- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- iPhone topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Oppo Find X5 Pro - megtalálták
- 1 mm-es kávákkal könnyű nagyot alkotni
-
Mobilarena
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mate
nagyúr
válasz Intruder2k5 #15199 üzenetére
upcmail-nek a belépési adatait nem tudom, mivel sosem használtam. gmail-re meg nem kaptam és nem is hívogatnak.
Mennyi volt a le/fel töltésed?
-
devil-k
nagyúr
válasz Intruder2k5 #15192 üzenetére
Viszont ha személyedre irányulóan monitorozzák az adatforgalmadat, akkor az már személyiségi jogokat sért, illetve nemzetbiztonsági témába tartozik.
- mozi bolondéria -
-
MODERÁTOR
válasz devil-k #15202 üzenetére
Ezt nyilván nem gondoltam komolyan, csak úgy mondtam, de tényleg úgy jött ki a dolog! Bár ezt már írtam máskor is, hogy az első, és eddig egyben utolsó ilyen levelet, tavaly kaptam! Az csak épp a véletlen műve, hogy az egyik ilyen hsz-em után másnapra kijött a 100%-os is!
-
devil-k
nagyúr
válasz Intruder2k5 #15203 üzenetére
Sosem lehet tudni.
De valóban érdekes ez a mostani üzletpolitika.
2004-ben 300 GB-t 30 mbit-es nethez.
2014-ben 300 GB-t 240 mbit-es nethez.Ez kicsit ellentmondásos, nem is beszélve arról, hogy 90 % nem azért kéri a 240-es netet, hogy agyba-szájba Skype-oljon. De ha tévedek, javítson ki valaki. Nem is beszélve arról, hogy már az emberek nem DivX-et és DVD-t töltenek, a játékok nem 4-5 GB-osak stb... Egyébként nekem semmi bajom a UPC-vel (kopp-kopp), ugyanis eddig minden flottul működik, hanem ez a 300 GB-os tény... ez felháborító egy kicsit.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
Mate
nagyúr
Akit értesítettek vagy hívtak leírná a feltöltését és a letöltését? az elmúlt 3 hónapra vonatkozóan?
-
Jamboo529
senior tag
2 dolog miatt zargatnálak titeket:
1. Nem teljesen UPC-s téma, de a sok mediacardos miatt csak megkérdem. Szóval kb. 1 éves a Samsung LE40C550 tv-n a beállított csatornalista. Azóta pár adó kikerült, néhány bejött. Hogy tudnám nagy kínlódás, és teljes újrakeresés/rendezés nélkül beszúrogatni az új csatornákat?
Ha ráállok, hogy kézi keresés, és csak az adott frekit nézem át, ahol az új csatik vannak, akkor is össze vissza szúrja be a meglévő listába. Amiket néztem PC-s csatorna módosító progik, azokkal csak a sorrendet tudom módosítani, vagy törölni, új sort nem tudok létrehozni.2. Jók ezek a jelszintek?
Felfelé irányuló forgalmat bonyolító csatorna állapota
Adó száma Csatornaazonosító Zárolási állapot Frekvencia Moduláció Jelváltási sebesség Csatornatípus Teljesítmény
1 11 Zárolva 45000000 64QAM 5120000 ATDMA 37.0
2 10 Zárolva 37200000 64QAM 5120000 ATDMA 35.5
3 9 Zárolva 30600000 64QAM 5120000 ATDMA 35.7
4 12 Zárolva 52400000 64QAM 5120000 ATDMA 39.2Lefelé irányuló forgalmat bonyolító csatorna állapota
Vevő száma Csatornaazonosító Zárolási állapot Frekvencia Moduláció Jelváltási sebesség Jel-zaj arány Teljesítmény
1 8 Zárolva 434000000 256QAM 6952000 40.7 3.4
2 6 Zárolva 418000000 256QAM 6952000 40.9 3.3
3 7 Zárolva 426000000 256QAM 6952000 40.8 3.2
4 5 Zárolva 410000000 256QAM 6952000 40.0 2.6
5 1 Zárolva 378000000 256QAM 6952000 40.3 3.5
6 2 Zárolva 386000000 256QAM 6952000 40.3 3.1
7 3 Zárolva 394000000 256QAM 6952000 40.3 3.1
8 4 Zárolva 402000000 256QAM 6952000 39.4 2.7 -
MODERÁTOR
válasz devil-k #15204 üzenetére
Ezt én meg is mondtam nekik telefonon, amikor hívtak az ajánlatukkal, hogy az emberek nyilván nem a facebook, és a levelezés miatt veszik a 120, 240-es csomagokat, de szerintem még a 60 is ide sorolható! Erre azt mondja a "hozzáértő" nő, hogy az adatforgalom nem függ a sebességtől! Hát bammeg, mondom én ezt nagyon jól tudom, de szerintem logikus, hogy nem havi 5-10 órát szeretném használni a netet, márpedig a nagyobb csomagokkal nem nagy dolog a 300GB-ot elérni! Ha ennyi a kapacitásuk, akkor értékesítsenek legfeljebb 10Mbps-t, azt nem kell majd korlátozni, csak persze akkor nem tudna villogni a upc a tv-ben, hogy övék a csúcs net!
