Hirdetés

Aktív témák

  • Kendek

    MODERÁTOR

    válasz mzx #22002 üzenetére

    Nem tudsz rendszergazdaként bejelentkezni, azzal a felhasználónévvel és jelszóval tudsz belépni amit telepítésnél megadtál. A jogaid nem véletlen vannak korlátozva, de így is korlátlan jogkörrel rendelkezel ha megfelelően indítasz dolgokat, vagy adsz ki parancsokat.

    A) Az a pöcök a jumper igen, ha kiveszed, akkor általában slave-re van állítva a merevlemez.

    B) Nem tudom pontosan mi az, de az eepromban valamilyen program van, elképzelhető, hogy a rendszer BIOS. A checksum pedig egy ellenőrzőösszeg, ami az adat épségének ellenőrzésére való.

    C) Igen, jól tudod. Az eprom és az eeprom nem teljesen ugyanaz fizikailag, de ez most mindegy. Amennyire kivettem, a PXE-E05-nek köze van a hálózati eszközhöz.

    D) Az NTLDR a Windows NT operációs rendszerek betöltésére való kódsor. Ha elcsesződött, akkor ezzel nem indítható el az XP vagy a Windows 7.

    E) Igen, ha ott virít a GRUB felirat a verziószámával, meg eltod indítani az Ubuntu-t, akkor az a GRUB boot menüje. Még véletlen sem hasonlít a Windowsosra.

    F) Igen, Recovery módban indítva, bizonyos körülmények közepette helyre lehet állítani bizonyos dolgokat, de nem mindent probléma javítható innen.
    Ha elfelejtetted a jelszavad, akkor ebben a módban meg lehet rendszergazdaként változtatni.

    <-ƘƘ->

Aktív témák