Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • thomasrc

    tag

    Sziasztok!

    Nálam a fehér Connect Box hasonlókat produkál már egy ideje, mint Goldelf hozzászólásában. Érdekelne, hogy ha modem cserét kérek, akkor megoldódna a probléma? Egyáltalán mire hivatkozzak ilyen esetben, hogy cseremodemet adjanak és milyen típust érdemes kérni?

    A konkrét tünet nálam az, hogy ha torrenten nagyobb fájlokat kezdek el letölteni és meglódul a letöltési sebesség, akkor jellemzően 5-10 perc után elszáll az internetkapcsolat, de nem mindig (kb. 10-ből 8 esetben, amióta 300-ról 500-as csomagra váltottunk; 300-assal csak 10/2 volt az arány kb.). Ez úgy jelentkezik, hogy a torrent vagy töltődik tovább vagy az is elszáll, teljesen random, hogy melyik verzió következik be. De inkább úgy mondom, hogy bizonyos esetekben csak a DNS feloldás nem működik, bizonyos esetekben viszont az egész WAN hal le (a LAN továbbra is működik, elérek mindent), hátha így érthetőbb a dolog. Ha fogom és újraindítom a Connect Boxot, akkor megy tovább minden, mintha mise történt volna. És csak akkor történik ez, ha nagyon meglódul a torrent (>25-30 MB/s). Ha csak kis sebességgel töltök (mert pl. lekorlátozom 20 MB/s-ra vagy lassúak a seederek), akkor semmi probléma nincsen.

    Ha számít, akkor felénk IPv4 van még és saját routert használok, a Connect Box bridge módba van kapcsolva. DNS-nek az 1.1.1.1-et használom, nem a Vodafone szerverét.

Új hozzászólás Aktív témák