Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • cocka

    veterán

    válasz Aureal #71592 üzenetére

    [link]

    Ez nem oldja meg? A kérdés persze az, hogy mi történik az automatikus újraindulás előtt közvetlenül?

    Windózon kívülről úgy tudod megoldani, hogy ne induljon újra hiba esetén, hogy bebootolsz penről vagy Win7-es DVD-ről és aztán számítógép javítása és ott lesz majd az opciók közt a parancssor. Ha pened van arról indíthatsz pl. egy portable total commandert és onnan egy loadhive nevezetű programmal be lehet tölteni egy telepített rendszer registry-jét.

    A progi meg úgy működik, hogy miután megnyílt megkeresed a telepített windózod, aztán Windows\System32\config mappa és ott betöltöd a SYSTEM ágat. Kiír egy üzenetet, amelyben azt írja, hogy létrehozott az adott ideiglenes telepítőkörnyezet registry bejegyzései mellett egy SYSTEM_00 ágat, ami viszont már a telepített rendszered SYSTEM ága. Tilos ezt az üzenetet leOK-zni, amíg a módosításokat nem végzed el a regeditben, mert ellenkező esetben megszűnik a létrehozott _00 ág és kezdheted a loadhive-val elölről.

    Ebben megkeresed ezt: HKLM\SYSTEM\ControlSet001\Control\CrashControl, az AutoReboot értékét átírod 0-ára.

    Ha kész, akkor bezárod a regeditet és utána leOK-zhatod az üzenetet is. Ezután már arról is többet fogsz tudni, hogy mi miatt indul újra. Ha az érték átállítása ellenére is újraindul, akkor gyanús, hogy az hardveres probléma.

    Meg ugye az se mindegy, hogy képbe kerül-e az UEFI-s cirkusz vagy régi BIOS van MBR-rel?

Új hozzászólás Aktív témák