-
canniball
nagyúr
válasz Intruder2k5 #15207 üzenetére
"...az adatforgalom nem függ a sebességtől!"
Ez azért nem teljesen így van, matematikai értelemben legalábbis biztosan nem: ha fullra járatjuk a sávszélességet akkor az kétszer akkora sávszél. esetén nyilvánvalóan kétszer akkora adatforgalmat generál.[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
Jégkokó
veterán
A torrent ki tudja akasztani a modemet?Csak mert az ügyfélszolgálat ezt állította.Meg beállítottam port továbbítást a modemen illetve az utorrentbe de a letöltés csak nehezen a feltoltes meg. egyalltalan nem akar elindulni.
A főnök tekintete mindig nyílt és őszinte. Vagyis egyik szeméből a nyilt gonoszság a másikból az őszinte rosszindulat sugárzik.
-
MODERÁTOR
válasz canniball #15208 üzenetére
Persze, egységnyi idő alatt nyilván, de ezzel azt akarta mondani, hogy attól, hogy valakinek 2-3x gyorsabb nete van, még nem törvényszerű, hogy 2-3x annyi adatot kell forgalmaznia! És ez így is van, természetesen nem törvényszerű, de nyilván nem facebook-olni vesz az ember 240Mbps csomagot, amire meg veszi, az nagyobb forgalmat generál!
-
MODERÁTOR
válasz Jégkokó #15209 üzenetére
Nem tudja, vagy ha kiakassza, akkor az a modem (HGW?) szar! Mondjuk a szolgáltatók szeretik a torrentre kenni a hibát, ettől mi sem egyszerűbb nekik! De jó lenne tudni, hogy...
- Pontosan milyen modem? Esetleg HGW?
- Van saját routered mögötte?
- WiFi-n, vagy kábelen akasztod ki? -
TeeJay
félisten
válasz canniball #15208 üzenetére
csak ők úgy számolnak hogy akkor vagy jó ügyfél ha havi szinten 10GB alatt marad a forgalmad és ehhez 240megás netet veszel mert akkor hú de k*rvagyorsan bevillan a facebook...
első netes otthoni kapcsolatom 512-es ADSL volt de bezony szimplán böngészni mai napig elég lenne egy 5-10megás csomag mindenre, azzal is tudok nekik tekerni 300gigát röhögve.
képzelem majd ha bejön az ED3.1 és 500-1000megás csomagokat fognak értékesíteni akkor is majd 300gigánál húzzák meg a határt hogy utána ejnye bejnye de azért Marinéni rendeljen gigabitet 10ezeréééé mert amúgy lassú lesz az a fácsébúúúúk[ Szerkesztve ]
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
MODERÁTOR
Zajlanak itt nagyban az események, közben upc on-line meg 2013-11-29 18:07-kor lépett be az oldalra utoljára, ahelyett, hogy esetleg kommentelné a történéseket, mert ez már tuti nem véletlen, hogy ilyen aktivitása lett mostanában a felszólító leveleknek, nem is beszélve a telefonhívásokról!
[ Szerkesztve ]
-
Tido
aktív tag
Tök 'vicces' hogy amikor multkor megkaptam az első levelet és felhoztam, akkor a végén mindenki elkezdett hurrogni, hogy csak én spilázom túl, erre tessék... :/ (bár jobban örültem volna, ha tényleg csak én lihegem túl)
Mostanra én is megkaptam mind a 120!10 és a 30/3 as netre is felszólító 80% levelet, bár ami érdekes - és gondolom mindenkinek így küldtél ki - hogy feltételes mondtatot használ (korlátozhat), és hogy külön kiemeli, hogy a feltöltési oldalon értem el a forgalmi korlátot..
Mondjuk telefonon nem zaklattak, de rejtett számos hívást fel sem veszek..Meg úgylátom nem csak nálam van, hogy táblázatukban pár hónap néha duplán van..
