Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz Chrystall #71435 üzenetére

    "Hogy aki nem tud gyakorlatiasan gondolkodni"

    Mármint aki nem túl sűrűn használta és most sem nagyon az újabb Windowsokat, a Windows 8.x-et meg vélhetően egyáltalán nem, jön ostoba módon olyan YT videókkal a fals állításai alátámasztásához, amiknek kb. semmi jelentősége és a vicc kategória. :DDD
    + Ugye a szövegértelmezés, ahol a leragadt az XP-nél pont azt jelenteni, hogy nem nagyon akar másra váltani, mást megszokni ami attól eltérő, sőt nemhogy a Windows 8-at nem sikerült hanem még a Windows 7-et sem, ha már az "ő marad az XP-nél" kijelentés volt. Meg ugye mégis meddig próbálgatta a 8-ast, 5-10 percig, vagy fél óráig, szükség esetén nem tudott egyet kattintva az asztalra váltani ami eleve hasonló vagy kb. ugyanaz a flat dizájnt leszámítva mint a 7-esnél, megint érdekes.
    Az újabb tévedés meg ott van, hogy ezt az egy szem videót úgy állítod be, mintha akkora jelentséggel bírna és kb. minden felhasználóra érvényes lenne / lett volna, holott nyilván nem feltétlen.

    "Na, látod, mikor a magyar agyról meg az innovációról írtam, pont erre gondoltam."

    Ez akkora mellébeszélés és kamu érvelés, mint a huzat... Ugyanis az egységsugarú, laikus felhasználó az általában országtól függetlenül = egységsugarú, laikus felhasználó. Amikor azzal jössz, hogy "magyar filozófiát", "magyar agyról", stb. és bezzeg más országokban mennyivel különb ez, akkor lényegében a magyar Windows felhasználókat szimplán lehülyézed és mindezt teszed úgy, hogy az olvasottak alapján te magad nem feltétlen állsz olyan fényesen ilyen téren, sőt. :U

    1. Igen, úgy tűnik nehezen megy a visszatáncolás a hülyeségből, az a leírtak alapján világosan látszik. :D
    Ha annyira tévút lett volna és teljesen "hülyeség", akkor dekstop Windowsoknál is előbb-utóbb teljesen eltávolították volna, de mégsem tették, milyen érdekes. Meg a mobil piacon nem feltétlen az előbbi miatt bukott meg, hanem inkább a már korábban leírt okok miatt.

    2. Milyen Start panel? :D Van a Start menü, meg volt a Windows 8/8.1-ben a kezdőképernyő, meg van a Win+X menü vagy más néven a Start gomb menüje, persze ezeket neked felesleges magyarázni...

    Hát talán azért, mivel ez Windows topik és nem macOS topik, ezért itt pont irreleváns az utóbbi emlegetése, az azzal való összehasonlítás, példálózás.

    A Microsoft Store témát persze hogy mellőzni akarod, mert vélhetően nem nagyon van arról, annak működéséről sem fogalmad, világos. :D
    "ne lehessen úgy belenyulkálni dolgokba" - mármint hogy a felhasználó a Microsoft Store-ból telepíthessen biztonságos alkalmazásokat ahelyett, hogy ki tudja honnan letöltögetett 3rd party programokat, amelyekben ott a potenciálisan nemkívánatos vagy akár vírusos tartalom rizikója.
    "a Pirate Bay-ről letöltött" - mármint esetedben lehet ez a módi - amit azért annyira nem kellene reklámozni - , csak ugye nem feltétlen mindenkinél a warezolás a divat, meg pláne ha nemkívánatos tartalommal is társul.
    Attól hogy van Microsoft Store és UWP alkalmazások, meg vannak inbox Win32-es alkalmazások is a rendszerben, lehet Win32-es programokat telepíteni és használni, szóval pont nincs rákényszerítve a felhasználó csak az UWP használatára. Az utóbbi max. az önálló S kiadásoknál volt, de azoknál is kikapcsolható volt vagy eleve lehetett ingyenesen másik kiadásra váltani.
    "komoly, tweakingelős felhasználó" - mármint a rendszert kevésbé ismerő és kapásból 3rd party "optimalizáló" programokkal széttúró, megfektető "vérpistiknek" lehet kevésbé fontos, de akik pl. Xbox appot használnak és a Microsoft Store-ból telepítenek játékokat, alapcsere után a Microsoft-fiókhoz kapcsolt digitális licenccel aktiválják újra a rendszert, olyan programot telepítenének ami Microsoft Store-t igényel, azoknak azért annyira nem feltétlen.
    Tehát akik a felsoroltakkal tisztában vannak és kihasználják a Microsoft Store adta lehetőségeket, azok a "birkák", te meg annak ellentettjeként a mindenható helikopter, értem. :))

