementettem az adataimat majd nyomtam neki egy clean installt teljes formázással. Jelenleg is folyik a visszaállítás.

    Most így mindenféle helyre kívánom a drága Microsoft deveket. :W

    Lenne egy olyan kérdésem, hogy lehet ezt a szenny oprendszert minél stabilabbá tenni? Elegem van már a driver hibákból, kékhalálokból, temérdek bugokból (backup közben Explorer például rosszul jelezte ki a fájlméreteket, egy mappába raktam minden adatomat, azt írta, hogy a mappa 4 GB pedig 48 giga volt a belső tartalom mennyisége (windir nevű 3rd party program végül rendesen kiírta)). Ezzel is vagy fél órát szórakoztam, azt hittem rosszul mentettem el a dolgokat külső vinyóra, vagy ne adj isten hibás lett, de neeeem egy kis Google kutatás után láttam hogy ez valami bug ami egy csomó embernél előjött már valamelyik frissítés óta :W

    Semmi extrára nem vágyok, a sok bloatware meg a Windows Áruház is mehet a kukába (bár nem tudom egyáltalán lehetséges e) csak működjön rendesen az amit felrakok rá. :R

    Szerk. Gondoltam visszamegyek win7-re, ötletek hogy ennek van egyáltalán értelme ?

    [ Szerkesztve ]

    Üdv. Johnny

Új hozzászólás Aktív témák