UPC 300/20 + Synology DS418play + RB2011UiAS-2HnD
-
MODERÁTOR
-
Jégkokó
veterán
válasz Intruder2k5 #15212 üzenetére
A modem most lett kicserelve egy technicolorra,mindig közvetlenül csatlakoztatom a gépet ugyanis azzal elkerülöm a felesleges koroket
A főnök tekintete mindig nyílt és őszinte. Vagyis egyik szeméből a nyilt gonoszság a másikból az őszinte rosszindulat sugárzik.
-
MODERÁTOR
-
Jamboo529
senior tag
válasz kabelmania27 #15210 üzenetére
Egy 3-as elosztó van a bejövő kábelen. A 3.5-s ág a modem, egy másikon van a tv, a harmadik jelenleg használaton kívül, de mire oda jutnék, hogy 2esre cserélem az osztót, addigra megy majd rá még 1 tv.
-
Uthenger
aktív tag
válasz Jégkokó #15219 üzenetére
Szia,
Ki tudja fektetni a torrent a modemet,
de ahhoz kell pár ezer kapcsolat, hogy beteljen a memóriája.Szóval nézd meg a torrent beállításait, hogy mennyi kapcsolatot engedélyez,
vedd le 2-300-ra, ha esetleg attól nagyobb érték lenne megadva.Az utorrentnél úgy emlékszem hogy 200 az alapbeállítás, szóval hacsak nem írtál mögé egy 0-t, akkor nem nagyon kellene kiakasztania a modemet
[ Szerkesztve ]
Fekete, full cover üvegfóliák Xiaomi, Huawei és Samsung telefonokhoz. OE-KVK, BMF-KVK (Kandó) tankönyvek. Eladó dolgaim: https://hardverapro.hu/tag/uthenger
-
Jamboo529
senior tag
válasz kabelmania27 #15223 üzenetére
Panel.
-
Jégkokó
veterán
válasz Intruder2k5 #15221 üzenetére
Router módban van.
-
Treck
aktív tag
Olvasgatok errol a TC7200-rol egy angol dokumentaciot. Ebben azt irjak, hogy az N-es Wifije max 250Mbit-et tud, illetve - ami a legerdekesebb - azt irjak, hogy egyidejuleg tudja a 2.4 es 5GHz-et... Na most ez utobbi a hazai TC-eknel biztosan nem igaz. Nem tudom miert kell vmit ennyire lebutitani, hha gyarilag kepes sok mindenre.
http://google.treck.hu
-
MODERÁTOR
-
canniball
nagyúr
válasz Intruder2k5 #15211 üzenetére
Szvsz mondhatjuk hogy törvényszerű. Böngészéshez elég a legalacsonyabb sávszél is, aki nagyobb csomagra fizet elő az egyértelmű hogy forgalmazni is fog. Kivétel persze ahol árukapcsolás miatt van nagyobb sávszél. Szerintem.
-
MODERÁTOR
válasz canniball #15231 üzenetére
Szerintem ugyanarra gondolunk, csak másképp fejezzük ki magunkat! A UPC értelmezésében nem feltétlenül mindenki azért vesz gyorsabb netet, mert többet akarna le, vagy fel tölteni, ezért nem törvényszerű, hogy nagyobb sebesség egyenlő több adatforgalom! És úgy gondolom ez valahol biztosan igaz is, mert 100-ból van legalább 1-2 előfizető, aki tényleg nem ezért veszi, hanem valami egyéb okból! Csak még mi itt a 98-al érvelünk, addig ők a kettővel!
-
canniball
nagyúr
válasz Intruder2k5 #15232 üzenetére
Félreértettél: nem téged akarlak meggyőzni; hiszen valóban egyről beszélünk.
-
facan
tag
válasz Intruder2k5 #15232 üzenetére
Maximálisan egyetértek!
Nekem is végig ez volt a megérzésem mikor győzködni próbáltak a céges netről.
Minden esetre felettébb érdekes és nyakatekert gondolkodásmód. Szvsz ugyanebből kiindulva egyáltalán nem csodálkozom hogy a 300GB még mindig amolyan bűvös szám náluk, és hiába lódultak meg azóta a sebességek mégis maradt ugyanígy....[ Szerkesztve ]
-
Jégkokó
veterán
válasz Intruder2k5 #15230 üzenetére
Meg volt ez is beállítottam a portot a modemben 6880-ra a maximális kapcsolatokat levittem 30 ra ahogy a többit is de még igy se jó.És ahogy elnézem a torrent kliens elinditása után összeszarja magát és ujraindul.
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
válasz Jégkokó #15235 üzenetére
Hát sajnos tapasztalat híján nem tudok neked többet segíteni, mert szerencsére nekem nem ilyen hulladékom van, hanem még egy CISCO EPC3208 modem!
