Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • liszi70

    nagyúr

    válasz RoyBatty #117029 üzenetére

    "ha a Microsoft ....egy klikkeléssel letitja, akkor neked kell majd a bíróság előtt bizonyítani"

    A letiltásból egyáltalán nem következik "bíróság". Jogilag szankcionálni a nav jogosult, ha ellenőriz egy céget. A letiltás meg egy technikai eljárás, amit a ms intéz, ha nem tetszik neki egy kulcs.
    Meg marha érdekes ám, hogy valójában mi is ez a félelmetesen hangzó dolog, hogy "letiltás". Ettől mindenki összaszarja magát, pedig mit jelent valójában? Semmit. :D A windows pont ugyanúgy használható tovább bármeddig, némi külalak-korlátozással. Ezen is érdemes elgondolkodni. :)

    (#117023) pzstm

    "Ezen kulcsok minimum szurkezonasak"

    Ezt mi alapján jelented ki így általánosságban, vagy melyik hirdetésben szereplő melyik kulcsról beszélsz konkrétan?

    "Biztosan legalis Windowst a Microsoft-tol es hivatalos viszonteladoi partnerektol lehet beszerezni!"

    Cégek esetében érdemes biztosra menni, de amit írsz, az az eu-ban konkrétan nem igaz. Lehet másod-harmadkézből is legális kulcsot venni, és az eu nem határozta meg, ki árulhat és ki nem, újrahasznosított kulcsokat.
    Azon nem érdemes vitatkozni, mert közismert tény, hogy az eu felülírta a ms szabályait és érdekeit. Régebben csak a Microsoft volt az irányadó windows-liszensz kérdésében, de ma már ez nem így van. Nem lehet kijelenteni, hogy ami nem közvetlenül a ms-tól vagy általa meghatározott viszonteladótól van, az nem jogtiszta. Általánosító és hibás előítélet, hogy ha "olcsó" (kérdés, milyen összegig számít annak) és nem ms, akkor az illegális.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák