Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kymco

    veterán

    válasz euchi #7826 üzenetére

    Egyetértek a felelősséggel. Erről írtam én is. Isten törvényei nem olyan egyszerűek, hogy én ki tudom pipálgatni a teljesített törvényeket. Minden esetben döntenem kell. Ebben sokat segít a Biblia és a Szentlélek is, de a döntés az enyém. Mert ezt választotta az ember. Maga akarja eldönteni, hogy mi a jó és mit tekint rossznak. Isten ad útmutatást, irányokat, de a döntés az enyém.
    Nekem Isten hatalmat adott, amikor a munkámban odahelyezett, ahova. Ezzel élhetek jól és vissza is élhetek. De hatalmat adott arra is, hogy gyermekeket neveljek fel.... stb.
    Másnak mást. Az ember nem eleve hoz rossz döntéseket. Amikor valaki királynak születik, nincs eldöntve, hogy ő rossz uralkodó lesz. Neki is van döntési helyzete. A királyok könyveiben számos királyi életutat látunk. Van,a mi tökéletesen indul és csúfos véget ér, és van olyan, ahol rossz kezdés után van helyes értékrendre térés.
    Az Isten nem azért ad hatalmat valakinek, hogy a bűnt halmozza, ezt butaság volna így értelmezni. Arra ad hatalmat, hogy belesimuljon Isten tervébe... és az Istennel szembeforduló, magukat istenítő uralkodók tragédiája, hogy istentelenségük sem tudja megakasztatni Isten tervének teljesedését miközben ők maguk elenyésznek.
    Nem példálóznék ókori uralkodókkal, csak Sztálint említeném. Tűzzel-vassal irtotta "jó" ateistaként a kereszténységet. Városokat tett víztározóvá, mert nem akarták lebontani a templomukat, a templomajtóra szegezték elrettentésként sok esetben a papokat, akik közösséget szerveztek vagy a gyülekezetek szürkeállományát száműzték Szibériába.
    Volt erre nem kevés idejük, de a kereszténység nem hogy összeroppant volna, de lelkületében még erősödött is a legnagyobb elnyomás idején is.

    Sztálin Istentől kapott hatalmát rosszul használta...
    Nem mondanám, hogy a halála módja Isten büntetése lenne, de jól jelzi a bűnnel teli életét és annak hiperboláját: Amikor rosszul lett késő este, bár észrevették talpnyalói, de nem mertek orvost hívni, nehogy kivívják a nagy vezér hirtelen haragját, ami nagyon gyakran halálos volt... Volt már rá példa, hogy a nagy vezér gyengeségét meglátó ember nem élte túl ezt az élményt... biztos rossz piár értéke van egy betegeskedő Sztálinnak.
    Ezért nem szóltak senkinek, bezárták az ajtót, és teljesen magára hagyva őt hagyták meghalni... Hogy ez a "halálba segítés" tudatos volt-e, vagy csak a félelem bénította a szolgákat már szvsz titok marad örökre. De találó az, ahogy a világ legrettegettebb ura magára hagyva haldoklik, miközben az ajtó másik oldalán félnek tőle vagy már esetleg örülnek neki..

    www.refujvaros.hu

Új hozzászólás Aktív témák