Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • rukh

    aktív tag

    Hi!

    Kérem a segítségeteket:

    Van egy öregecske 10+ éves Lenovo C200 3000 notebookom (4 GB RAM, Intel Core2 T7200, Mobile Intel G945 Express, 256 GB SSD a rendszernek, 120 GB HDD a tároláshoz). Annak idején rendszeresen használtam, a Windows 7 normálisan futott (sétált ...) rajta, a Windows 10 is ment, (nem sokáig, mert nem találtam drivert a WiFi kártyához). Pár éve "nyugdíjaztam", időről időre feltöltöttem az akksit, egyébként nem volt használatban. Másfél éve a Windows helyett a központilag ingyen biztosított Linux alapú programcsomagot tettem rá, ezt lehet frissíteni, nem úgy, mint a Windows 7-et.

    Mivel a Linuxhoz sem találtam WiFi drivert, ezért a napokban visszatettem a Windows 7 SP1-et, működik is rendesen. A telepítéskor benne maradt az SSD és a HDD is, ami azzal az eredménnyel járt, hogy az SSD-re települt a Windows, a Program Files stb... , a HDD-n pedig létrejött egy 512 MB-os FAT partíció.

    Ha úgy indítom a gépet, hogy nincsen benne a HDD, akkor hiányolja az NTLDR-t (az 512 MB-os FAT 32 partíción lehet?) és nem indul a Windows. Ha visszateszem a HDD-t, minden OK.

    Hogyan tudnék "mindent" az SSD-re áttenni, hogy a HDD nélkül is induljon a Windows?

    [ Szerkesztve ]

    Üdv mindenkinek, Rukh

Új hozzászólás Aktív témák