Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Peethy

    őstag

    válasz doc #11977 üzenetére

    Igen, én is hasonlóképpen gondoltam, legalábbis az általad leírt tapasztalatok alapján. Engem még az érdekelne, hogy tapasztaltál-e meg valamilyen istenélményt a gyülekezetben töltött idő alatt/előtt? Ez sokat formálja az ember véleményét a világról.

    Hasonlítunk egymásra. Én is hasonlóképpen keresem a választ mindenre, nagyon sokat agyalok és gondolkozok. Ugyanakkor az én menekülésem vége Isten lett. Úgy tapasztaltam, hogy mindaz, amit materialista módon le tudok írni, bele is illeszkedhet a kereszténységbe, feltéve ha nem próbálom Istenné tenni. :)

    Igen, ez rendkívül fontos. A keresztények néha jobban félnek az ördögtől, mint a nem hívők, ezért inkább bebújnak a vasárnapi istentiszteletekbe és úgy gondolják, hogy ennyi elég. Én szeretek hétköznap is a gyülekezetbe menni, ilyen klub-estékre, ahol találkozunk, csocsózunk, ping-pongozunk, biliárdozunk, beszélgetünk, kajálunk, filmet nézünk és nem utolsó sorban beszélünk az Isten Igéjéről. De abszolút nem zárja ki egyik a másikat.

    Idén az ifitalálkozónkra csináltam egy promóciós filmet, és a szimbolikája nem lett tökéletes, de a leírásában ott van a véleményem a dolgokról: [link]

    (#11975) D1Rect: induljunk ki onnan, hogy nem mondtam, hogy bajom van a római katolikus egyház Bibliaértelmezésével, és itt van a ferdítés ;) Ezt valljuk mindannyian. Hogy miért vagyok pünkösdi? Mert gyermekkorom óta oda járok, kötődök az ottani emberekhez és mert itt nagyobb hangsúlyt kap a Szentszellemkeresztség, mint a helyi katolikus gyülekezetben.

    Egyébként meg van olyan katolikus gyülekezet, amelyhez adott esetben nagyon szívesen tartoznék, ilyen például az Új Jeruzsálem Gyülekezet Bp-n.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák