Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Üdv all!

    Vagy 20éve van PC a kezem alá de ilyet sosem tapasztaltam:

    Egy folyamatosan bővülő képadatbázissal dolgozok. Május közepe táján létrehoztam egy mappát, ami az egyszerűség kedvéért most legyen "mappás" nevű.

    Vagy félórája létrejött egy másik helyen szintén egy "mappás" nevű mappa.

    Amikor végzek az adott nap képeivel az újonnan keletkezett mappákat egy helyre a többihez rakom, mely egyben feldogozott állapotot is jelent.

    Na most, ha régen mappaütközés volt akkor feltette a kérdést, hogy fésüljön e össze vagy sem, avagy írjon felül mindent (W7 legalább is így oldotta meg) - de a W10 a biztonság kedvéért, ha az új mappába több fájl volt mint a régibe azokat már a kérdés előtt átrakja - azért ez is mi már... Most semmi, berakta úgy az újabb "mappás" mappát hogy közbe a régi eltűnt, illetve teljesen felülírta!

    Ez csak azért tűnt fel, mert valamilyen megfontolásból úgy csinálom ezt a dolgot, hogy a kész mappák összege mindig kettővel osztható, tehát páros számú pl. 28, 36, 44, stb. számban vannak a kész mappák, sose páratlanul.

    Ha visszavontam az áthelyezést helyreállt a régi mappa. Ha újraindítottam az áthelyezést, amely mindig páros számú mappa érkezését jelenti, automatikusan eltűnt a régi és az addig miden esetben páros számú mappán hagyott adatbázis páratlan számú lett, mert ahogy fentebb írtam, a korábban létező azonos nevű mappát minden nélkül eltüntette...

    Szerencsére nem buktam el adatot most, mert rájöttem a "turpisságra" és átneveztem előbb a régit "mappás 01"-re, az érkező új mappát pedig "mappás 02"-re ezzel elkerülve az ütközést, így csak annyi a kérdés hogy ez a W10-es rendszerben egy új feature, hogy ha a mappa neve és azokban levő fájlok neve is egyezik akkor szó nélkül cseréli a korábbit?

    IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.

Új hozzászólás Aktív témák