Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • 1krimar

    csendes tag

    Sziasztok!

    Már január óta szenvedünk a Vodafone-nal, valamikor jobb, valamikor rosszabb a helyzet, a kövekezőt produkálja az internet:
    Random időközönként teljesen belassul a net, van amikor csak nagyon lassan töltenek be a weboldalak, viszont van, amikor "elszállnak" connection timed out-tal, vagy socket error-ral. Ezzel párhuzamosan, ha próbálok "kifelé" pingelni jönnek a request timed out-ok, vagy ha még esetleg ki is megy rettenetesen magas a válaszidő. (Ez tesztelve lett 3 különböző gépen, 2 upt-vel /különböző kábel, különböző port/ és 1 pedig wifivel csatlakozott a routerhez, minden ugyanezt produkálta)

    Láttam, hogy tavaly ugyanilyen tünetekkel szenvedtek többen is, szóval elsősorban tőlük kérdezném, hogy sikerült-e valahogy megoldani ezt a problémát, vagy inkább elmentek más szolgáltatóhoz?

    A vodefone-tól már többször voltak kint és kb csak vakarták a fejüket, hogy nem értik, volt már router csere, ipv4-ről ipv6-ra, meg vissza váltogatás, meg valamit lent is mókoltak a "dobozukban", de semmi nem oldott meg a problémát.

    Az egyetlen dolog, ami ideig-óráig működik az az áramtalanítás kb 5 percre, amikor előjön ez a probléma.. Viszont, mivel itthonról dolgozok és elég sok meetingem van, így kezd kellemetlenné válni, hogy sokszor 1 képernyőt se tudok megosztani annyira rossz a net, ráadásul még a dc is folyamatosan ledobál..

    Én arra jutottam, hogy 99%, hogy a router a ludas, szoftveresen (ugye a hardver volt cserélve), mert ha közvetlenül a router-ről próbálok kifelé pingelni akkor úgy tökéletes a ping.. (miközben mellette gépről pingelem ugyanazt az ip-t és ott már rossz)

    A válaszokat előre is köszi!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák