Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #LittleG

    csendes tag

    Sziasztok!

    Helyhiány miatt kénytelen voltam extroot-olni a routeremet. A procedúrát nagyszerűen sikerült megcsinálni, szépen is működik vele a rendszer. Olyan problémám van viszont, hogy néha-néha lecsatlakozik a rendszerről. Ennek oka feltehetően valami zavar a nyomtatóval, ugyanis akkor szokott lecsatlakozni a pendrive a rendszerről, ha be vagy épp kikapcsolom a nyomtatót. Megfigyeltem, hogy ilyenkor egy pillanatra az USB LED is kikapcsol, tehát olyan, mintha a komplett usb kapcsolatot elvesztené a rendszer egy kb. fél másodpercre. Itt megjegyzem, hogy hubbal működik az usb, mert több minden is rá van kötve.

    Ez a fél másodperces kihagyás egyébként nekem nem lenne probléma (bár elég fura...), ha a pendrive hajlandó lenne újra mountolni. Ez viszont nem történik meg, az usb kapcsolat helyreáll fél mp után, de a pendrive offline marad, hiába érzékeli azt a router az lsusb tanulsága szerint. Ez azért is probléma, mert ilyenkor a router "lebutul", mert az összes telepített csomag a külső pendrive-on van. LuCI extroot felületén az újramountolás be van kapcsolva, ezért sem értem, miért nem kapcsolódik újra.

    Hasonló történt már, ez akkor volt, amikor a crelay csomaggal USB relévezérlőt kezeltem. Ilyenkor (egyeztetve a githubon a csomag szerzőjével) kiderült, hogy az olcsó reléken minimális többletáram átível a 220V oldalról, zavart okozva, ekkor a router szintén elveszti egy pillanatra a kapcsolatot és a crelay teljesen összeomlik, amin csak egy rendszerszintű újraindítás segít. Ezt végül ferritmágneses usb kábellel sikerült orvosolni, azóta ez nem okoz problémát. Nyomtató pedig nem hiszem, hogy ilyen gonosz dolgokra lenne képes, én valami másra gyanakszom. De most nem is ez a lényeg...

    Szerintetek miért nem kapcsolódik újra a pendrive?

    A válaszokat előre is köszönöm! :DD

    Jobb egy jó terv ma, mint egy kiváló terv holnap! ;)

Új hozzászólás Aktív témák