- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nothing Phone (2a) Plus - semmi lényegi plusz
-
Mobilarena
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
mackosajt
addikt
válasz kungzi #29900 üzenetére
Nem érted.
A felhasználónév az, amit a myupc-n megadtam, csak csupa NAGYBETŰ.
A jelszó részt üresen hagyták.Fura lenne, ha az lenne, ami a myupc-n. Akkor minek levelezgetnének. Nem lenne értelme.
Mondjuk így se, hogy üresen maradt.Illetve a közelemben 1 wi-free sincs. Ezért most nem mászok végig az utcában, hogy hátha találok 1 pontot a csatlakozást kipróbálni.
Legkésőbb délután nővéreméknél ki tudom próbálni, ott van pár wi-free hálózat.[ Szerkesztve ]
http://www.opelforum.hu http://hkv.hu "Zuzuval társalogni olyan volt, mint sajtreszelővel rejszolni. Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas." by Ford Fairlane
-
mackosajt
addikt
Újabb LOL...
végre kaptam választ a +260 Mbit-re is... nekem nem lehet szerintük, csak ha kifizetem a teljes 500-as net árát, ami 12990... normálisak ezek?
240-es netem már van. Én tehetek arról, hogy 500-as nincs csomagban?http://www.opelforum.hu http://hkv.hu "Zuzuval társalogni olyan volt, mint sajtreszelővel rejszolni. Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas." by Ford Fairlane
-
Alteran-IT
őstag
válasz Drakenet007 #4151 üzenetére
Kicsit későn írok rá, de épp most keresgélek/keresgéltem én is megoldást rá
Egyet találtam, ugyanis mikor a modem nem találja a csatornákat, akkor egy olyan felület jön elő, ahol be lehet állítani a frekvenciákat és van ott egy restart gomb is és én ekkor csináltam róla egy html mentést és azzal szoktam, de ezt már át akartam vinni egy vbs script-be, vagy egy cmd-s parancsba (a restart funkciót), de sajna az még nem sikerült
Mindenesetre más webes lehetőség nincs rá, esetleg még arra gondoltam, hogy login adatok nélkül csak egy sima user hozzáférésünk van és valószínűleg van hozzá egy master un és pw, amivel kicsit több mindent lehet, de ilyet se sikerült találnom, csak feltételeznem[ Szerkesztve ]
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz PrometheusX #29910 üzenetére
Üdv!
Rendben vannak az értékek, ezzel a modemmel ilyen jelszintnél tökéletesnek kellene lennie.
Modem újraindítás sem segít?
Nézd meg milyen osztóval van elosztva a koax és van-e bekötve (FAM/Attenuator feliratú) csillapító.[ Szerkesztve ]
-
GangBAng^
tag
Hali!
Elegem lett az Ubee -ből. 2 router között vacilálok:
TL-WR1043ND 13.000 ft vagy érdemesebb rááldozni még egy kis manit a Asus RT-N18U 21.000 Ft? Van inkább egy Dual-band tp-link WDR-3600 és akkor lesz 5ghz is?
Előre is köszi a választ![ Szerkesztve ]
GangBAng^
-
mlinus
őstag
válasz GangBAng^ #29916 üzenetére
Ah, szóval elég komoly a kihasználtság. Akkor szeirntem menj át ide. A WDR 3600nak valóban dual bandos a wifije (egyszerre 2,4/5ghz) viszont az én tapasztalatom az hogy az asushoz képest elég gyenge a wifi távolsága, erőssége. De az említett topikban biztos megmondják jól.
-
PrometheusX
aktív tag
válasz kabelmania27 #29911 üzenetére
Szia!
Nem, nincs bekötve csillapító. Ilyen elosztóval van bekötve a modem. Csillapító nincs bekötve, csak így van megoldva a dolog.
Modem újraindítás nem segít, ugyanolyan lassú minden belföldi szerveren a speedtest.
[ Szerkesztve ]
-
mlinus
őstag
válasz PrometheusX #29920 üzenetére
hívd őket akkor.
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz PrometheusX #29920 üzenetére
Köszi a képet, ez jófajta osztó. Melyik kimenetre van kötve a modem?
[ Szerkesztve ]
-
PrometheusX
aktív tag
válasz kabelmania27 #29922 üzenetére
-3.5db-es kimenetre van rákötve.
Update: felhívtam őket, viszonylag gyorsan felvették (4 perc alatt, azta), és a srác a "diagnosztikai" eszközükkel arra jutott, hogy a kábelezés nagyon nem jó, illetve nincs bekötve csillapító. Szombaton kijönnek megjavítani.
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz PrometheusX #29923 üzenetére
Rendben van a bekötés ennél az osztónál a -3,5be kell kötni a modemet, ellenőrizd az osztónál és a modemnél és ha van toldás akkor ott is az F csatlakozókat, előfordul hogy kilazul.
Teljesen jó a kábelezés, ennek a modemnek nem okoz problémát 10-es vételi, max 3dB-s csillapítót engedj bekötni, sokszor berakják a csillapítót aztán később ki kell venni.
Azt is csinálhatod hogy boxot/médiacard tévét átkötöd a -3,5be így 4dB-vel csökkented a modem jelét ha visszaáll a sebesség akkor az a gond ha nem akkor nem.[ Szerkesztve ]
-
kungzi
veterán
most már komolyan felb.sz az ideg
Karácsony előtt szóltam nekik, hogy szakadozik a net, 27-én írtak face-n, hogy levonják azt az összeget, ami jár, mert 72 óra alatt nem tudták javítani. Erre 29-én felhívnak, hogy látják rendbe jött a net, ezért a kártérítés nem jár, mondom mi van? Pereltem vele egy 10 percet és rábas.tam a telefont. Most január 1-el megint csinálja ezt az elmegy a net, de a mondom azt mutatja, hogy van, de még sincs, majd 30s-1perc után visszajön. Megy egy darabig, majd megint elmegy. Komolyan felmondom a szerződést, ha pattognak, akkor fogyasztóvédelemhez megyek. -
blakey
titán
válasz kungzi #29925 üzenetére
Szerintem valahol kábelszakadás, törés van. Nekem is ilyen volt mikor megrágta valamilyen rágcsáló a kábelt és ezt sajnos nehéz megtalálni, észrevenni.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
MODERÁTOR
válasz kabelmania27 #29924 üzenetére
"max 3dB-s csillapítót engedj bekötni"
És ezt, hogyan képzeled el? Én már látom magam előtt, amikor a hozzá nem értő ügyfél (aki ide jön segítséget kérni) elkezd majd vitatkozni a technikussal, hogy már pedig kábelmánia27 azt mondta a PH! fórumon, hogy ne engedjek csak 3dB-s csillapítót bekötni...
-
kungzi
veterán
válasz blakey #29926 üzenetére
rengeteg debreceninél ugyanilyen hibával leáll a net, itt a topikban is írták már, és ismerősöknél is van ilyen gond
ha egy rágcsáló kibírja a padláson az éjszakai -15 - -20 fokot, akkor gratulálok neki
update:
Írtak face-n: Látják a rendszerben, hogy Debrecen nagy részén gond van a nettel, a modem kapcsolódási pontján van valami gubanc. Ha 72 óra alatt nem javítják, mondom fel a szerződést!
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz kungzi #29929 üzenetére
Nekem a pincében garázdákodott.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz Intruder2k5 #29927 üzenetére
Azért mert nem jelszint hiba lesz hanem az adott környéken van a gond.
PrometheusX: Nem jelszint hiba okozza a problémát.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz kabelmania27 #29932 üzenetére
Értem én, hogy Neked megvan a magad véleménye, amit én nem is kívánok vitatni, de szerinted ezt egy laikus ügyfél hogyan erőltesse rá egy technikusra, ha egyébként a technikusnak más a véleménye? Mert nyilván ha az is úgy látja, hogy 3dB-s csillapító kell, akkor azt fog betenni, és nincs kérdés, de ha nem így látja, akkor majd szerinted az ügyfelet fogja megkérdezni? Nyilván azért hívja ki a technikust, mert Ő nem tudja megcsinálni, a technikus meg szerintem nem nagyon szereti, ha az ügyfél mondja meg hova milyen alkatrészt tegyen, mit, hogy állítson, stb...!
Na de mindegy, nem akarok ezen tovább rágódni, csak az a "ne engedj mást betenni", egy kicsit furcsa volt nekem, mert ez nem így működik!
[ Szerkesztve ]
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz Intruder2k5 #29933 üzenetére
Elvileg 6-8felett kell csillapító, közben az adási meg 52, ezért érdemes odafigyelni, az ő esetében nem jelszint probléma van hanem a már említett eszközmeghibásodás ezért teljesen felesleges csillapítót bekötni ezért írtam le hogy felesleges max egy hármas akkor lemegy 8-ra a vételi.
Ha egy túlcsillapításos eset nem lett volna nem írtam volna ezt.
Ez a Cisco modem 22-es vételivel és 25-30-as adásival is tökéletesen viszi a netet 5-10-es a pinget, hgw már nem biztos.[ Szerkesztve ]
-
poli27
veterán
több mint fél éve nem kaptam ilyet és most jött megint : Fair Use Policy
-
csasaKKP
senior tag
Szerk: Bocsi, rossz helyre ment, de hogy témába vágyót is tegyek, ezek az értékek jók, nem? Sajnos naponta megszakad a net pár percre, ekkor új downstream frekvencia lesz. Parisatos vagyok.
[ Szerkesztve ]
"Life isn't some cartoon musical where you sing a little song and all your insipid dreams magically come true! So let...it...go!"
-
MODERÁTOR
válasz kabelmania27 #29934 üzenetére
Látom nem nagyon akarod érteni amit írtam, de akkor írom másképp... Ha elkezd valami zörögni az autódba, és Te itt körbe érdeklődsz a fórumon, hogy mi lehet ez, majd JóskaPista azt mondja, hogy az index belever a kartergázba, ezért meg kell lazítani a dugattyú visszahúzó rúgót, és másnap amikor elviszed a helyi szerelőhöz, az meg azt mondja, hogy a szelepeket kell beállítani, akkor Te nem fogsz vele leállni vitázni, hogy a JóskaPista mondta a fórumon, hogy... A saját munkájáért a szerelő felel, ahogy itt a technikus!
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz Intruder2k5 #29938 üzenetére
Az autó bonyolultabb dolog mint a kábelnet, nem úgy működik hogy 10-es vételivel már nem megy a modem és 8-assal meg megy, hgw lenne nála akkor nem írtam volna hogy nem kell csillapító.
[ Szerkesztve ]
-
-
csasaKKP
senior tag
válasz kabelmania27 #29941 üzenetére
Szia! Köszi a választ! Bocsi az az offért.
Beszéltem korábban egy Parisatos fickóval, sajnos nem adhat DOCSIS 3-as modemet, mert olyan csomagom van (20/2Mbit), amihez a DOCSIS 2-es Motorola is jó. De igényelhetek DOCSIS 3-as, WLAN-os (WiFi-s) "modemet" (HWG-nek hívják, nem?), aminek a bérleti díja havi 500 HUF.
Tehát vagy nagyobb csomagot kell igényelnem, vagy magasabb bérleti díjat kell fizetnem.[ Szerkesztve ]
"Life isn't some cartoon musical where you sing a little song and all your insipid dreams magically come true! So let...it...go!"
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz csasaKKP #29943 üzenetére
Csodás hozzáállás, UPC-nél kicserélik ed3-ra ha sokszor szakad a net.
Akkor próbálj meg sima ed3-as modemet kérni, jobb a sima modem+saját router.
Semmi gond nyugodtan írhatsz kábelnetes témában, kábelnetes témában itt hamar kapsz választ.
Azt tudod csinálni, hogy amikor leülsz netezni újraindítod a modemet/routert így legkevésbé terhelt ds-en lesz a modem vagy bejelented.[ Szerkesztve ]
-
csasaKKP
senior tag
válasz kabelmania27 #29944 üzenetére
Értem, köszi. Akkor panaszkodok nekik egy adagot, hátha akkor cserélik. Igazából jól bírja a modem, pedig nem mai darab.
Mindig is újraindulgatott időközönként, de az utóbbi időben lett nagyon szembetűnő.
Szerk.: Közvetlenül újraindulás előtt ilyenek vannak a logban:DCC-ACK not received
No Ranging Response received - T3 time-out
DHCP RENEW WARNING - Field invalid in response v4 option;CM-MAC=00:1b:dd:ab:07:8
SYNC Timing Synchronization failure - Failed to acquire QAM/QPSK symbol timing
Received Response to Broadcast Maintenance Request, But no Unicast Maintenance o
Modem Is Shutting Down and Rebooting...[ Szerkesztve ]
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz csasaKKP #29945 üzenetére
Lehet bővítették a cmts-t így több ds freki van ezért folyamatosan pakolgatja át a modemet a kevésbé terhelt frekire. Ugyan ez van a UPC-s webstar modemekkel, atomstabil modem nincs vele gond csak ha elkezdi a cmts átpakolgatni akkor egy idő után zavaró és problémás. Hasonló hibaüzenet volt webstar menüjében.
[ Szerkesztve ]
-
moonguru
őstag
válasz kabelmania27 #29946 üzenetére
És emiatt megszakadhat a net?
Szép is lenne... (ha pedig így van, akkor semmit sem ér az egész rendszer)
Ui:
Nekem legalábbis!
Mivel rengeteg pénz vesztenénk egy rossz időben történő szakadással.
Igaz 3 technikust fogyasztottam el míg stabil rendszerem lett! (szerencsére én is technikus vagyok, csak nem az UPC-nél)
[ Szerkesztve ]
Monitor Guru!
-
csasaKKP
senior tag
válasz moonguru #29947 üzenetére
Bemásoltam pár hibaüzenetet a modem logjából, írja is, hogy újraindul.
Az a legnagyobb baj az egészben, hogy miután újraindult a modem, sokszor nem tud a router kommunikálni vele, csak egy Release/Renew segít.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Mobil szolgáltatások ITT!
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest