- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )
Új hozzászólás Aktív témák
-
DS39
nagyúr
válasz Pityke78 #31848 üzenetére
gyorsabb csak akkor ha van legalább 4 giga ramod, de stabilitásban nem értem miért lenne más a kettő.
én is azt mondom erre a gépre mehet egy 32 bites Win7
(XP-nek amúgy is lejár a támogatása, szóval azt semmiképp, ha a W7 lassú lenne, akkor egy Ubuntu)[ Szerkesztve ]
-
LonGleY
veterán
válasz Pityke78 #31850 üzenetére
Egy használható Linux disztribúció. Az XP-t tényleg felejtsd el!
Egyébként minden olyan hardverre, amin megy a 64-bites rendszer, arra azt érdemes rakni, stabilitásban jobb. Az XP-nél még fordítva volt, mert ott még a 32-bites rendszer tesztelése volt előtérben, mára viszont fordult a kocka.
[ Szerkesztve ]
-
-
brd
nagyúr
válasz Pityke78 #33447 üzenetére
Azon a CPU miatt még az XP is kicsit nyögvenyelős, de inkább az, mint a Win7. Bár ha türelmes ember fogja használni, a Win7 is jó lehet, csak semmi előnye nincs azon a gépen (ha csak nincs valami speciális igény, amihez az XP nem jó)...
The only real valuable thing is intuition.
-
-
King Unique
titán
válasz Pityke78 #33455 üzenetére
Ezen gyárilag win 7 Starter van/ volt/ lenne, v ez vmi FreeDos verzió volt, v mi fene
a "teszek rá" gondolom virágbolti + akt***tor
Kicsit karcsú a CPU, de ezt ellensúlyozni azért kéne bele min 2 GB RAM (nem drága annyira), h normálisan menjen. Egyik haveromnak van hasonló netbookja , gyárilag 1.6 v 1,8 GHz + 2 GB RAM, azon simán ment win7, de felőtte 4 GB-ra, azzal meg egész "gyors" volt.[ Szerkesztve ]
-
DS39
nagyúr
válasz Pityke78 #33455 üzenetére
a gyerek tanulékony, és az általános érv ami a linux ellen szól esetükben hogy játszani akar. na most ezen xp-vel sem lesz gta4-ezés ez evidens, kártya, mahjong és hasonlókkal meg alapból tele van pl a Debian is. felnyomsz rá egy Chromium-ot és még a flash player telepítéssel sem kell foglalkozni terminálból.
-
vlevi
nagyúr
válasz Pityke78 #33447 üzenetére
Kollégám felrakta rá a nyócat
De úgy, hogy a 160-as vinyót kicserélte egy 120-as Samsung SSD-re. Attól rohadtul meg tud táltosodni egy ilyen kis vacak, mert az 1G RAM miatt az ideje nagyrészét amúgy is a winyón a swapfile b****tatásával tölti.
Az nem számít, hogy az SSD SataIII-as, ebben meg asszem SATA1 van, de még így is az SSD esetében kábé százszorosára gyorsul, mert a 2.5"-s, 5400-as fordulatú HDD véletlen elérése párszáz kbyte/sec, ezzelszemben az SSD még ott is tizenmegabyte/sec írást olvasást produkál. Így teljesen használható, pl. Visual Studioval normálisan lehetett rajta dolgozni. -
xxxx.x
tag
válasz Pityke78 #43647 üzenetére
A egyik magyar oldalon ezt írják:
Kedves Felhasználók!
A holnapi naptól 2014.09.08-tól az uTorrent 3 és feletti kliensek tiltva lesznek az oldalról mivel hibásak! A kliens többek közt aránycsalást generál!
Aki ezek után is ezt a klienst használja és csaláson kapjuk azt automatikusan tiltjuk az oldalról!
A 2.2.1-es kliens stabil azt javasoljuk.Sok a hiba az új verziókkal.
-
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
vlevi
nagyúr
válasz Pityke78 #47329 üzenetére
Valami perverzió miatt mindíg a hdmi za elsödleegs a dvi-al szemben. Sok éve van ati/amd kartyam, mindegyikkel igy volt. Talan, ha displayport hasznalnek, akkor az lehetne 1-es számú, de engem már nem zavar.
