-
Mobilarena
A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dexter68
addikt
Üdv! Win7 64 bit ultimate - van egy régi szkennerem, amit XP módban használtam, mivel nincs hozzá új driver.
Egy ideje (nem tudom pontosan mióta, talán az SP1 felrakása óta lehet) azt csinálja, hogy amikor bekapcsolom a szkennert, közli, hogy ő a működésében problémát talált, különben sincs driver, úgyhogy leállítja, és egyébként is kód 43. És persze nem jelenik meg az XP módú virtuális gép USB menüjében, mint régen, hogy „ismeretlen eszköz”
Van erre valami megoldás?
-
L4$CO
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Volna egy kis problémám és hozzátok szeretnék fordulni a segítségért mivel Windows 7-em van é s máshol nem találtam semmit.A Windows Doctor nevű programmal lenne problémám a 2.7 verzió van fönt most.Szóval 1 hete kb rendbe akartam tenni a gépet vírusírtás,fölösleges dolgok törlése,töredezett mentesítés meg stb. Mikor a Windows Doctorhoz értem azon belül a System security fülnél lefutattam a ellenőrzést és mikor a View Details re kattintotam bejön az ablak ahol kiválaszthatom a veszélyes dolgokat. De mikor rá kantintok hogy lássam azokat egyszerűen nem akar lenyílni az a rész hogy : See more Hiába katintok semmi és igy nem tudom bejelölni a dolgokat.... Meg a végén mikor kilépek a Winddows Doctorból ezt íja ki :Próbálkoztam sok mindennel próbáltam valamit keresni a hibára az interneten de semmi gondoltam talán itt tudnak segíteni. Köszönöm előre is a segítséget.
-
jeni
félisten
Szia
Kérdésem az lenne,hogy ha újra felakarom tenni az eredeti lemezemről a win7 64 bitet amit a neten már aktiváltam,az ismételt aktiválásnál már automatikus vagy a központól kell engedélyeztetnem ismételten az aktiválási kódot elkérve tőlük?
-
BIZ0906
aktív tag
És lenne még egy de ezt csak itt látom számozottnak.
5 - Logitech G35 Headset
Működik semmi gáz csak ha új USB-be csatlakoztatom akkor már számozza is. -
BIZ0906
aktív tag
(#187) lacy027
(#188) core2
Sikerült köszönöm a segítségéteket!! -
"Ahhoz, hogy visszállítsd az új eszközök számozását töltsd be a regeditet és navigálj el a HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Control\Network\{hosszú hexadecimális számsor}\Descriptions helyre. A \Network\ után találni fogsz egy pár hexadecimális számsort, de csak egy tartozik a Descriptions ághoz. Ez alatt fogsz látni újabb számsorokat. Töröld azt amelyik eszközt vissza szeretnéd állítani eredeti állapotába.
Ezután menj vossza az Eszközkezelőbe, és nyomj rá/válaszd ezt: "Hardverváltozások keresése"Az érthetőség kedvéért fordítottam így, most keltwem nem reg, elnezest ha hiba van benne. Amugy az alap, hogy szakszoveget mashogy forditunk mint normal hetkoznapit.
Kicsit magyartalan lett, nem gondoljatok? Elnezest 9kor nem tudok magyarul.
Udv. core2
-
lacy027
tag
Annó angol nyelven írt megoldást találtam erre, a hiányos tudásommal én megértem, viszont nem biztos, hogy helyesen le tudnám fordítani (mondjuk fordítás nélkül is érthető szvl), így bemásolom ide eredeti nyelven:
"Then to reset the numbering for new devices. Load regedit and go here
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Control\Network\{big long hex number}\Descriptions
There will be a few hex numbers after \Network\ but it'll be the one with the "Descriptions" branch. Under this branch you'll see all the numbering strings. Juts delete the ones you want to reset.
Then go back to Device Manger and select "Scan for Hardware Changes" -
BIZ0906
aktív tag
Ezt miért csinálja ha új drivert teszek fel? Miért számozza meg? Hol tudom átírni? Idegesítő.
-
-
fatal`
titán
válasz
Thunderzolee #179 üzenetére
Ultimatenél és Enterprisenál több nyelv is lehet, vezérlőpultban lehet választani (profilonként). A login screen ha jól tudom mindenképpen a telepített nyelven fog megjelenni.
-
-
Воланд
titán
válasz
Thunderzolee #179 üzenetére
HP-nél, Professional-nél és Starter-nél így van, egyszerre csak egy nyelv lehet fent.
-
-
-
törölt tag
Helló!
Felraktam a Vistát a Windows 7 mellé. Egész jól elvannak egymás mellett. a Windows 7 látja a Vista particióját, és fordítva is igaz. A kérdés. a Windows 7 backupnak érdemes megadni, hogy a Vista particiójáról is készítsen biztonsági mentést, vagy ki kell hagyatni vele ?
-
-
Воланд
titán
Frissült az első hsz, hibákat, észrevételeket pm-ben.
-
dim dim
tag
válasz
Thunderzolee #173 üzenetére
már nem kell.
megvan. -
Esetleg kérdezd meg itt:
http://itcafe.hu/tema/milyen_program_ami/friss.html -
dim dim
tag
üdv fórum!
kicsit ot: van egy olyan microsoft-os segédprogi, amely telepítése után elég, ha ráklikkelek az intézőben egy iso file-re, és máris létrehoz egy virtuális meghajtót, és beteszi az iso-t.
a progi ingyenes.
ki tudja, melyik ez a progi?Köszönöm
-
Persze hogy "nem zavarja". Ha megrugdosná a Digital Rivert akkor az amerikai köz- és felsőoktatás egy értekes szoftverletöltő/beszerző oldaltól esne el. Ugyanis ez olyan kb. asszem' mint nalunk a Campus, csak ahhoz nem ferhet hozza a sarki utvasepro, ugye (elnezest a peldaert, remelem ertitek)
-
Воланд
titán
válasz
Neil Watts #163 üzenetére
Hát valami bugnak kell lennie, elég ha elolvassa az ember, hogy hogyan találta meg a linkeket. Ennek ellenére az ms-t nem zavarja, mert akkor tuti, hogy nem lenne elérhető.
-
Tamás88
őstag
válasz
Neil Watts #163 üzenetére
Ha már Pzstm úgyis kirakta az oldalán, akkor már biztos, hogy nem illegális dologról van szó.
-
-
polonic
félisten
Úgy látszik nem jártok a betateamre.
Letölthető Windows, Office ISO-k -
Laccoss
addikt
válasz
Neil Watts #151 üzenetére
Első hozzászólásban mégis ott van a 90 napos enterprise verzió letöltési linkje. Nah akkor hogy van ez? Telepítőmédiát nem lehet linkelni, de a 90napos enterpriset igen? Amúgy a licensszért fizetünk...
Persze úgyis warez oldalról kerülne elő a telepítőmédia, de akkor is kicsit ellentmondás így a dolog.
-
Roooland89
tag
válasz
Neil Watts #157 üzenetére
oke, koszonom. most melozom, de ha hazaertem mindenkeppen kiprobalom.
es ha nem a ram, akkoR? -
golax
tag
válasz
Neil Watts #151 üzenetére
De az miért warez, ha van megvett (az állam fizette) termékem, csak nincs meg a CD? A jogosultságot megszereztem legálisan
de
-
Roooland89
tag
amugy olyan hangja van, mintha kikapcsolna a vinyo. hallottam mar ilyet, amikor az egyiket nem hasznalom es a masikat kikapcsolja.
tudok allitani olyat, hogy ne rakja energiatakarekra soha:? -
Roooland89
tag
válasz
Neil Watts #153 üzenetére
koszi az infot, atrakom abba a topicba is.
ram gond? azt tudom ugy ellenorizni, hogy mondjuk kiveszek 1et mindig? van 6
vagy van erre valami progi?
koszi a valaszod! -
válasz
Roooland89 #152 üzenetére
Kabeleket ellenorizd a HDD-nel, hogy jol erintkeznek-e. Szerintem RAM gond. Amugy szvsz nem ez a megfelelo topik
Eszembejutott, hogy mivan, ha az egyik venti kontakthibas esetleg? Volt mar, ilyen a vilagtortenelemben.
Azert egy hang joljonne, mert igy csak lovoldozik az ember a setet'ben.
A megfelelo topik asszem ez: [link]
-
Roooland89
tag
sziasztok
nemtudom, hogy jo topikban jarok-e.
de erdeklodnek, hogy nem e tudjatok, hogy mi lenne a szamitogep baja.
tunetei :
szamitogep uzemel rendesen, minden mukodik. aztan egyszercsak ( tetszoleges idopontban, es hasznalat utan ) ugydont, hogy lefagy. ez ugy nez ki, hogy mintha kikapcsolna a vinyo, vagy nemtudom. a hangjabol sajnos nemtudom megmondani, hogy mi lehet a problema.esetleg egy win 7 reinstall jot tenne neki?
udv. -
-
golax
tag
Sziasztok!
Van egy microsoft campus termékkulcsom. Néha figyelmeztet, hogy a szoftver nem eredeti, amit baromira nem értek, mert jogtisztán vette elvileg a magyar állam, de most nem eza kérdés.
