Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • old-dog

    aktív tag

    válasz Penész Gomba #17246 üzenetére

    Egy blogból idézek és szándékosan nem az egész irományt .

    Ahogy a legtöbb nagyvállalatnál, úgy a felsőoktatásban is KMS szerver végzi a Windows 7 operációs rendszerek aktiválását (Key Management Service - KMS – Kulcskezelési szolgáltatás).
    Ez röviden azt jelenti, hogy a szoftver a benne futó visszaszámláló által percekben meghatározva 180 napon belül megpróbálja újraaktiválni a Windows 7-et.
    Általában ez az adott nagyvállalat, jelen esetben felsőoktatás IP tartományában folyamatosan üzemelő PC-ket nem érinti, hiszen állandó a kapcsolat a KMS szerverrel.
    A gond a laptopokat szokta érinteni, hiszen azok bizonyos okok miatt (üzleti út, hosszabb külföldi tartózodás, stb.) több-kevesebb ideig nem kapcsolódnak a cég hálózatához. Ilyenkor elég az, ha VPN-en keresztül a cég hálózatába bejelentkezve a gép operációs rendszere fel tudja venni a kapcsolatot a KMS szerverrel, így újraindítja a 180 napos ciklust.

    (A KMS aktiválás 180 napig érvényes. Ahhoz, hogy aktív maradjon, a KMS kliens számítógépeknek meg kell újítaniuk az aktiválást csatlakozva a KMS kiszolgálóhoz legalább egyszer a 180 nap alatt. Alapértelmezés szerint a KMS-kliens számítógépek kísérletet, tesznek, hogy megújítsák az aktiválást minden hetedik napon. Ha a KMS aktiválás sikertelen, akkor a kliens újra próbálja kétóránként. Miután egy kliens számítógép aktiválása megújult, az aktiválás érvényességi időtartam újra kezdődik.)

Új hozzászólás Aktív témák