Hirdetés

Aktív témák

  • tusi74

    őstag

    válasz vamzi #3737 üzenetére

    Én pedig pont az ellenkezőjét érzem. Mindenhol azt olvastam, hogy az UBUNTU-val ki lehet váltani a WIN-t. Ez nem igaz! Ha valaki csak netezget, annak talán, de pl. aki rendszeres OCR-rel visz be több 100 oldalt, azért annak az Abbyy utána GOCR olyan, mint a 21. századból a 19. századba. A GIMP-pel nem lehet ugyanazt megcsinálni, mint a Paint Shop Pro-val. A Skype hol megy, hol meg nem. Az Evolution vagy a Thunderbird tudása közelében sincs a TheBat!-énak.

    Nem beszélve a bűnronda betűkről. Majd kifolyik tőlük a szemem. Pedig már minden beállítást kipróbáltam.

    Egyszerűen jó, jó ez az UBUNTU, de jelenelg sokkal fapadoabb, mint mondjuk az XP, vagy a Vista.

    Én nem vagyok egy nagy buherátor, nekem nincs időm a munkám mellett órákat vadászni, hogy lehet valamit megoldani. Doksikat olvasni, fórumokat bújni. Nekem célszoftverek kellenének. Profi OCR, profi képszerkesztő, tiszta hangú telefonszoftver, mert rengeteg telefonhívást bonyolítok Skype-out-tal.

    Nem vagyok egy WIN fan, és a szándék megvolt, hogy váltsak. A teljes múlt hétvégét rászántam, hogy átálljak, de rá kellett jönnöm, hogy nincs még mindig elég szoftver.

    Azt el tudom képzelni, hogy egyetemisták, középiskolások , programozók buherálják, fordítgatnak stb. de egy az egyben win kiváltásra még mindig nem alkalmas. Anno 2-3 éve néztem a SUSE-t, Mandrake-t, akkor is azt mondtam, hogy jó, jó, de még nem alkalamas váltásra. De még most 2008-ban sem.

    Most az UBUNTU-hoz is nagy reményeket fűztem, de ez még mindig nem az igazi.

Aktív témák