Az office cd, amire kiírtam tönkremenet. Hol tudok letölteni olyat, amibe beírom a termékkulcsomat és működik? A próbaverziónak sír a szája
-
atesss
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #96 üzenetére
Az alaplap egy Asus P5WD2 Premium [link], Intel 955X chipsettel.
Természetesen nem Vista-sat raktam fel, hanem az Intel oldalán megkeresve a 955X chipsethez való Win7-es drivert: [link] , ez a 4/21/2011-es 9.2.0.1030 volt.
Chipset drivert természetesen mindig rakok fel, ez alap.
Sőt, elsőnek azt rakom fel a friss Win7-re.
Így nem tudom mi volt a helyzet a felrakása előtt.
De az amúgy is 1 hónapja volt. Bár az eseménynaplóból ha nagyon akarnám vissza lehetne talán keresni.Bios a létező legújabb van fent.
-
bzoly
aktív tag
Sziasztok!
Valakinek van tapasztalata, hogy mennyire megy siman, Vistarol Windows 7re valo hivatalos upgrade?
Koszi -
nnyiti
csendes tag
Igazából belső hangot nem tudok felvenni, a játékra is vonatkozik (de konkrétan nem játékból akarok most hangot felvenni) Akármilyen belső hangot valahogy fel kellene tudni venni, videó, zene, rendszerhang, akármi ami kijön a hangszórón. XP-ben volt egy olyan hangerőszabályozóm, hogy sztereo-keverő. Ha erről levettem a némítást, akkor lehetett felvenni belső hangot. De ilyen nincs nekem a Win7-emben. Talán valami driver kell neki.
-
nnyiti
csendes tag
Helló! Az lenne a kérdésem, hogy belső hangot hogy tudnék felvenni? hangrögzítőkben nem tudok beállítani belső hangot, (mixed, keverő, ilyenek sehol nincs win7ben csak a mikrofon a beállítások közt)
-
Üdv!
Adott egy rendszer, C meghajtón (2 SSD RAID0-ban).
Van mellette egy Velociraptor "program files" céljára, mint D meghajtó.
A Raptor két részre volt valamikor régen osztva, ~120 megára, illetve egy kisebb részre. A kisebb rész nem volt formázva sem, csak egy "üres" partíció volt.
Most vettem észre, na mondom egyesítem a kettőt, nem árt némi plusz üres hely.A "lemezkezelővel" ezt a kisebb részt formáztam, majd kijelöltem egyesítés céljára a D meghajtóval.
Először töröltem a kis partíciót, majd kiterjeszteni akartam a D-t a teljes merevlemezre, de ezt a lehetőséget nem ajánlotta fel, így inkább formáztam a kis helyet, és egyesítettem a kettőt.Sikerült is a művelet, bár azt hittem, majd kér legalább egy újraindítást, vagy ilyesmit.
Erre pár perccel később vettem észre, h eltűntek a D meghajtón a Program files mappából az A-betűvel kezdődő mappák. (Atari, illetve Activision)
Igen, ezek telepített játékok voltak (TDU1-2, ill. CoD4, CoD5)
Bosszantó, mert a CoD4-et most visszaraktam, de a pacheket meg a magyarosítást nem engedi feltenni, mert "már fent van" hibaüzenettel megáll.
Ezzel csak az a baj, h se a Programok eltávolítása lehetőségnél nem látom, illetve Your Uninstaller 2010-et használok erre a célra, na az se látja, meg CCleaner sem.
Se registry takarítás nem segített.Szóval ilyenkor mit lehet tenni?
Töröljem le az egész rendszert, és rakjam fel újra, meg a játékokat is?
Áhhh....Nagyon úgy néz ki, bár inkább majd nem nagyon játszok a CoD4-el.. :/
Egyébként a Your Uninstaller "javítás" opciója (eddig nem is tudtam, h van ilyen) ezt a 3 játékot hibásnak találta, a TDU1-nél jelezte, h megjavította a hibát, de természetesen az se működött tovább, hiszen nem látszott a Total Commanderben sem, ill. a parancsikon "se találta" az indítófájlt.
Az eltávolítható programok közt viszont ott volt, így leszedtem.
A Test Driveokat már visszaraktam, azok mennek jól, a mentések nem sérültek (végülis azok az eredeti C meghajtón vannak), és a CoD5 is működik.Azt tudtam, h partícióáthelyezés, meg olyan esetben az egyesítés, ha nem üres partíciót mozgatnék, akkor nem szabad nekiállni mentés nélkül ilyesmi partícióműveletnek a Win7-el. (Meg mással se nagyon.)
