Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • .mf

    veterán

    Sziasztok!
    Következik az, ami biztos nem hangzott még el... ma még... :))
    Sok éve halogatom egy weboldal (standard fotós oldal: portfólió + galériák + blogok + rólam/kapcsolat oldalak) összerakását, de most már nem tűr további halasztást. Párszor már nekifutottam, de mindig volt valami idegesítő hiba vagy hiányosság vagy túl nyakatekert megoldás, amiért félbehagytam.
    Persze, jó lenne valakivel elkészíttetni, de hiába vagyok díjakban mérve sikeres, azonban marketing, sales, önpromó, networking és hasonlókban már kevésbé, megrendelések a béka segge alatt - róka fogta csuka módon a weboldal megléte előfeltétel is hozzá; úgyhogy első körben magad uram, saját magam készíteném el.
    Nem szeretném túlbonyolítani, nem kell semmi csili-vili, WP és valamelyik témára gondoltam, sokaknál vannak készen elég jó template-ek, amikkel az alap dolgok valószínűleg meg is lennének - a kérdés csak a távlati tervek, későbbi fejlesztések... illetve az, hogy belefutok-e zavaró hiányosságokba. Például az oldal alapból legalább magyar-angol lenne, és a WP Astra témának utánanézve, a nyelvválasztó gomb csak a pro verzióban van benne, ahogy a fix header vagy a scroll to top gomb is, ami vétéef, anno gimiben vagy egyetemen amikor számtech órán weboldalt csináltunk, már akkor elég alap dolgok voltak, tizen-huszon éve...
    És akkor kérdések...
    1.) Domain név... A nevemet valaki befoglalta 2010-ben, azóta se csinált semmit vele, de sajnos minden évben megújítja. Whois nem ad kontaktot, redacted for privacy. Ki lehet deríteni, hogy kinél van, vissza lehet valahogy szerezni?
    Alternatíva persze, ha nem a nevem használom domain-névként.
    2.) Van most ajánlott hosting cég? 1 .com domain, 1 site, 25-50 GB tárhely, 2-3 email-fiók, legyen aránylag gyors - kezdésnek ennyi elég lenne.
    3.) Melyik WP téma... Mindenképp valamelyik nagy, népszerű, bejáratott témát választanám - stabilitás, support miatt; és egyszerű megoldások keep it simple jegyében. Azonban minimum magyar és angol lenne, jó lenne, ha a nyelvváltás már a nem-fizetős verzióban benne lenne (eddig Astra + Elementor free-ben gondolkoztam, ez most pont ezért ingott meg).
    Távlati tervek, ha a dolog beindul (tehát már lesz keret akár arra is, hogy más csinálja meg), hogy néhány anyagot weben adnék át (rejtett, csak bizonyos felhasználóknak elérhető, jelszavas galériák), vagy WooCommerce vagy hasonlóval értékesített képek, kártyás fizetéssel, számlázással.
    Előre is köszi a válaszokat!

    Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

Új hozzászólás Aktív témák