Hirdetés

Aktív témák

  • killer2

    tag

    Üdv mindenkinek! Kezdek leszokni a PCn való játékról, és a Winem már elég szar állapotban volt, hát feltettem egy 64bites Ubuntu 9.04-et. Régebben már más gépen használtam ezt, de hát most ugye saját gépen van, bonyolultabb hardver, nagyobb igények, stb.
    Szóval lenne néhány gondom.
    1. 64 biten hogy és milyen flash lejátszót érdemes tenni firefox-ra? Most felraktam egyet parancssorból, de a hang folyton szarozik, egyszer van hangja, egyszer nincs a flash videóknak.
    2. A gépre van csatlakoztatva egy Logitech G35 USB-s headset és egy 5.1es hangrendszer (ezt gyakran lehúzom róla, de ha visszadugom, rögtön kezelnie kéne). Na most az a baj, hogy eleve nem vágom a hangbeállításoknál, hogy miért van több lehetőség egy hardverre, gondolom más driverek. Na most nekem olyan kéne, hogy ha nincs fent az 5.1, akkor magától a fülest használja,h a mind2 fent van, akkor pedig kéne valami gomb, amivel rögtön lehetne állítani. Ez megoldható valahogy? Nem baj ha bonyolult, úgyis meg akarom tanulni rendesen használni a linuxot (most kb ott tartok, hogy terminalban kb tudom, hogy mi az a sudo meg a cdfisk, szóval a tudásom a semmi szintet is alig éri el).
    3. Egy Logitech G15 billentyűzetem van. Ezen van LCD, meg egy rakat makró gomb. Ezeket hogy lehet működésbe hozni? A zene gombokat kezeli, a billentyűzeteknél kiválasztottam a G15öt (meglepően benne volt a listában, ezért szeretem én a linuxot, mindenre kész van). Ott írt valami g15daemon-t, hogy az jó ilyenekre, de nem bírom használni, azt se tudom hol van és mit tud.
    4. Ez a gond hang is meg bill is. A billentyűzeten és a fejhallgatón is van egy hangerőszabályzó. Ez szépen mozgatja is a hangerő csúszkát (pár picit lassítani kéne, ha lehet valahol), csakhogy pont nem azt, amelyiket kéne. Ami csíkot húzogat, az semmi hatással nincs a hangerőre és nem tudom, hogy hogy lehetne megoldani, hogy a megfelelő csúszkát mozgassa, pláne, hogy nem is tudom melyik az. (és plusz ezt még majd összehangolni a hardverváltós gombbal)
    5. Az egerem egy Logitech G9 (linux csupa windowsos gamer cuccokkal, fasza, mi? azt még csodálkozom, hogy itt szopok velük :) ). Ez működik jól, bár az extra funkcióit nem tudja, de mindegy. Viszont van rajta egy rakat gomb. Ezeket hol lehetne beállítani? Pl firefoxban jól mennek az oldalsó oda-vissza gombjai, de nem tudom, hogy hol lehetne más funkciót adni nekik.
    6. Van egy tablet is a gépen. Ezt jól kezeli, de nem tudom, hogy hol vannak a beállításai.

    Egyenlőre ennyi jutott eszembe. Remélem tudtok segíteni.

Aktív témák