De őszintén szólva, csináltam már partíciókiterjesztést, még régen, az XP alatt, csak külső programmal (Norton féle Partition Magic), többször is, de nem volt ilyen gondom sosem.R×hadt bosszantó, mert eleve, a Win lemezkezelője mi a fenének tartalmaz ilyen lehetőséget, ha nem biztonságos?
Régen nem is tudtam egyébként, h lehet itt partícióműveleteket végrehajtani, csak meghajtó-betűjeleket szoktam cserélni ezzel, partícionálni mindig külső programmal szoktam.
Na mindegy, csak megint itt maradt a keserű szájíz.. :/
-
Egon
nagyúr
Hi all!
Friss Win7 felhasználóként, nagyon nem szimpatizálok a (ki)nézettel. XP-t is a mai napig klasszikus nézetben használtam.
Az lenne a kérdésem, hogy miképp lehetne (ha lehet) "klasszikus windows" kinézetet varázsolni Win7-re?
Előre is köszi a segítséget! -
Miért nem tudom updatelni az mse-t? Van egy 4,2 megás frissítésem, telepűl, de újra kiírja ugyan azt, hogy még nincs telepítve.
-
C0d3r
addikt
Folding@Home kliens, ha nem szándékosan telepítetted fel, akkor valószínűleg egy programmal együtt került a gépre. Programok és szolgáltatásokon belül eltávolíthatod.
-
matyee
őstag
Sziasztok!
Tegnap fel szerettem volna rakni SP1-et, de win7 folyamatosan hibát ír ki a telepítésre (800f0.....). A windows update pedig nem mozdul el 0%-ról. Valaki találkozott ilyennel? Neten több megoldást is olvastam (bcedit, mountvol stb), de egyik sem segített és igazából azt sem tudom hol kellene kereni a hibát.
Köszönöm a segítségeteket előre is! -
Reibek
senior tag
Hali vki tudna segíteni?
Tegnap megpróbáltam a Win7 SP1-et felrakni Update-ból is meg külön is hogy letöltöttem.
Folyton hibát ír ki és amit felajánl megoldásokat hogy vmi kompatibilitás ellenörző program stb nem segítenek.
Van ötlet? -
zitromz
tag
Hali,
E8400as CPUm mindkét magja oprendszerbe való bejelentkezéstől kezdve 100%on pörög jelentősen belassítva a gépet
Milyen okai lehetnek ennek?
Köszi előre is a válaszolóknak! -
-
-
lacy027
tag
Remélem jó helyre írom:
Miért a Dokumentumok ill. a Könyvtárak nyílnak meg egy két dologra?
Pl. Rákattintok az asztalon a Bluetooth ikonjára, és megnyitom a Fogadott fájlokat, nem azok jönnek be, hanem a Dokumentumok ill. a Könyvtárak és nekem kell onnan elnavigálnom a Fogadott fáljokhoz. Vagy ha megnyomom 5x a Shift gombot, bejön a Beragadó billenytűk funkció -ablak, az alján található egy link a Kezeléstechnikai központra, de ha rákattintok szintén a Dokumentumok ill. a Könyvtárak jelennek meg. Régebben helyesen működött ezen a rendszeren is, nem csak gépen lévő másik Win7 alatt. -
combonari
tag
válasz
Neil Watts #113 üzenetére
Akkor mondanék pár szót a gépemről.
P4-es proci van benne, AGP-s alaplap, 1giga ram, folytassam?
Egyszer már gondoltam rá, hogy veszek bele 1giga SD ramot (
), de erre mondta spanom, hogy "Mielőtt fejlesztenél a gépeden, előbb nézd meg, hogy néz ki egy kukában!" És igen, igaza van
Ergo nem fejlesztek rajta semmit, mert nem éri meg, inkább majd veszek egy újat kb. 1 év múlva
-
feka007
veterán
válasz
Neil Watts #103 üzenetére
Felraktam, remélem jól fog szolgálni. Fenthagyom ezt a Malwarebytes-ot is
-
-
combonari
tag
Sziasztok!
1GB fizikai rammal érdemes feltennem a Win7-et?
-
Debilon
addikt
hali!
250GB os vinyóból 64GB -ot észlel/ír ki méretnek, közben lemezkezelőben mind a 250GB elvileg ottvan
-
válasz
AMD Power #104 üzenetére
Talan meg tobb vakriasztast csinal mint a nod. Ha gondolod atmehetunk a virusirtos topikba megtargyalni, mert ez itt off, de nagyon.
Nekem okozott nem egyszer felhulla rendszert, mert torolt rendszerfajlokat, csak ugy.Szoval szerintem ertekelest nem kap, do kulonosen NEM ajanlott plecsnit igen.
