Hirdetés

Aktív témák

  • #16820480

    törölt tag

    válasz RBJ #38371 üzenetére

    ez csak grub kérdés. azért lett "elsődleges", mert a mandriva is feltette a sajátját. a bootloader pedig olyan, mint a hegylakó, csak egy maradhat :D a lényeg, hogy fel kellene ajánlja, hogy melyik rendszert szeretnéd, de ha mégsem, akkor meg kell keresni, hogy a bootolást hol tudod állítani mandriva alatt, és ott a menu timeout-ot átállítani valami magasabb számra (hány másodpercig mutassa a menüt).
    ha máshogy nem, akkor esetleg érdemes egy grub1 vagy grub2 manuális konfigurálásti leírást megnézni (attól függően, hogy melyiket használja az a rendszer), hogy melyik fájlban kell kézzel átírni ezt a timeout-ot.
    végül ha minden kötél szakad, akkod egy grub live lemezről újra lehet telepíteni az ubuntus bootloadert, ez sem nehéz, van hozzá temérdek leírás.

    a fájlok másolása csak jogosultság kérdése, próbálj meg adminként nyitni egy fájlböngészőt (alt+f2, gksu nautilus), ilyenkor tudod másolni, viszont ha betetted őket mandriva alá, akkor birtokba is kell venni őket (parancssorba): sudo chown -R 'felhasználóneved' /elérési/útvonal/a/könyvtárhoz/amiben/vannak

Aktív témák