Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • 1stVikman

    senior tag

    Sziasztok!

    Újratelepítettem a rendszert, és lenne 2 kérdésem. Legális Win 10 Pro, verzió 1607, bulid 14393.447, Dell Latitude E 6430S laptop.
    Az első, hogy a zárolási képernyőt hogyan tudom kikapcsolni?
    Jelszó nincs beállítva.
    A futtatásos netplwiz-t megcsináltam, így induláskor automatikusan belép, de ha leteszem alvó módba, akkor ébredéskor nem az asztal fogad, hanem a zártképernyő. Az előző verzióban ki lehetett kapcsolni, de itt még nem jöttem rá.

    A másik a hdd caddyben lévő hdd-vel kapcsolatos. gépben egy ssd van, és az optikai meghajtó helyén meg egy 1TB hdd. Ezt energiagazdálkodási lehetőségeben beállítva 5 perc után lekapcsolja a rendszer, így csendben van a gép.
    Az előző win verzióban ha leállítottam a gépet akkor felébresztette a hdd-t egy pillanatra, jóformán fel sem pörgött rendesen, és már le is állt a rendszer, valamint alvó állapotba küldéskor sem ébresztette fel.

    Most alvó állapot előtt is felébreszti feleslegesen a hdd-t, illetve a leállítás is sokkal tovább tart, mert felpörgeti, szöszöl vele 1-2 mp-et leállítja, és látom a visszajelző led-en, hogy valamit még szöszöl az ssd-n is.
    Milyen beállítást nézzek meg, amivel vissza tudnám hozni a korábbi állapotot?
    Eszközkezelőben nincs ismeretlen hardver, elviekben minden illesztőprogram fent van, ami előtte is fent volt.

    Ebben a két dologban kérnék segítséget.
    Előre is köszi, üdv: Vikman

Új hozzászólás Aktív témák