Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Headless

    őstag

    válasz tothjozsi96 #62114 üzenetére

    Vargalex nincs V2-re másrészt pedig, nem tudjuk pontosan mit is honnan játszottál le milyen eszközről. Egyébként ajánlott openwrt ilyen célra suste/Én FW-nk.

    1) Legrosszabb eshetőség, amit sejtek hogy így történt.
    WIFI-n csatlakozó laptop dlna szerveréről a szintén wifin csatlakozó TV-re szeretnéd áttolni az anyagot.
    Ehhez ismerni kéne a film pontos min/max bitrátáját. azt, hogy az egyes eszközök milyen linksebességgel képesek csatlakozni/csatlakoznak (windowsban hálózat tulajdonságai/tv-nél ötletem sincs (esetleg wifi direct-re csatlakozva egy laptoppal, ami képes a 300mbps-re és így megnézni, ugyanis gyári TP-link FW-ben nem írja ki ezt azt hiszem.)

    Első blikkre a TV 150 mbps link sebességre képes gondolom -> ~ 40mbps (5 mbyte/s) <- Ez jó esetben érhető el.
    18 GB hd film átlagos bitrátája másfél órás filmmel számolva ~3,5 mbyte/s

    Ez még mindig szép és jó, de a wifi nem a stabilitásáról híres, vagyis az átviteli sebességben vannak változások rendesen a környezettől függően. Valamint A filmek sem fix bitrátával rendelkeznek, vagyis neked a sebességednek a film maximális bitrátáját kell tudnia átvinni. Ha ezt nem tudja, akkor ott megakad. Ezt bőséges cache-el meg lehetne oldani de a DLNA nem erről híres.

    2) Másik eshetőség Routerre kötött HDD-ről játszol le, ez már egy fokkal jobb, mert nem kell még a laptoptól a routerig is wifin továbbítani az anyagot. Ellenben a helyzet ugyanaz. Közben bejön egy másik lehetőség, ez pedig a pendrive/HDD és a router közötti olvasási sebesség. Ez egy laptop esetén beépített hdd-nél nem igazán mérvadó, de egy usb-s eszköznél, ráadásul egy gyenge hardverel még inkább (router).

    Jah és mégegy alapvető elvi hiba. Az internet sebességednek ehhez semmi köze, hogy akad-e vagy sem, DLNA az a helyi hálózaton fut. Persze ha valami internetes anyagot küldesz rá, akkor már számít az internet sebességed.

    Egy szóval a wifit felejtsd el ha HD minőséget akarsz nézni, Kösd össze ethernet kábellel valahogy. Vagy még próbálkozhatsz olyan kliensekkel, hogy kihozd a maximumot a wifiből, ilyen pl egy másik openwrt képes router WDS-el összelőve így kikerülve a tv gyári wifi kártyáját. De ezzel sem számítanék sok jóra.

    Amit nem írtál, és esetleg segíthet növelni a sebességet, kikapcsolva a speedboost oké, viszont a sávszélességet ugyanott állítsd be 40 mhz-re.

    Szerk: Bocsánat egy kissé össze vissza írtam le a dolgokat.

    [ Szerkesztve ]

    LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/

Új hozzászólás Aktív témák