Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • lao ce

    aktív tag

    válasz kymco #1005 üzenetére

    az ortodox 18-19. szazadban jott letre, nemdebar?
    nyilvanvalonak gondoltam hogy senki nem hiszi hogy azt _allitom_ jezus ortodox volt, azert irtam mert fel akartam hivni a figyelmet mekkora furcsasag azt irni hogy a korulmeteles csak az ortodoxokra vonatkozik. ennel jobban mar nem tudom elmagyarazni mit akartam kifejezni - sajnalom hogy ennyire erthetetlen lett :)

    ''A körülmetélésnek vannak orvosi, higéniai, egészségügyi vonzatai,''
    igen, vannak ilyen vonzatai es kovetkezmenyei.
    de egeszsegugyi OKAI nincsenek (nem szerintem, hanem szerintuk ahogy en ezt tudom). ez nem kotekedes, eleg sok felreertes jon abbol ha okokat es kovetkezmenyeket is keverunk.

    '' tudomány mai állása szerint a legkevesebb kockázatot napra pontosan az az életkor jelentené, amit a Biblia is jelöl''
    a mai emberek eloszeretettel nezik le a regen elt bunkokat, pedig nem voltak azok, csak regen eltek es a forumra gyalog jartak.

    ''Én Palával vitatkoztam, mikor az evolúció által ideálisra formálódott emberről írt ''
    elnezest, nem neztem vissza.
    egyebkent (bar fenntartom hogy nem idealis egyik faj sem) nezopont kerdese mi az idealis, hiszen idealisan (kihalas nelkul) beilleszkedni a termeszet rendjebe az elet korforgasaba nem kis dolog - utalnek a bioszfera kiserletekre. szamomra ez az egymasba fonodo szovevenyes rendszer eleg isteninek hat, a fajok nem egymas karara hanem egymasert leteznek.
    az isteni (laboratoriumi esetleg emitteri) idealis, mikor nincs virus vagy allat ami megtamadna, orokke elsz, nincs baleset stb. egyfajta kivulallast jelent, nincs kolcsonhatas, nincs korforgas senki semminek nem a resze, egyszeru adok-kapok isten adja a fuvet (jelkepesen is) a teremtmenyek meg jol megeszik. ezt is lehet idealisnak nevezni, de nehez idealisnak elfogadni a szamomra, kanaan helyett inkabb a tenyeszet szo ugrik be...

    nicht kompot

Új hozzászólás Aktív témák