Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • samgar

    őstag

    Egészen egy éven keresztül teljesen problémamentesen használtam a gépemet.
    Samsung NP535U3C-K01HU. Gyárilag windows 8-al adták, de tele volt egy rakás olyan samsungos alkalmazással, aminek semmi hasznát nem vettem. Utána olvasgattam az UEFI telepítésnek, készítettem egy pendrivot, csináltam egy új particionálást (ugyanúgy GPT) és felraktam a saját windows 8.1 pro verziómat. Igy használtam a gépemet egészen majd egy évig.
    Villámgyorsan elindult, sleep módból használtam általában, mert onnan egy másodperc volt az indulás. Mióta elindult a windows 10 azóta felraktam azokat a verziókat is és esküszöm, tökéletesen működött vele a gép és minden alkalmazás amit használok. (Semmi extra, otthoni dolgok).
    Egyszer csak az történt, hogy szokás szerint lehajtottam a fedelet, a gép elaludt, a kis kék led lassan villogott. Legközelebbi használatkor megnyomtam a power gombot és a háttérkép jött be, mindenféle bejelentkezés nélkül és ennyi kb. A HDD ledje nagyon halványan világít folyamatosan és ennyi. Power gomb hosszan nyom és kikapcsol gép. Van olyan is, hogy sleep módból még a bejelentkező képernyő is bejön, beírok kb 3 karaktert a passwordhöz és kifagy. A lényeg sehogy nem indul el sleep módból.
    Ami még fontos: csak ezek után csináltam egy bios frissítést, mivel közben kijött.
    A biosban mindig úgy volt beállítva az indítás, hogy fast boot enabled és secure mód enabled.
    Most indítás után mindig kapom egy „all boot options tried” és F4-et kell nyomnom, hogy elinduljon a gép. Tök minden már mit állítok be a biosban, mindent kipróbáltam, sehogy sem jó.
    Amit megtettem: Particionálás, GPT, MBR, formázás, újratelepítés, Windows 8, Windows 8.1 Pro, Windows 10, totális szűz, újratelepített gépen produkálja mindezt, úgy hogy minden frissítést felrakok telepítés után. Tényleg mindent megpróbáltam, de nem működik megfelelően a gép.
    Kaptam már x választ a megoldásra, de az a gond, hogy azt már mind kipróbáltam.

    Oppo Find X5 PRO

Új hozzászólás Aktív témák