Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Huma

    addikt

    válasz kymco #16175 üzenetére

    Egy 2000 évvel ezelőtti eseményről ill történetről van szó. Szerinted mennyire lehet bizonyítani egy ilyen régen megtörtént eseményt, ha már az 50 évvel ezelőtti dolgok is homályba vesznek? A történelmet a győztesek írják aki ez esetben a keresztény egyház volt. A történelem egy olyan dolog amit mindenki megpróbál a maga javára alakítani. Már egy hétköznapi ember is gyakorta szépíti ill helyezi más megvilágításba a vele történteket. A "nagyok" ugyanezt csinálják, csak nagyobb léptékben. Ha kell bizonyítékokat hamisítanak ill olyan embereket tüntetnek el akik aláássák a történetük hitelességét.

    Te egyszerűen elhiszed amit pár bibliakutató ill vallási vezető mond. Én ellenben elvárom, hogy tényekkel támasszák alá az állításaikat.
    Lehet hogy igaz amit állítanak, de lehet hogy nem az. Nyitottnak kell lenni mindenre.

    Ha pl én visszautazok a krisztusi korba, alaposan tanulmányozom az ottani dolgokat, tökéletesen beszélem és írom az adott nyelvet, akkor olyan szöveget írok amilyet akarok és utólag soha senki sem fogja tudni megcáfolni. A lényeg hogy legyen némi igazságalapja is, hogy hitelesnek tűnjön. A lényeges dolgokat meg úgy csűröm-csavarom ahogy akarom.
    Az ott élőknek ugye minden adott volt. Tudták, hogy bármit is írnak, egy emberöltővel később már senki sem fogja tudni bizonyítani az ellenkezőjét.

    Néha amikor ismeretterjesztő csatornán nézek műsorokat, olyan marhaságokat állítanak egyes "szaktekintélyek", hogy a fejemet fogom. És rengeteg ember elhiszi amit ezek mondanak.

    "De ehhez a tényeknek utána kellene nézni, nem pedig beleböfögni a nagyvilágba, hogy a tudósok, kutatók eddigi megállapításai semmit nem érnek, mert itt van egy tényember, akit magával ragadott egy feltételezés, és ezért tényekre, kutatásokra épülő tudományos munkákra azt mondta, hogy hülyeség."

    Az a baj, hogy már megint végletekben gondolkodol. Nem csak fehér és fekete szín létezik. Sehol nem írtam még csak hasonlókat sem. Nem írtam, hogy semmit sem érnek a kutatók megállapításai és nem mondtam semmire, hogy hülyeség.
    Ha valaki valami olyat mond amivel nem értesz egyet akkor nem kell nyomban letámadni, hanem célszerű megvizsgálni az ő szemszögéből is a dolgokat. Vagy legalábbis érdemes megpróbálni.

    (#16174) Noddy:
    Történelemben olykor nagyon nehéz különválasztani a valóságot a kitalációtól. Szóval tényekről semmiképp sem beszélnék.

    Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.

Új hozzászólás Aktív témák