Udv. core2
-
AMD Power
titán
válasz
Neil Watts #103 üzenetére
Én az Avas-o használom. Ahhoz képest ,hogy ingyenes nagyon jó.
-
Microsoft Security Essentials 2.0, ingyenes, jo es nekem bevalt.
MOD: A NOD-pt meg felejtsd el, az a 3.0 ota egyre rosszabb.Hawk1979: oke, akkor a prefetch lesz az. Javaslom, hogy az indexelést és search-t kapcsold vissza. Tekerni fog a vinyo max egy-ket napig /merettol fugg/ de utana igencsak "pattogos" lesz a rendszered.
-
Hawk1979
őstag
válasz
Neil Watts #81 üzenetére
Prémium, elnézést.
Amúgy ja, eredeti volt az Xp is meg ez is az.
Oprendszerre áldozok pénzt, mert ritkán jön ki új.
Ha nem lenne eredeti, akkor sem létezne prof.... -
feka007
veterán
Futtattam, ki is csinált 3 fájlt, de a NOD32 másért rinyál. De nem hiszem, hogy már a Yahoo-nak ez a Mybrowserbaros letöltőoldala vírusos lenne, szerintem csak a NOD32 szar.. Kilövöm a francba, aztán lesz ami lesz, úgyis max egy trójai.
Vmi "free" vírusirtót ajánlanátok e helyett? -
canniball
nagyúr
válasz
Steelmanus #71 üzenetére
"Elvileg ott csak egy darab desktop konfig fajlnak (desktop.ini) kellene ott lennie."
Az egyik az én felhasználómé, a másik a Publicé. Hogy ez normális-e így azt nem tudom."Nem telepitettel fel valamilyen kinai gyartmanyu kutyunek drivert..."
Rádugtam egy ilyet, de nem emlékszem hogy bármit is telepített volna. Persze lehet csak lemaradtam róla...Amúgy azt a bizonyos mappát csak úgy látom ha a tálcán a Számítógépre az egér jobbjával kattintok (mindegy melyik mappa van épp nyitva), ekkor megjelenik a Gyakoriak között és a jobbklatty->Tulajdonságokkal elő tudom hozni ami a korábban linkelt képen látható. De ha ráklattyintok hogy megnyissam azt kapom hogy Hiányzó parancsikon és amúgy sem találom sehol.
-
Vagy a deszkád, vagy a CPU drivere (feltételezem telepítettél chipset driver-t) nem támogatja valamelyik energiatakarékossági üzemmódot. Ha ennek a hibának a megjelenése egybeesik a chipset driver telepítésével, akkor nem kellett volna felrakni.
Nem írtad milyen konfigod van, de ha netán Vista-s chipset drivert "vadásztál le" és azt raktad fel, akkor más gondok is jelentkezhetnek majd. -
feka007
veterán
válasz
Neil Watts #92 üzenetére
Ez tökéletes amit letöltöttem, csak a NOD32 szerint most folyamatosan kapom a vírusokat.
Sztem vmi mást érzékel trójainak feleslegesen, de ha mégse és kikapcsolom, akkor az cumi. Ötlet?
-
atesss
addikt
Üdv !
Egy Pentium D 930 procis, Win7 x86 Prof-os gépen az eseménynaplóban ezeket látom:
Napló neve: System
Forrás: Microsoft-Windows-Kernel-Processor-Power
Eseményazonosító:35
Feladatkategória: (2)
Szint: Hiba
Leírás:
A(z) 0 csoportban lévő 0 processzor teljesítmény-energiaellátási
szolgáltatásai le vannak tiltva a belső vezérlőprogrammal kapcsolatos
probléma miatt. Kérjen frissített belső vezérlőprogramot a számítógép
gyártójától.És ugyanez a 0 csoportban lévő 1 processzorra is.
Mi lehet ez ?
Csak annyi, hogy a SpeedStep nem működik ?
Driverek fent vannak, mindenből a legfrissebbet vadásztam, gyártói oldalakról. Kb. 1 hónapja lett telepítve a gép. -
feka007
veterán
Hi, letöltöttem a YT downloadert innen: http://www.youtubedownloadersite.com/. Most a NOD32 folyamatosan ezt ugatja: [link]
Most tényleg leszedett innen vmi vírust? Félpercenként nyomatja a riasztásait..
Ja, és hogy kell kitörölni a vírusnak vélt cuccot?
-
-
fatal`
titán
Így is le tudod menteni a teljes Chrome profilt.
XP Partíció:\Documents and Settings\felhasználónév (XP-s)\Local Settings\Application Data\Google\Chrome\User Data\ ezt másold a win7-en a C:\Users\felhasználónév\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\ mappába (mindkét rendszeren rejtett mappa, így a láthatóságát kapcsold be). Visszakapod az XP-s Chromeot egy az egyben a win7en, kiegészítőkkel, jelszavakkal, mindennel együtt.
