Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz teleahocipöm #128198 üzenetére

    A Linuxok beépített lemezképfájlírója Windows ISO-khoz eleve nem jó, mivel DD képfájl módot használnak és úgy nem fog bootolni. Illetve a linkelt leírásban sem arról volt szó és én sem azt linkeltem. :N
    A hogyan kell Windows 10-es telepítési adathordozót készíteni és Windows 10-et pendrive-ról telepíteni témában az egyik előző válaszban leírt, linkelt dolgokat elolvastad? :U Csak mert pl. a Secure Boot kikapcsolása nem szükséges, max. ha 4+ GB-os install.wim fájl esetén a Rufus UEFI-NTFS megoldását használod, amiről szintén volt szó. Illetve ha van lehetőséged Windows alól készíteni a telepítési adathordozót, akkor eleve adott az MCT és a kisebb méretű ESD ISO használata FAT32 alapon, annál nem kell darabolni sem és szintén nem szükséges a Secure Boot kikapcsolása.
    Az pedig a telepítéssel kapcsolatos válaszban le van írva, linkelve, hogyan kellene azt CSM/UEFI szempontjából tudatosan csinálni, ha pl. UEFI szerinti a cél, akkor az annak megfelelő (UEFI kezdetű) boot eszközt kiválasztani, stb. a Windows Boot Manager a már UEFI szerint telepített WIndows 10-es rendszerhez tartozik, azt választva nem meglepő, ha az indul el.

    "de félek, hogy letörli a hardver meghajtókat tartalmazó partícíót is."

    Nem törli le, hacsak te magad a telepítésnél nem törölted azokat. Illetve nem feltétlen kell törölni a teljes céllemezt, elég csak azon a Windows 10-telepítésnek szánt lemezterületet.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák