Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Bibgr0

    aktív tag

    Eredeti

    Barkácsolás a Division-ben: Teljes útmutató
    A felszedhető tárgyak (loot) meghatározó részét képezik a Division-nek. A karakterek erejét nagyban határozza meg a felszerelésük. Több módon is hozzájuthatsz új tárgyakhoz: küldetések teljesítésével, ellenfelek legyőzésével, a környezeted átkutatásával és természetesen barkácsolással (crafting).

    A barkácsolás a Division fontos eleme: Lehetővé teszi, hogy különböző páncélokat és fegyvereket valamint kiegészítőiket, hátizsákokat, gázmaszkokat és egyéb tárgyakat hozz létre. Majdhogynem bármit létre tudsz hozni, kivéve a kozmetikai tárgyakat, mint kabátok és társai. Ahogy láthatod, a barkácsolás nagyon fontos.

    A játékosok küldönböző dolgokat hozhatnak létre a barkácsasztalnál (crafting station), ami csak a Bázisodon (Base of Operations) érhető el. Vannak Biztonságos Menedékek (Safe House) a térképen, de ott nincsenek ilyen asztalok. Amikor használod, bal oldalon megjelennek a választható tárgykategóriák. 9 különböző tárgykategória és anyagátváltó (Material Conversion) létezik.

    Alapanyagok / Erőforrások

    Minden tervrajz rendelkezik egy Erőforrásigénnyel (Resource Requirements), ahol láthatod a szükséges alapanyagok listáját.Itt felsorolom az összes, a játékban előforduló alapanyagot:
    • Fegyver Alkatrészek – fegyerek és fegyver kiegészítők létrehozásához
    • Szerszámok – fegyerek és fegyver kiegészítők létrehozásához
    • Elektronikai Alkatrészek – felszerelések és felszerelés kiegészítők létrehozásához
    • Ruha / Ruhaanyag – felszerelések és felszerelés kiegészítők létrehozásához
    • Division Technológia – ritka anyagok a Dark Zone tervrajzokban leírt speciális tárgyak létrehozásához
    Az alapanyagok eltérő kategóriákba sorolhatóak és különböző a gyakoriságuk. Az alapanyag kategóriák azonos szinten vannak a gyakorisággal. Ha Legjobb (sárga) tárgyat szeretnél, magas szintű alapanyagra lesz szükséged. Az előforduló gyakoriság szintek:
    • Leharcolt (Szürke)
    • Átlagos (Zöld)
    • Specializált (Kék)
    • Kiemelkedő (Pink)
    • Legjobb (Sárga)
    Minél magasabb szintről beszélünk annál nehezebb ilyen anyagokat találni és annál jobb a tárgy amit barkácsolhatsz belőle.

    Hol lehet alapanyagot találni?

    Bárhol találhatsz, miközben felfedezed a világot. Néha legyőzött ellenfeleken, máskor ládákban lelhetsz rájuk vagy civilek adják cserébe a segítségedért. Egy dolgot viszont fontos tudnod: a felszerelésed nagyon jó alapanyagforrás. Lehetséges, hogy szétszedj tárgyakat amikre már nincsen szükséged és így nyerj ki alapanyagot belőlük. Ezért gondold meg kétszer is mielőtt eladsz valamit. Lehet, hogy jobban jársz, ha szétszeded.

    Figyelem: ha valamit szétszedsz az alapanyag kategóriája nem változik meg. Ha valami a Kiemelkedő (Pink) volt, az alapanyag is az lesz.

    Ez nagyon fontos alacsony szintű, de nagyon ritka tárgyaknál. Például a játék korai fázisában találsz egy nagyon ritka tárgyat, amit idővel természetesen lecserélsz jobbra. Ha már nem használod, bontsd szét, hogy nagyon jó alapanyagokhoz juthass a későbbi barkácsoláshoz.

    Alapanyag átalakítás

    Mi történik, ha össze szeretnél rakni egy ritka tárgyat, de nincsen elég alapanyagod? Hát ilyenkor megpróbálhatod átalakítani az alacsonyabb szintű anyagokat. Az Alapanyag átalakítás lehetővé teszi, hogy magasabb szintű tárgyak létrehozását alacsonyabb szintű alapanyagokból. Például lehetséges egy Legjobb (Sárga) szintű tárgyat létrehozni Kiemelkedő (Pink) anyagokból, de 5 Pink anyag kell 1 Sárga helyettesítéséhez. Néha ez jó üzlet lehet. Ezzel csak "jobb" anyagokat tudsz kiváltani és például Szövetből nem tudsz fegyvert készíteni.

    Figyelem: bármi átalakítható, a Division Technológia kivételével. Ez azért van, mert nagyon ritka és nehezen fellelhető anyagokról beszélünk. A feljesztők döntése volt, hogy ezzel is növeljék a Division Technológia értékét.

    Hol tudom átalakítani az alapanyagokat? A barkácsasztalnál, a kategória lista alján találod rá a menüpontot.

    Tárgy Tervrajzok

    Tervrajzokat mindenfelé találhatsz a világban. Jelenleg még nincsen információnk arról, hogy hol és hogyan tudjuk majd beszerezni őket. Csak azt tudjuk, hogy ha találtál egyet akkor véglegesen felkerült a barkácsolható tárgyaid közé és annyiszor használhatod, amennyiszer csak szeretnéd.

    A Tervrajzok nem lépnek szintet a karakteredded, ez azt jelenti, hogy a játék korai szakaszából származó tervrajzok jó eséllyel haszontalanná válnak a későbbi időszakban. Például találsz 4-ik szinten egy Átlagos minőségű páncél tervrajzot, ami nem fejlődik veled, mindig 4-ik szintű Átlagos páncél marad.

    Tehát ahhoz, hogy a Legjobb (Sárga) tárgyakat hozhasd létre a játék vége felé, 30-as szintű, Legjobb tervrajzot kell találnod. És ez úgy néz ki, hogy nem lesz egyszerű feladat.

    A Véletlen szerepe a barkácsolásban

    Képzeld el, hogy megszerezted a tervet és az alapanyagokat egy vágyott tárgyhoz. Itt az ideje a barkácsolásnak! De egy dolgot tudnod kell: a véletlennek is van szerepe a végeredményben. Ha megnézed a tervrajzot, látni fogod, hogy például egy 4-ik szintű átlagos páncél terve egy 4-ik szintű átlagos páncélt fog eredményezni, de a páncél paraméterei változóak lehetnek!

    • A terv megmondja, hogy a végeredmény 18 és 22 közötti védelmet fog adni véletlenszerűen
    • Adni fog valami extrát egy Tulajdonságodhoz, de nem tudhatod, hogy melyikhez és mennyit.
    • És kaphatsz egy véletlenszerű bónuszt is, ami bármi lehet. Például +5% tapasztalati pont
    A barkácsolás befejezése előtt sosem tudhatod, hogy milyen lesz a végleges tárgy. Ezért megeshet, hogy a kívánt tárgy létrehozásához sokszor kell próbálkoznod.

    Ez nem csak a felszerelésedre igaz. Minden barkácsrecept hasonlóan működik. Minden a szerencsén múlik, sosem tudhatod mi lesz a kísérleted eredménye.

    Tippek

    • Soha se adj el Legjobb (Sárga) tárgyakat! Inkább szedd szét őket és használd fel később az értékes alapanyagokat
    • Használd az Alapanyag átalakítását, ha sok alacsonyabb szintű anyag van nálad.
    • Mindig szedd össze a Division Technológiákat! Nagyon ritkák és ragadd meg az alkalmat, ha találsz egyet.

Új hozzászólás Aktív témák