-
Lajkó
őstag
Üdv!
Picit kitoltam magammal, mert az XP-t raktam fel a Win7 után, nem pedig fordítva.
Hogyan tudnám megoldani, hogy ismét elinduljon a Win7 egy Google Chrome előzmények, és könyvjelzők mentésének erejéig? Vagy a Chrome könyvjelzőit így is le tudom menteni??
Próbáltam már Easybcd-vel helyre hozni a bibit, de valamiért nem akaja megoldani a problémát. Bcdedit meg nem indul el XP alatt, pedig ahhoz legalább találtam valamiféle leírást... -
fatal`
titán
válasz
Neil Watts #81 üzenetére
Szerintem Home Premiumot akart írni.
-
-
fatal`
titán
Igen, pontosan ezt próbáltam megfogalmazni, csak másképp.
Na mindegy, egyszer már volt vita erről itt a topicban (pontosabban, az archívumban
) nem akarom mégegyszer ugyanazt. A lényeg, hogy tökmindegy, hogy van e 100 megás partíció vagy nincs, bár ha rejtve van a partíció, akkor legalább a vírusok nem férnek hozzá a boot fájlokhoz.
-
Az is számít szerintem, melyik az első vinyó, vagyis melyik az 1-es, vagy 0-ás számozású. De azért is csinálhat oda neki, mert azon van elsődleges partíció és oda rakja a 100 egás partíció tartalmát. Igaz ha azon van valami, akkor törli majd üresnek látod. De ha lehúzod akkor nem indul a rendszer. Havernál volt ilyen jelenség és pont én szívtam ezzel.
-
-
Apollyon
Korrektor
Csak részben tartozik ide, de azért leírom, az én gépemben két vinyó van, egy 320-as, meg egy 500-as, a 320-ason van a rendszer, és alap esetben ha telepítem a Win 7-et akkor csak az 500-asra csinál egy 100 megás partíciót. Úgyhogy ha újratelepítem (pár évenként
) akkor ki szoktam húzni az 500-ast, és akkor sehová nem csinál 100 megás partíciót, szerencsére, de nem tudom miért.
(#78) hunfatal:
-
F34R
nagyúr
Sp1-nél lehet még rearmozni ? és egészen pontosan hányszor
-
-
Steelmanus
addikt
válasz
canniball #59 üzenetére
Sziasztok!
Elvileg ott csak egy darab desktop konfig fajlnak (desktop.ini) kellene ott lennie. Nem telepitettel fel valamilyen kinai gyartmanyu kutyunek drivert ami modositotta a desktop.ini-t? Elobb az egyiket majd a masikat helyezd at valahova mashova de ne rendszermappaba hanem pl masik particio Temp mappaba, a lenyeg hogy ne torold.
Amikor csak egy van, Ki-Bejelentkezel, esetleg reboot, es megnezed hogy melyik az jo fajl. A ketto kozul az egyik rossz. -
Hawk1979
őstag
Lámaság
Pár napja beadtam a derekam és Win7-re váltottam.
Win7 home profra egész pontosan.
Minden szép és jó, gond nincs egy szál sem.
Ugye Xp, ha betöltött, pár pillanat szöszmötölés és a winyó már nem is dolgozott, ha én sem csináltam semmit.
Win7 betölt, kerregés, majd csend, ismét kerregés.
Megértem, csinál valamit.(Egyébként indexelés és search letiltva, Update átmenetileg letiltva, miután frissített mindent).És akkor windows asztal lesése, semmi nem fut,de, a winyó aktivitást jelző led 7-8másodpercenként felvillan.
Nem igazán tölt,ír,olvas,seekel, csak egy picit felvillan.Érdekelne, hogy mit csinál !?
Ennyi idő alatt mit leshet a lemezen? Figyel engem?Mód: Lehet, hogy szimplán pislog a viccmesterem??
-
fatal`
titán
"Amúgy tudok róla, hogy a Seven létrehoz egy 100 MB-os ilyen partíciót, csak arra gondolok, hogy ez az előző rendszerről maradt vissza és abszolút kihasználatlan."
Bár gyakorlati tapasztalatom nincs, de úgy rémlik, hogy ha van 100 megás partíció, akkor nem hoz létre újat, hanem a régit használja.
Nézd meg, hogy van e még egy 100 mb-s partíció, ami rejtett. Ha nincs, akkor nézd meg, hogy a c-den rejtett fájlként rajta vannak e a boot fájlok. Ha valamelyikre igen a válasz, akkor nyugodtan törölheted, ha mindkettőre nem, akkor ne töröld, mert nem fog bebootolni a rendszer (egyébként sem garantálható, hogy nem használja semmire).
