Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • cocka

    veterán

    válasz kerdezo20 #71862 üzenetére

    Ha senkit nem zavar tőlem maradhatunk itt, csak ez szerintem inkább Office téma.

    alapból érdemes lemégsézni az első ablakot.

    Így kezdtem. Tehát a 2. pont kapásból kimarad.

    3. Aztán Fájl menü -> Betűtípus-csatolások, Csatolás csak a kiválasztott betűtípusokhoz.
    4. Leokézás

    Ez elég hanyag ismétlése annak, amit írtam.

    Pl. kiválasztod, hogy mondjuk a Batanghoz szeretnél egy bitangot. (érdemes ékezet nélküli nevet írni, ki tudja, hogy nem allergiás-e az ékezetes karakterekre)

    Ez simán kimaradt, nemcsak úgy random leokézod, hanem előtte választasz egy betűtípust, aminek az alosztályaként (mintha külön betűtípus lenne) fogja az egyéni betűidet kezelni. Azért írtam a PÉLDÁT, hogy ha ezt követed, akkor nyilvánvalóan a logikáját is fogod tudni követni, de tőlem az Arialt is vagy a Times New Romant is vagy bármelyiket választhattad volna, amiket ott felkínál. Érdekes módon csak TrueType-okat listáz, OpenType-okat nem. Azt nem írtam (gondolván, hogy evidens), de nyilván a mentés máskéntre is rá kell nyomni, mivel úgy tudod beírni az egyedi nevet, ami jelen esetben a "bitang" volt, de akármi más is lehetett volna. Az ékezetnélküliséget csak a biztonság kedvéért javasoltam. És csak EZUTÁN OK-zod le. Nem hűbelebalázs módjára!

    Legyen mondjuk az E055-ös szintén csak a példa kedvéért.

    Magyarul választasz egy karakterhelyet, aminek itt a példa szerint E055 volt a kódja, de E000 és F8FF közt bármelyik kódot választhatod, nem kötelező azt, amit írtam.

    8-asnál is szépen kihagyod a lényeget:

    a Batang alatt egy újabb Batang osztály Batang (Saját karakterek) címmel.
    Nem csak úgy szimplán (Saját karakterek) -et írtam.

    De csak egyszer egyelőre, mert másodjára a charmap.exe nem kínálja fel a (Saját karakterek) táblát.

    Hát ha nincs elmentve úgy, ahogy írtam először (font csatolások), aztán másodszor a karakter mentése ugye, akkor nem is fog megjelenni. Nekem mindig megjelenik.

    kilóg a fórum hatóköréből?

    Nem illik a témába.

    Ebben nem vagyok rutinos, elnézést

    Olyan prózai oknál fogva, hogy kb. 1995-től létezik Internet Magyarországon és az alapszituáció már akkor is az volt, hogy a beszélgető felek nem látják egymást és tegező formában mindent egyszerűbb leírni. Ez később sem változott függetlenül attól, hogy az emberek nyakló nélkül ontják magukról a selfie-ket és profilképeket a netre.

Új hozzászólás Aktív témák