Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • J_A_m

    csendes tag

    válasz Spett14 #56716 üzenetére

    1. Tudtommal igen, bár sose próbáltam.
    2. Kérdésfeltevésedből úgy sejtem, csak egy könnyű telepítést és hosszú problémamentes használatot szeretnél: ez esetben válassz egy már kész buildet: én jelenleg suste fórumtársét használom elégedettséggel, de vargalexét is szerettem anno amikor még V1-em volt. DLNA mindkettőn volt és működött, bár azt én magam nagyon ritkán használtam. A torrent folyton ment.
    A telepítés legfontosabb pontjai (gondolom az eredeti firmware van rajta):
    - A routerednek megfelelő "factory"-sat töltsd le!
    - Olvasd el, és nem árt ha le is mented a hozzá tartozó leírást
    - Kábelről telepíts!
    3. Oldalaikon megtalálod az ő legfrissebbjeiket, de nem feltétlenül kell a legeslegfrissebb, ha úgyis csak a DLNA-ra és torrentre hajtasz.

    A kész buildeknél csak akkor látsz parancssort, ha ragaszkodsz hozzá, egy Luci elnevezésű router konfigoló webfelületet kapsz, nagyjából olyan, mint akármelyik gyári felület.

    Nem volt még médiaszerverem, de el tudom képzelni, hogy valamilyen Linuxos partíciót (ext2, ext3, ext4) használ, ezért nem látja a gyári firmware. Ez esetben az OpenWRT (mountolás után, nem Luciból, de webes felületről végrehajtható) alapból látni fogja. Ha valami egyedi típusú partíció, vagy egyedi fájlformátumok vannak rajta, akkor particionálás és formázás (szintén a nem Lucis webes felületről megoldható) után fogja látni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák