Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • st6969

    őstag

    Üdv
    új előfizető vagyok a UPC kábelnél (Szentes, nem panelházas körzet). Mediacard-ot kértem, ami működik is, de borzasztó lassan váltja a csatornákat. Legalább 3 másodperc. Normális ez így? Előtte UPC direct (műholdas) volt beltérivel, ott nem volt ilyen gond.
    A koax a padlásra jön, ott egy osztó után az egyik ága közvetlenül a modembe megy (falba vésett csatornában, kb. 4m a távolság). A másik ága egy "Legrand Valena" márkájú (végzáró 1,5dB) fali TV aljzatba van bekötve (a távolság a falban+aljzatbetonban kb. 15-20m, viszont a falban egy helyen sajnos toldani kellett: hagyományos toldóelem, jobbról-balról menetes hollander). A fali aljzatba egy műanyag házas dugóval van 1m-es koax bedugva, a másik fele a tv-be.
    Hogyan tudom megnézni, hogy milyen a jelminőség/jelerősség? A digitális adásokkal nincs gondom (laikus szememmel nem veszek észre hibát, vagy kockásodást), viszont van 1db analóg helyi tv (aminek nincs digitális verziója UPC szerint), és ez eléggé szellemképes. Próbáltam azt is, hogy kiiktatom a fali tv aljzatot, de semmi különbség (szemre). Van-e vmi tippetek, mit tehetnék?

    A másik kérdésem a net sebességre vonatkozik: 60/6Mb-esre fizettem elő (most 2 hónapig elvileg 120Mb), de eddig még nem sikerült 70-nél többet mérni kábelen, legtöbbször inkább 30-40. Értem én, hogy a garantált az 30, de szerintem ez így nem normális. Mielőtt bejelenteném, van valami beállítás esetleg, amit megpróbáljak (Technicolor modem)?
    Bocs a hosszú postért. Előre is köszönöm, ha segítetek.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák