Hirdetés

Aktív témák

  • bsh

    őstag

    üdv
    egy problémám lenne, illetve nem is olyan nagy probléma, de ha van rá megoldás, akkor szívesen megbütykölném a rendszert... :)
    szóval az lenne, hogy a szerveremen állandóan futnak a torrentek (azureus 2.5.0.4), és főleg feltöltögetek, a feltöltési sávszélességem szinte mindig maxon ki van hajtva.
    ilyenkor ha pl. távolról be akarok lépni a szerverre, mondjuk vnc-vel, vagy ssh-val vagy ftp-vel vagy akárhogyan, akkor ugye iszonyat lassú minden, mivel a torrent fogja a sávszélességet.
    olvasgattam, hogy valahogyan lehet traffic control-al (tc) prioritásokat beállítani a különféle programokhoz, de még csak azt tudtam elérni, hogy sfq queue-t állítottam be, így egyenlő arányban osztja fel a sávszélességet a különféle programokhoz.
    ez még nem az igazi, de jobb, mint a semmi. én azt szeretném, hogy a torrentek alacsony prioritást kapjanak, azaz ha nincs más program, ami használja a sávszélességet, akkor menjenek maxon, de viszont ha pl. felmegyek a gépre vnc-vel, olyankor a vnc kapjon annyi sávszélességet, amennyit csak akar, és olyankor a torrentek csak a fennmaradón fussanak.
    ezt meg tudom valamilyen queue-vel csinálni, és ha igen, hogyan?

    ja és az azureusban van "auto speed", ami pont ezt csinálná, de az valahogy nekem nem működik rendesen.

Aktív témák