Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Noddy

    senior tag

    válasz zone #20727 üzenetére

    Ott vagy tévedésben és ezt már jó párszor igazoltam, hogy a Biblia nem zavaros. Az eltérések és a kavarodások abból adódnak, hogy az emberek nem ragaszkodnak a Bibliához. Sokszor kiragadnak abból egy nekik tetsző passzust és csak azt művelik, nem nézik az egészet.
    És te is rá tapintottál erre, hogy "mindenki a saját tetszése szerint értelmezi". De erről nem a Biblia tehet, hanem az ember aki értelmezi. A Biblia hiába írja le kristály tisztán, hogy ne ölj vagy szeresd felebarátodat, szeresd Istent. Az ember erre tesz és pici töredék igék alapján az ami neki tetszik, a céljait szolgálja, hasznot hoz neki azt alkalmazza és nem azt amit a Biblia mond. Ebből adódnak a felekezeti különbségek is, de ennek is az ember az oka nem a Biblia.

    Nem teljesen szubjektív, hogy valaki mit vesz lekezelésnek. Ha valaki leírja, hogy a vallásosság a hülyeség és a gyengék támasza akik nem képesek önállóan élni és ráadásul a tudomány ellenségei, ez nem szubjektivitás kérdése, ez egyértelműen lekezelés, a másik negatív diszkriminációja, csak nem a bőrszíne alapján teszed, hanem a vallása alapján. Ismerd meg a másikat, ismerd meg a vallását és majd utána mondhatod a tutit.

    "És újra itt vagyunk... hogy szerinted ki az igazi keresztény."
    Nem szerintem. A Biblia szerint. Szerinted nem ez van a Bibliában?

    "Ezt már cáfoltam korábban, a pénzfeldobás példájával. Egy számítógépes program hozhat létre random karaktersorokat, ami számunkra értelmezhető. Egy árnyék a Holdon vagy egy felhő látszódhat egy arcnak. Értelmezhető információ létrejöttéhez nem szükséges intelligens forrás."
    Az hogy valami értelmezhető és információt hordoz nem ugyan az. Mert értelmezhetsz valamit és kijön hogy értelmetlen, random kódsor és értelmezheted és rájösz hogy ez Jókai: Kőszivűember fiai 123. sora. És az élő rendszereknél mindig ez utóbbi jön ki, hogy a DNS kód értelmes. Nem egy pénzfeldobógép értelmetlen adatsora, mert ha így lenne nem lenne élet, nem lennének működő fehérjék, nem lennének osztódó sejtek, reakciók, légzés, szaporodás, stb...

    A linkelt cikkel az volt a célom, hogy maga a tudományos világ is látja, hogy baj van az evolúciós elmélettel. Jelenlegi formájában nem állja meg a helyét. Persze toldozgatják foldozgatják, de gyökereiben újra kellene dolgozni. Nem mondom, hogy keresztyén alapokon, mert az nem fog megtörténni, de nem is kell, tudományos alapon kell újra dolgozni, mert maguk a tudósok látják, hogy valami nem kerek.

    [ Szerkesztve ]

    Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

Új hozzászólás Aktív témák