Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • szitaati

    aktív tag

    Sziasztok!

    Egy kis segítséget szeretnék kérni. Videokari kivételével sikerült beszerezni egy új gépet(konfig a profilomban) és gondoltam megnézem meddig bírja a procim a húzást. No most a következő történt: alap órajelen 255 fsb-vel még elindul, 256-tal már nem, ha visszaveszem a szorzót, akkor sem. Gondoltam kikapcsolom a biosban a következőket, hátha ezek kavarnak be: Advanced BIOS features =>CPU features => Termal Control, C1E, EIST
    Ezekről annyit tudok, hogy a C1E és az EIST a szorzóval meg órajellel játszik, hogy idle-ben ne egyen annyit a proci, a thermal control-ról meg fogalmam sincs, a kézikönyvben annyit írnak csak róla, hogy engedélyezi, vagy letiltja a thermal monitoring-ot. (Ha valamit rosszul tudok javítsatok!) 8-as szorzót beállítva sem indul a gép 256-os fsb-vel, ha adok neki plusz feszt, akkor sem. (Sokat nem mertem adni neki). Mitől lehet ez? :F A proci M0 steppinges, 1,325V VID-el <=télleg, ez mi? :) Valamit tuti elrontok... Egyébként 255*11-en elindul, de Orthos hibázik... ha adok neki egy kis plusz fesz-t akkor viszont stabil(7,5 óra Orthos csak elég... :))
    Ötletek? Esetleg a PCI-os videokari fogja meg valahogy? Pedig fix 100mhz-re állítottam a PCI frekit... Ramot meg mindig 800 alá osztottam vissza, hogy ne kavarjon be.
    Köszi a helpet!
    Attila

    "Lebegőpontos regiszterek vagyunk az átmeneti tárolók bizonytalan mágneses mezején"

Új hozzászólás Aktív témák