Win+p gombokkal egyebkent gyorsan tudsz valtogatni, nem kell bemenni a vezerlopultba. -
vlevi
nagyúr
válasz Pityke78 #47336 üzenetére
Na, az tényleg furcsa. Én sem hasznáom állandóan a tv-t, csak játékra, de amint lekapcsolom a tv-t (mármint a win+P-vel átváltok egymonitoros módra), akkor minden a monitoron van. Meg úgy egyébként is. Elsődlegesnek van beállitva a monitor (vagyis a 2. kijelző), és azon van a desktop, az ikonok, startmenü. Ha kiterjesztett asztalt használok, akkoris.
szabonagyur: Ha nyomsz egy win+p-t, akkor mi a felállás? A monitor a "monitor", vagy a projektor? Mert nálam az elnevezések meg vannak cserélve.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
mezis
félisten
-
félisten
válasz Pityke78 #48024 üzenetére
A legegyszerűbb megoldást kerested, illetve írod, hogy nem értesz hozzá, akkor mi a baj? Miért nem jó ez?
Nem mondtam, hogy csak ez a megoldás, csak ez a legegyszerűbb, és eddig szó sem volt céges dolgokról
Ja és nem kell telepíteni, lehet futtatni telepítés nélkül is.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
félisten
-
törölt tag
válasz Pityke78 #48033 üzenetére
Akkor talán, itt tedd fel a további kérdéseidet: http://prohardver.hu/tema/tavoli_asztali_kapcsolatot_hogyan/friss.html
-
mezis
félisten
válasz Pityke78 #48026 üzenetére
TCP/IP : Hálózat, Adapterbeállítások.
Az intézőben a Hálózatoknál megjelenik a másik PC ?
A megosztott mappa megnyitható ?(Csak TeamViewer-t használtam eddig, ott is lehetnek problémák bőven. Távoli asztalt nem használtam csak HSZ-ekből tudom, hogy működik és van elképzelésem, mi kellhet hozzá.
Ha nincs rá szükség, biztonsági okoból ki kell kapcsolni. Nálam ez az alaphelyzet.mezis
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Pityke78 #48230 üzenetére
Önmagában a "rendszer" igen. De te programokat is szeretnél futtatni, ugye?
szerk: iróniát félretéve, a gyors tárhely nem helyettesíti a szükséges mennyiségű memóriát, és fordítva sem. Kiegyenlített rendszert kell építeni, megfelelő CPU-val, stb. (mondjuk én arra a gépre egy fillért nem költenék, annyira elavult már: egy mai 4-magos Atom is jóval többet tud nála)
[ Szerkesztve ]
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
vlevi
nagyúr
válasz Pityke78 #48230 üzenetére
A programok betoltodese nem fog gyorsulni a 4g ramtól.
Ha elég lassú a hdd, pl valami oregebb, zakatolos fajta, akkor egy levelezo, egy firefox, vagy barmi mas bongeszo is csak azt fogja berregtetni, mert toltogeti be az apro fileokat. Ezen segit hiheteetlenul sokat az ssd.
Amikor megvettem az ssd-t, betettem a korabbi gepembe, amiben core2 proci volt, sata2 alaplappal. Marhagyors lett. Persze nem a crysis lett nagyobb fps, hanem a word annyi ido alatt toltodik be, mint korabban a notepad.
Amikor csereltem a gepet, i5-re, akkor sem lett gyorsabb. Amikro pedig win8-at, vagy win10-t probqlgatok uygamazon a gepen, akkor az ssd helyere szoktam dugni egy 250-es hdd-t. Kibirhatatlan tetűlassú minden.
Masik eset, amikor a gep nem bovitheto. Pl ismerosom 1magos, 1ghz-es 1giga ramos netbookja, win7-el. Ssd-vel egesz hasznalhato lett a gep. -
brd
nagyúr
válasz Pityke78 #51172 üzenetére
1. A meghajtók alatt ha a Sajátgép-ben látszódó listát érted, akkor egyelőre nem is fog, inicializálni kell (ne legyen dinamikus lemez!), és partíciót kell rá készíteni.
2. SSD kivesz, és úgy próbálni, ill. a bootsorrendet visszaállítani a HDD-re (ha elállítódott volna).The only real valuable thing is intuition.
-
pjen
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
• A topikban Alapelveink értelmében tilos a warez témák tárgyalása!
• Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest