Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Satrafuckar

    tag

    válasz siddis #55504 üzenetére

    :))

    egyébként érdekes a dolog. azt hittem, hogy ez a hosts.equiv illetve a saned.conf vagylagos, tehát vagy az egyik, vagy a másik adja meg a hozzáférést. mivel a saned.conf be volt állítva, és ki is írta h granted nem gyanakodtam erre.
    ezt alátámasztani látszik az is, hogy most hogy a hosts.equiv be van állítva (egyelőre egyszerűen "+" (any hosts)), így tökmind1 mit írok a saned.conf-ba, mindenképp müködik. (még ha a data_portrange-t is kikommentelem, akkor is).

    viszont ez a xinetd rész továbbra sem tiszta. mindenesetre ha a saned indítom, akkor ezt minden szkennelés után ujra kell inditani. ha a xinetd indítom, akkor folyamatosan megy. viszont reboot után egyszer azt is el kell indítani manuálisan, különben nem megy.

    egyéb érdekesség, hogy a sanewin csak akkor müködik, ha előtte már az xsane-el szkenneltem vmit. az xsane mindig müködik, és xsane után a sanewin is folyamatosan müködik.

    akarnék írni egy rendes, valóban step-by-step guide-ot az ilyen linux analfabétáknak mint én, de egyelőre sok a bizonytalanság, illetve a mit-miért kapcsolat viszonylag kevés ponton tiszta

Új hozzászólás Aktív témák