Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz Krystal_s #146150 üzenetére

    Az már a másik topikban is le lett írva, hogy Windows 7-nél nyilván nincsen alaphelyzetbe állítás, nem újdonság. A kérdés megfogalmazása viszont több helyütt nem feltétlen volt elsőre világos és ezért is lehetett többféleképpen értelmezni, mint az ebben és a másik topikban leírtak is szemléltetik...

    Az in-place upgrade-nél a megtartandó elemek 3. azaz "semmi" opcióját választva elvileg mindennek törlődni kell és nem kellene Windows.old mappának létrejönni, de mivel ez lényegében egy "felfrissítés", egy Windows 7/8.1 —► Windows 10 in-place upgrade, ezért az ellenkezője sem elképzelhetetlen.

    A FAT32 / NTFS fájlrendszer támogatása UEFI boot esetében lényegesebb, ellenben legacy BIOS-nál legacy módban, valamint UEFI-nél CSM (legacy) módban eleve oké szokott lenni a FAT32 és az NTFS egyaránt.
    Tehát Rufus, ellenben az nem derült ki, hogy melyik programverzió, valamint MBR-BIOS vagy GPT-UEFI beállítással, az utóbbinál legacy (CSM) módban bootolva az előbb már linkelt hibaüzenet lesz, vagy legacy (CSM) módban akár nem is listázza ki a BIOS boot menüje az eszközt (pendrive-ot).
    Aztán az sem mindegy, hogy a Windows 10 ISO-fájl honnan letöltve, microsoftos vagy egyéb forrásból.

    "Nincs hibaüzenet, csak nem látja és megáll a bootolás."

    Mármint a HDD / SSD meghajtóról a meglévő Windows 7/8.1 bootolása áll meg ha csatlakoztatva van előtte a pendrive, mert egyéb esetben nehezen értelmezhető, mivel ha nem detektálja a BIOS a pendrive-ot, a boot listában meg sem jelenik, akkor nyilván nem is beszélhettünk arról történő bootolásról, mivel nincs eszköz amiről bootolni lehetne.
    Kifagyás tipikusan lehet pl. eszközhiba miatt is, azaz a pendrive hibája miatt, ahogyan pl. szektorhibás HDD-k is meg tudják akasztani a Windows indítását. Vagy a fizikai csatlakozás hibája miatt, ezért másik porthoz csatlakoztatva is javasolt kipróbálni a pendrive-ot, ami asztali PC-knél lehetőleg hátlapi port legyen és ne előlapi, valamint lehetőleg közvetlenül a USB-porthoz és ne USB-hubon vagy hosszabbító kábelen keresztül. De akár elavult BIOS-verzió is okozhat problémát és szükség esetén javasolt frissíteni, ha adott ki hozzá a hardvergyártó újabbat.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák