Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ollie

    MODERÁTOR

    válasz kymco #5467 üzenetére

    Nem, nem. A bűn szó egy főnév, a bűnözés egy ige (cselekmény), és nem melléknév (állapot). A bűnös szó a melléknév, mely nem következhet be bűn elkövetése nélkül. Amikor írja a Biblia, hogy mindenki vétkezett, az azt jelenti, hogy személyesen követett el bűnt, és nem pedig valaki helyette. A bűnös állapotot nem lehet örökölni! A bűn következményét lehet, de annak semmi köze a bűnös állapothoz. Pl. valaki születhet nyomorékan, mert mondjuk az anyja terhesen úgy füstölt, mint a gyárkémény. Ettől a gyerek még nem lesz bűnös, hanem az anyja bűnének a következményét szenvedi el.
    Eredendő bűnt pedig nem létezik, hacsak nem Ádám (és Éva) bűnét tekintjük annak, amitől mi még nem vagyunk bűnösök. A következményt sem kéne összekeverni a bűnnel. Hihetetlenül kifacsarva magyarázzátok ezt az egészet, pedig csak egyszerű nyelvtan.

    Az eredendő bűn (és a csecsemő keresztelés) fogalmát nem is ismerték az első században. Az első nagy pestisjárványok idején elkezdtek aggódni a keresztény szülők, hogy mi történik a gyermekükkel, ha keresztelő nélkül hal meg, ezért kezdték el bevezetni a gyermek és csecsemő keresztelőket. Később kitalálták hozzá az eredendő bűn fogalmát, hogy legyen mivel megmagyarázni.

    Nézzétek meg a Bibliában, hogy hogyan válik valaki megváltottá. ApCsel 2 írja, hogy meg kell térnünk és meg kell keresztelkednünk. Egy csecsemő nem tud megtérni a bűneiből.

    ***

Új hozzászólás Aktív témák