100 mbyte nem egy nagy érvágás, szerintem akkor jársz a legjobban, ha elrejted ezt a partíciót, akkor nem lesz az arcodban.
-
Anubis_9
addikt
Sziasztok!
Win7 fut a gépemen. Nemrég volt egy újratelepítés és meglepődve láttam, hogy van egy üres "D" meghajtóm (System Reserved a neve, 100 MB), amin csak rejtett file-ok vannak. Ezeknek a dátuma az újratelepítés előttre esik. Vagyis nem jönnek itt már létre új állományok, mintha nem lenne használva ez a partíció.
A kérdésem, hogy törölhetem-e ezt a partíciót anélkül, hogy összeomlana a rendszerem? Kezelő szerint ez a partíció: Kifogástalan (rendszer, aktív, elsődleges part.)Amúgy tudok róla, hogy a Seven létrehoz egy 100 MB-os ilyen partíciót, csak arra gondolok, hogy ez az előző rendszerről maradt vissza és abszolút kihasználatlan.
Köszi!
-
-
fasirTTT
őstag
heló
valaki aki ráér és ért a hang állításához az nézzen már ide el és segítsen, esetleg megfelelő topikot is ajánlhat -
ko9
addikt
Na úgy állok, hogy sikerül bootolni a lemezről (BCD-be bekerült egy bejegyzés), "csak" indításkor kékhalálozik, Stop: 0x0000007B kódot kap. Ez elvileg driverhiányra vonatkozik.
Senki nem próbálkozott még Windows 7 telepítésével külső USB-s vinyóra? Nekem vannak csak ilyen hülye ötleteim? -
Воланд
titán
Konkrétumot nem tudok mondani, nem volt még ilyenre szükségem. Már maga a kérdésed is elég necces, mert mi van, ha nem a saját gépeden akarod megtudni a jelszót? Ezt meg nem az én tisztem eldönteni, az általam adott két lehetőségen el tudsz indulni, viszont nem hiszem, hogy itt bele lehet ebbe a témába bővebben menni.
-
Cicero
őstag
Sziasztok! Mai nap elutazok nyaralni es lejelszavasitottam a gepet, a windows fiokom. Nem tudom mi tortenhetett csak tippem van, kijelentkeztem majd amikor vissza akartam lepni nem fogadta el az uj jelszot. Talan felreutottem 2x, nem tudom, de jelszomentos diszkem nincs. Hogy lehet feltorni a win fiokokat?i
-
BullZeye
veterán
Lehető legegyszerűbb megoldás, hogy megszüntessük ezt az üzenetet:
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Zones]
"SecuritySafe"=dword:00000000
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Zones\3]
"1806"=dword:00000000
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Internet Explorer\Security]
"DisableSecuritySettingsCheck"=dword:00000001 -
ko9
addikt
Üdv!
Na akkor megcsináltam ezt..
Eredmény? Mikor a 10. lépés jön, nekem ott nem tiszta valami. Ha az elkészitett USB-s vinyóról bootolok, Operating System not found az eredmény. Ha a Windows 7 telepitőről bootolok, ott a Setup is starting részről nem akar továbblépni
Esetleg valami tipp, vagy ez már veszett seprű nyele?
Köszönöm előre isSzerk.: Mire megirtam akkorra továbblépett, de ugyanúgy nem akar telepiteni. Az lehet probléma, hogy Enterprise-t raknék fel, nem Ultimate-et?
-
flash-
veterán
sziasztok
azt kérdezném hogy ha van egy i7-930 as procim 4 mag(összesen ugyebár 8)
akkor érdemes az msconfigban a rendszerindításnál a speciális beállításoknál a processzorok számát bepipálni?
és ott 8 magra tegyem,vagy 4 re?
érdemes ezzel foglalkozni?
vagy nem? -
-
Gorneck
legenda
válasz
szabonagyur #35 üzenetére
Másik driver? Másik böngésző? Másik flash verzió?
HW hiba nincs? Ram? VGA?
-
Gorneck
legenda
válasz
szabonagyur #33 üzenetére
Eseménynaplóba sincs semmi?
-
szabonagyur
félisten
Sziasztok!