De még talán annyit, hogy a tűzfal beállításoknál van olyan, hogy szintbeállítás, próbáld alacsonyra venni a tűzfalas védelmet!
[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
válasz Jégkokó #15235 üzenetére
melyik klienset használod? ha utorrent akkor uTP-t nyomd ki!
nekem is szülőknél TC-van de egész éjszaka toltam neki és csutkán ment a seed mert másnap visszanéztem a grafikont. magam is meglepődtem milyen jó kis cucc és 1 emelettel lentebb is simán vitte a tablet a netet.Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Jamboo529
senior tag
válasz kabelmania27 #15227 üzenetére
Azt milyen cheat-tel tudom megnézni? Boxxal tudtam, de mediacarddal hogy?
-
Jamboo529
senior tag
válasz kabelmania27 #15240 üzenetére
Majd délután otthon.
Más:
Samsungos topicban már kaptam rá egy esetleges megoldást chansort nevű program keretében. Itt a leírás hozzá. Csak ha mást is érdekel esetleg, hogy frissítse a mediacardos csatornalistát.
Mondjuk elég nyomi megoldás a samsung részéről, hogy kézi keresésnél is random helyre teszi a muxon megtalált csatornákat (akár még a meglévőeket is felülírva.) -
Tido
aktív tag
válasz Intruder2k5 #15217 üzenetére
Bocs, csak most kerültem gépközelbe újra
120/10es net
30/3as pedig:
Szerintem egyik sem kiemelkedően nagy az itt látottakhoz képest. ÉS ami érdekes, hogy előzör a 30/3asra kaptam, ami jelentősen kisebb forgalmat bonyolít le mint a másik..
A torrentes témára pedig: még nekem sem dobott le az új Cisco modemmel sosem - ennél sajnos a routerem szokta feladni a harcot :/ - otthon viszont a Motorola szokott ilyet csinálni, de azért az sem ilyen gyakran..
UPC 300/20 + Synology DS418play + RB2011UiAS-2HnD
-
Mate
nagyúr
Érdekes, hogy november és január is duplán van.
Ránézve az általános szó jut az eszembe. Semmi kirívó nincs az adatokban. Ha ezekre is rá fognak repülni, akkor lesz felháborodás az biztos.
Mondjuk jelenleg még mindig nem korlátoztak senkit, csak pár embert felhívtak telefonon, úgyhogy még felesleges pánikolnunk. Ha egyetlen egyszer is korlátozzák a netemet, abban a pillanatban közel 20k-t buknak havonta, illetve 1 év múlva még további 9-et havi szinten. Ha nekik 30k-t megér ez havonta a hülye korlátozásuk miatt, akkor ott komoly gondok vannak
-
AndrewTdi
addikt
válasz Intruder2k5 #15194 üzenetére
-
-
Tido
aktív tag
Hát akkor az fix, hogy én is lecsökkentem legkisebb csomagra - addig meg lesz mobilnet, amiíg le nem jár a 3 hónap amíg újra köthetek.
Főleg anyiban mókás, hogy a fórumos megszólalálusokon túl úgy emlékszem valamelyik interjújukban is volt erről szó, hogy már mióta nem használják, mert a kapacitásuk nem teszi szügségessé..
Bár kezdem azt gondolni, hogy pár palimadarat - aki nem PH olvasó, és hagyja magát - elő akarnak fizettetni a nagyobb csomagra.. Mert nem hiszem, hogy abból az előfizetési pénzből fejlesztenék fel a hálózatot, a korlátlan csoamgokhoz --> ergo akkor azért megvan a kellő sávszélesség ha ilyen csomagot ajánlanak. Szerintem.UPC 300/20 + Synology DS418play + RB2011UiAS-2HnD
-
zannor
tag
Üdv!
A UPC set top box képes arra, hogy rögzítem A csatorna adását, mialatt B csatornát nézem?
Továbbá:
-Upcnél csak a saját set top boxa jó vagy használhatok sajátot is?
-Szerintetek mi éri meg jobban:
a) Saját set top box (nem tudom hogy mennyibe fája egy normális) vagy
b) Havi 1000 Ft-ért set top boxot bérelni a UPC-től?
Új hozzászólás Aktív témák
● Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Mobil szolgáltatások ITT!
- EXTRÉM Teljes merevcsöves EKWB szett MINDEN RÉSZE ELADÓ! Ház Distro Blokkok VGA Fittingek stb.
- Lenovo LOQ 15APH8 Gamer Laptop - Ryzen 5 7640HS, 15.6", FULL HD, 144 Hz, 2 TB, 16 GB, RTX 4060 8GB
- GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X - GTX 1060 - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Gamer PC v6 , R5 5500 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Gamer PC v5 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD , 240 víz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest