Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • canniball

    nagyúr

    válasz jaja1981 #5333 üzenetére

    "Elvileg össze, mert ATX bekötés mind a kettő."
    Na de pl. ez a táp már abban is külömbözik a szabvány ATX-től, hogy a 4 pines tápcsati nem a "dobozból" jön, hanem a 24 pines tápcsatiról. Vagy ez nem számít?

    "Próbáld meg beindítani csupaszon."
    Akkor honnan fogom tudni hogy működik? Nincs ventije, (elvileg) a külső adapter is hangtalan.

    Eszembe jutott még valami. Három részből áll a táp: egy külső adapterből, a házba szerelt tápból és egy kábelkötegből. Utóbbi (bár ez a képen nem látszik) úgy néz ki, hogy egyik felén (legyen ez az A jelű) van egy 20+4 pines csati, ebből két irányba mennek a kanócok: egyik irány végén (legyen B) egy 24 pines és a 4 pines tápcsati van, a másik út végén (C) pedig egy molex, egy sata és egy FDD csati. A felállásból az tűnik logikusnak, hogy az A megy a tápra, a B pedig a lapra. Ezen a képen is az látszik, hogy a 20+4 pines csati van a tápra dugva. Ugyanakkor eszembe jutott, hogy a laphoz szoktak 20+4 pines tápcsatit csatlakoztatni, logikátlannak tűnik hogy a tápra 20+4 pines, a lapra pedig 24-es, fordítva logikusabb lenne. Ezen a képen ilyen bekötés látható (bár a kolléga moddolt, de a kábelek irányából arra következtetek, hogy ő fordítva kötötte be, nem úgy ahogy én). Kicsit hosszúra sikeredett, de remélem azért érthető.
    Műszaki almafabékaként tehát a kérdésem: a fentiek alapján számít-e hogy melyik tápcsati van a tápra kötve (24 pin avagy 20+4 pin)? (Gondolom igen, de nem értek hozzá.) Ha igen tehetek-e kárt (zárlat, lap/táp agyonvágása) azzal, ha kipróbálom fordítva?

    https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

Új hozzászólás Aktív témák