    Persze hogy azt írod, hogy nem a funkcionális fejlesztésekkel van bajod, mert nem nagyon tudsz semmi olyan komoly funkciót és fejlesztést említeni amit csak a Windows 7 tudna, az újabb Windowsok meg nem. :))
    Igen, nem ártana visszaolvasni, mert már le lett írva, hogy hiába ábrándozol feltételes módban, írod hogy le szerinted mit és hogyan kellett volna csinálni, ha az eleve nem valósult meg és már soha nem is fog az említett Windowsnál.
    Az meg szubjektív, hogy mit szeretsz és mit nem, meg hiába dobálózol "sallangok" és egyéb "okosságokkal", ha a felhasználók nagy többsége már eleve váltott és évek óta az újabb Windowsokat használja.
    A Control Panel vs. Settings megnyitása témában meg valószínűleg azt akartad írni, hogy nem voltál képes a tálcán lévő keresőbe beírni magyar nyelvű rendszernél pl. a "vez / vezérlőpult" keresőszót, valamint nem ismered az olyan univerzális, kb. minden Windows-verziónál működő megoldásokat, mint pl. a futtatás (Win + R) —► control, lásd a 17 db módszert, amik többségének eleve ismerősnek kellene lenni a korábbi Windowsokból is. :B
    Nemcsak az USB 3.0, hanem az USB 3.X / 4 és Thunderbolt támogatás is hiányzik a Windows 7-ből, sőt még az UASP módot sem támogatja, ami miatt még az USB 3.0 szabvány sebessége sem lesz kimaxolható és külső SSD-knél a TRIM illetve UNMAP sem fog működni.
    Évekig frissítene a Windows 10, érdekes...Ja, mármint szerinted, mert havonta 1x egy CU telepítésének nyilván nem kell annyi idő, valamint újabban a funkciófrissítéseknél egy EKB telepítése meg max. pár perc vagy annyi se.
    Eleve lehet az újabb Windowsoknál késleltetni, szüneteltetni, automatikusról manuálisra állítani a frissítést, a frissítések egy része eleve csak opcionális és nem feltétlen kell kötelezően telepíteni, stb. A "már ki se lehet úgy lőni", vagyis tartósan, véglegesen letiltani persze hogy nem engedi csak úgy a rendszer, meg ha eleve nem javasolt, próbálja megvédeni a saját hülyeségétől a felhasználót. :D

    "HP Probook-om van, 2012 óta nem igazán éreztem meg, hogy lassú lenne, pedig még az eredeti HDD van benne, ami egyszer meg is hibásodott, de valahogy kiheverte."

    Tehát van egy lassú 2,5"-os, 5400-as HDD-vel szerelt laptop, amiben a HDD még lehet szektorhibás is, majd jön a panasz, hogy lassú rajta a Windows 10, amikor az ilyet már egynéhány éve alapból SSD-re - ami ugye egyre olcsóbb és egyáltalán nem akkora tétel - szokás cserélni és még újratelepíteni sem feltétlen kell mert adott a klónozás lehetősége, de nem, töröljük csak le, értem. :))

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák