Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz allein #113654 üzenetére

    A lemezkezelőről lemaradt a screenshot, pedig az is lényeges lett volna volna. De ha a DiskPart 0 bájtot ír a meghajtó kapacitására, akkor nem lenne meglepő, ha pl. ehhez hasonló módon meg sem jelenne ott rendesen. A HDS meg csak magát a meghajtót jeleníti meg a listában, de nem kezeli rendesen, nem tud állapotinformációkat kiolvasni. Az nem derült ki a HDS legújabb verziójával nézted-e, de ez könnyen lehet az USB-s csatlakozás miatt is, ott több NVMe-alapú külső SSD-nél nem támogatott a SMART, másnál sem működött egy ilyennél. Az utóbbi amúgy szintén Toshiba belsős, USB 3.1 Gen 2 Type-C külső ház, ellenben a fórumtagnál gond nélkül működött Windows 10-zel.

    Az SSD akkor jó, ha korábban működött és most is működik a laptopba, vagy esetleg asztali PC-be visszahelyezve, kezeli a Windows rendesen. Ha jó, akkor viszont szóba jöhet az USB-s külső ház és/vagy a Type-C kábel, valamint az adott hardver- és szoftverkörnyezet hibája is. Viszont az nem derült ki, hogy ez a külső SSD máshol, másik géphez csatlakoztatva működik-e egyáltalán, vagy csak most a te gépeden nem. Vagyis ha eddig nem történt meg, akkor lehetőség szerint másik kábellel, másik USB-portban (akár Type-A), másik külső házzal, másik gépen, másik operációs rendszerrel (akár pendrive-ról bootolt Linux / WinPE) is célszerű lenne kipróbálni a hiba forrásának megállapításához.

    (#113658) allein:
    Nem inicializált, vagyis először nyilván inicializálni kellene. Nem megy, hibaüzenetet dob? Amúgy ez sem stimmel, mert normál esetben inicializálatlan állapotban is meg kellene jelennie a valós kapacitásnak a lemezkezelőben (példa).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák