Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • hallari

    tag

    válasz szab.tam #13817 üzenetére

    Persze, én sem a 100%-os végről írtam, csak arról, hogy a jelek drámaian felszaporodtak. 1929-ben "csak" gazdasági válság volt, mára ez egy globális süllyesztővé alakult. Olyannyira el vannak adósodva a fejlett nyugati államok, hogy egy közepes méretű pánik is beszakíthatja a nemzeti valuták árfolyamát, de még az euróét/dollárét is. Elég egy-két államcsőd ehhez pl.
    De az USA 100% feletti(!) eladósodottsági rátája is több, mint aggasztó. /nálunk meg durván támadják az előző kormányt a 80%-ért.../

    A legrosszabb azonban a morális válság. Gyakorlatilag az egész világon olyan szintet öltött az erőszakosság, hogy Jézus próféciája az utolsó napokról ("olyan lesz, mint Noé vagy Lót napjaiban") beteljesedni látszik. A legfőbb elemei ennek:
    1) erőszak (héberül: chámász -> I. Móz. 6:11 és MEGTELT a Föld erőszakkal; érdekesség, hogy arabul a chámász azt jelenti: "hős");
    2) agresszív homoszexualitás;
    3) szexuális perverziók.
    (ezek az elemek Derek Prince egy, a '90-es években elhangzott tanításából valók)

    Ez csak napjainkban vált ennyire problémává, a múlt évszázadban össztársadalmi szinten nem volt ekkora probléma. Erőszak persze volt a háborúkban és az arra való uszításban, de ezek nem képezték az egyének életének egy központi elemét, ahogy a szexuális averziók sem örvendtek ekkora népszerűségnek.

    1) A "chámász" jelenléte nyilvánvaló: filmekben, híradókban, játékokban és sajnos az emberi életben, szomszédos országok/emberek viszonyában, kommunikációjában. Az ördög gyűlölete, erőszakossága, terrorja megfertőzte a földet. Ilyen töményen még sosem volt jelen a gonoszság, mint manapság. Nekem az autóvezetési morál leromlása az egyik fokmérő: az elmúlt 10 évben annyira drasztikusan romlott, hogy mindig megdöbbenek, ha a '90-es évek elejéhez hasonlítom (akkor szereztem a jogsimat). Pedig bőven voltak akkor is dugók, főleg a kiépítetlen 2*1 sávos Hungária körúton.

    A terror az elmúlt évtizedek legmeghatározóbb jelenségévé vált, nehéz nem meglátni a gonosz vicsorítását mögötte. A legszomorúbb azonban az, hogy az emberek egyre jobban beépítik az egymás közti kapcsolatokba, társadalmi léptékű ma már az elidegenedés. Gyakran nem is csodálkozom a kisállatok szeretetén, egy hűséges kutyától több szeretetet/elfogadást/hűséget/őszinteséget kap az ember, mint a legtöbb ismerősétől.

    2) Az agresszív homoszexualitás is meglepő méreteket öltött - én pl. sosem gondoltam volna, hogy az utcára merészkednek, pláne, hogy BÜSZKÉK erre... Miközben azzal próbálják eladni az egészet, hogy ők "betegek", egy hibás gén okozta az egészet. Persze. De akkor mire is büszkék, egy betegségre?! :DDD :DDD

    3) Szexuális perverziók: erről nem is kell sokat beszélni, elég a közismert "dalocskára" gondolni "The internet is for porn". A rosszabbik fele a dolognak, hogy nagyon sokan már a hétköznapjaikba is átültették ezeket a dolgokat, gyakorlatokat és teljesen kiforgatták Isten eredeti szándékait ezügyben. Én is ismerek olyan srácot, aki sokáig hetente 3-4 lánnyal is kavart, majd amikor alábbhagyott az "étvágya", a barátnője mellé időnként azért beújít "partnereket". Gyerek persze nincs és a bnő nem is akar. És ez még nem a legalja. Úgyhogy csodálkozom, hogy Isten egyáltalán hagyta, hogy eddig eljussunk...

    Ja és még tegyük hozzá: Isten azt is mondta, hogy töltsük be a Földet. Tavaly elértük a hétmilliárdos létszámot - és mint tudjuk, a hét a TELJESSÉG száma.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák