Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz efi99 #71424 üzenetére

    Ha kiad a Microsoft egy új Windows-verziót, akkor annyira nem meglepő, ha itt-ott az asztali felületen is változtatnak és fejlesztenek, máskülönben "qrva unalmas" lenne 10-20 évig teljesen ugyanazt az asztali felületet bámulni. Ahol mivel eleve az előbbi történik és nem utóbbi, ezért pont irreleváns a miért változtattak ragozása...
    Dehogy puritánabb egy Windows 8.x az XP-nél, az előbbinél a modern flat dizájl szvsz eleve tetszetősebb és letisztultabb, az XP-nél már csak a régebbi Windows-verziók puritánabbak. A Windows 7-hez képest viszont lehet, már akinek annyira tetszik a Vistából átemelt idejétmúlt Aero Glass, mert az sem mindenkinek, pont ezért szubjektív is a kinek melyik puritánabb.
    Azt a Microsofttól kérdezd miért adtak ki újabb verziót és fognak elvileg a jövőben továbbiakat (12) a korábbi kijelentés ellenére, de vélhetően marketing okai is vannak, meg rájöttek hogy nem feltétlen akkora biznisz ezentúl csak egy verziót kínálni. Ami X évente a felhasználóknak nem feltétlen rossz, mert ezáltal több lesz a választási lehetőség, úgy meg hogy eleve ingyenesen aktiválhatók a korábbi Windowsok termékkulcsaival az új verziók is, valamint új hardverkonfigurációt sem feltétlen kell vásárolni ha akár még a 11-es telepítése is megoldható régi PC-re, úgy megint kevésbé van miről beszélni.
    Ez a "nem kell minduntalan megjavítani" és "évek-évtizedek alatt és igenis tilos piszkálni" megint hiábavaló elmélkedés, ha a gyakorlat eleve nem ezt mutatja, szerencsére. Pont az lenne a "qrva unalmas", ha nem lenne semmilyen javítás és fejlesztés, meg 20 évig teljesen ugyanazt az asztali felületet kellene bámulni.

    De amúgy miről is beszélünk, amikor a használati statisztikák is eleve azt mutatják, hogy a Windowst használók többsége már eleve 10-et és újabban 11-et használ, a régebbi verziók használati aránya meg egyre csak csökken? Hát ez az, hogy egyre kevésbé van miről. Persze az valahol érhető, hogy mivel most a Windows 7 támogatása végleg megszűnt és már az ESU-frissítéseket sem lehet összelopkodni, valamint egyre több program nem támogatja beleértve a népszerű böngészőket is, új hardverkonfigurációknál sincs egy ideje támogatás, stb., az frusztráló lehet egyes felhasználóknak, de attól még felesleges megmagyarázni miért ne használjanak újabb Windowsokat a felhasználók, amikor a többség már eleve azt teszi évek óta. :B
    Ne is sorold, mert felesleges.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák