Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ekkold

    őstag

    válasz King Unique #71429 üzenetére

    Engem pár win10 frissítés úgy megszivatott, hogy egy életre elment a kedvem a win10-től. Pl. , hogy a fenébe törölheti egy frissítés az eltárolt wifi jelszavakat, vagy hogyan törölheti önkényesen, mindenféle értesítés nélkül, egy telepített program licenc fájljait (még szerencse, hogy volt biztonsági mentés róla)?
    A többi oprendszernél is fordulnak elő hibák, de ilyenek azért nem voltak.
    Úgylátszik én is "maradi" vagyok de még XP_t is használok, virtuális gépen, mert mai szemmel nézve kicsi az erőforrásigénye, gyors, és bizonyos programok futtatásához teljesen elegendő.
    Amúgy a dizájn újításoktól általában én is hányni tudnék, meg attól az iránytól, hogy nyilvánvalóan hülyéknek nézik a felhasználók zömét, és az a hozzáállás, hogy ne is gondolkodj, ne akarj mást, hanem majd mi eldöntjük, hogy neked mi a jó. Gyakran a kényelmesen, és gyorsan használható, kézreálló megoldásokat is le kell cserélni, csak mert újítani kell, és mindenkinek az arcába tolni, hogy nesze, értsd meg, hogy ez akkor is jobb neked, ha akarod, ha nem.
    A munkahelyen kénytelen vagyok win10-et használni, otthon maradtam a win7-nél - szerencsére egyelőre semmi gondom nincs vele. Ha egyszer muszáj lesz váltani, akkor meglátjuk, hogy mi lesz. Van XUbuntu telepítve jelenleg is, testreszabva, beállítgatva, amit bármikor használatba vehetek, sajnos néhány programnak amit használok nincs linuxos verziója, az alternatíváit meg kellene szokni, ill. némelyik megy wine-al. A jelenlegi PC-mre a hackintosh is felmenne, ezzel ugyan nincs tapasztalatom, de sokan igen jó alternatívának tartják.
    Ha az ember kipróbál sokféle alternatívát, akkor egyre inkább úgy tűnik, hogy az M$ már túl nagyra nőt, és azt gondolják bármit megtehetnek, és bármi lenyomható a userek torkán.
    Sajnos ebben részben igazuk is van, mert a többség semmilyen alternatívát nem ismer, elfogadja a szart is, mert ez van, ez a modern, ezt kell szeretni, és mert mindenkinek ez a jó... De igazából ez talán nem is baj, mindenki úgy csinálja ahogy akarja. Akinek jó az ami van, használja, örül neki, hogy rendszeres frissül a rendszer, jó játék megkeresni, hogy egyes funkcióknak hová került az új helye a menüben, vagy éppen mivel
    kell helyettesíteni. Aki meg nem így gondolja, annak nem kötelező, szerencsére lehet mást választani (egyelőre).

    Eladó: https://www.hobbielektronika.hu/apro/apro_159350.html

Új hozzászólás Aktív témák