Adott egy ASUS F5sl laptop, vadiúj win7 pro sp1-el ami jogtiszta, legújabb catalyst driver, meg egyéb programok. A probléma az lenne, hogy pl. néztem egy youtube videót, aztán csak ilyen furán újraindult az egész, hasonló hangot kiadva mint ha kékhalál lenne de nincsen kék halál képernyő sem, valamint a bluescreen view sem talál semmilyen kékhalált. Mi lehet a probléma vajon?:S
-
canniball
nagyúr
Nem, az átirányított mappák ikonján kis nyilacska van és továbbdobnak a megfelelő helyre. Ezeken ikonján viszont lakat van és amikor rájuk kattintok azt kapom az arcomba hogy A hozzáférés megtagadva. Egyedül csak az adott felhasználóhoz köthető mappákba enged be, de ami más felhasználóhoz is tartozik (pl. c:\Documents and Settings vagy c:\Felhasználók\All users\Applicaton Data) oda nem.
Megnéztem a 32bites W7-en, ott nincsenek ilyen lakatolt könyvtárak. -
canniball
nagyúr
-
chungee
addikt
Hogy visszataláljak
-
-
AMD Power
titán
Ma leszedett nekem 11db fontos frissitest. Hany naponta/hetente raknak fel ujakat?
-
törölt tag
válasz
Neil Watts #16 üzenetére
Nem hinném.
A WU-val nekem mondjuk komolyabb problémám, hogy azt írja, hogy letöltés 1-2MiB, aztán felokád a gépre 80-90MiB-ot. Plusz az ideiglenes sallang, aminek a 2/3-át aztán ott is hagyja teljesen feleslegesen.
Megértem, hogy az átlagfelhasználónak így kényelmes, de azért a kicsit komolyabb felhasználóknak benne lehetne a lehetőség, hogy maga döntsön.
Pláne, hogy az sxs-ben nem kicsi a redundancia. Ugyan az akár 50-60 példányban is benne lehet, mert ugye csilliónyi nyelvi változatban felrakja. Na ennek nem hiszem, hogy bármi értelmét meg tudod indokolni, mert egyszerűen nincs.
-
Jé, megteltünk.
-
-
törölt tag
válasz
Neil Watts #13 üzenetére
Nekem egy olyan megoldás is megfelelne, ami WU-ről szedné le azt, ami éppen szükséges. Alapból legyen ott felőlem, vagy legyen választható, hogy felkerüljön-e alapból. Mert már telepítéskor, amikor elméletileg még csak kompatibilis programok vannak fent, ott van vagy 5,5GiB-nyi sxs. Nem lenne elég csak akkor és azt felrakni, amikor és ami kell?
Egyébként Vista alatt sem jobb a helyzet, csak egy kicsit. Ott nem 50%-a az sxs, hanem 45%-a. Yeah!
-
válasz
#65675776 #12 üzenetére
"A kompatibilitás miatt a dll-ek összes verzióját eltárolja ott, ami a gépre valah települt, hogy ne rinyáljanak a programok. A gányul megírt szarok miatt kell ez." Ezért. Ha lesz M.I. akkor egyszerubb lesz az elet ilyen teren
Na ezt sem uj hsz. nek akartam. Elnezest.
hunfatal: Ja. Igy siman elindulnak a tizenX eves jatekok is W7 alatt. Ez mashogy elkepzelhetetlen lenne.
-
-
fatal`
titán
-
ko9
addikt
-
Воланд
titán
válasz
Neil Watts #3 üzenetére
Tudtommal ez a w7 logója.
Futtatásba winver.exe beír, enter és hasonlítsd össze az ott megjelenőt az első hsz-ben lévővel.
Amúgy meg dejavum van, mert az előző w7 topicban is ez szerepelt az első hozzászólásodban.
-
ko9
addikt
Üdv!
Anno felakadtam egy problémán, mégpedig, hogy a Windows 7 nem akar GPT-re partícionált lemezre települni. Van már erre módszer?
Köszönöm előre is -
frizso
senior tag
winsxs mappa méretének csökkentésére van valami lehetőség?
-
Jé, új topik!
Most neztem oldalt. Mondom archivum II.? WTF?
De ha mar uj topik, akkor uj kezdo hsz is kene, vegre Win 7-es nem pedig Vistas logoval.
Irjatok ossze hogy mi legyen benne, es megcsinalom.Bemegy a proba topikba, onnan pedig egy kedves moderator kicsereli
-
Воланд
titán
Nézzenek oda, megteltünk.
-
törölt tag
A topicban tilos a különböző loaderek, activatorok használatával, elérhetőségével kapcsolatos mindenféle hozzászólás! Az ez ellen vétők hat órával kezdődő kitiltásban részesülnek!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• A topikban Alapelveink értelmében tilos a warez témák tárgyalása!
• Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Házimozi haladó szinten
- Projektor topic
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Milyen notebookot vegyek?
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Fúziós energiát vásárol a Google
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Yettel topik
- Mini-ITX
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest