Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Valaki1234

    tag

    Sziasztok!

    Lakásfelújítás volt, be lett húzva a koax a falba, előtte csak "szabadon" jött.

    Internet és kábel TV előfizetésünk van, a felújítás előtt egy Antronix osztóval volt szétosztva a jel (sajnos a pontos típusára nem emlékszem).

    A felújítás során azonban ez eltűnt, és vettem helyette egy Konig FC2SPLTKN elosztót. Azonban mióta ez van, az RTL Klub HD, és az ATV sima és HD adása is akadozik. Ha az elosztóba nincs bedugva az internet, vagy ha a Media Box közvetlen (elosztó nélkül) rá van dugva a kábelre akkor megy az adás hiba nélkül.

    Ha kiválasztok egy olyan TV csatornát ami Internet mellett is megy gond nélkül (pl TV2 HD), akkor ha csinálok egy sebességtesztet akkor a teszt ideje alatt az adás akadozni kezd. Letöltési sebességnél kb 100 Mbit/sec felett, feltöltésnél 20 Mbit/sec-nél akadozik a kép és hang (egyébként 500/22 csomagom van, 300 Mbit/sec átmegy a hálózaton).

    Olvastam az összefoglalóban, hogy milyen típusú elosztót érdemes használni, a KONIG megfelel elvileg az ott leírtaknak. Van valakinek negatív tapasztalata vele ?

    Először arra gyanakodtam, hogy amikor a falból kijövő kábelt belerőszakoltam a fali aljzatba, akkor ott egy esetleges kábeltörés miatt lecsökkent a sávszélesség, de gondolom ezt a lehetőséget elvethetem, mivel egyrészt elosztó nélkül jó a kép, másrészt ha a 300 Mbit/sec átjön, akkor nem szabadna hogy sebesség probléma legyen.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák